Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Soveltuvuuskokeet painotettuun opetukseen

7.lk musiikkiluokan soveltuvuuskokeen uusintakoe pidetään ti 9.2. Yksilökokeet pidetään ke 17.2. mennessä. Tarkempaa tietoa musiikkiluokalla opiskelusta löytyy Painotettu opetus-sivulta.

7. lk mediakasvatusluokan soveltuvuuskokeen uusintakoe pidetään pe 12.2. klo 9.00.  Tarkempaa tietoa mediakasvatusluokalla opiskelusta löytyy Painotettu opetus-sivulta.


Ensi syksyn ekaluokkalaiset

Vuonna 2014 syntyneiden lasten oppivelvollisuus alkaa syksyllä 2021. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on lähettänyt ensi syksyn ekaluokkalaisille marraskuun aikana Tervetuloa kouluun -oppaan ja tammikuun alussa oppivelvollisuusilmoituksen.

Tammikuussa pidetyssä infotilaisuudessa kerrottiin opiskelusta Vuoniityn peruskoulussa ja tiedotettiin koulun alkuun liittyvistä asioista sekä ekaluokalla alkavasta A1-kielestä.

Infotilaisuuden materiaalit

Lisätietoja koulun alkuun liittyvistä asioista saa Kirsi Hamuselta
kirsi.hamunen@hel.fi
p.  050-516 8819


A2-kielen opiskelu kolmannelta luokalta alkaen

Vuoniityn peruskoulussa voi aloittaa A2-kielen opiskelun kolmannelta vuosiluokalta alkaen. Kyseessä olevat kielet ovat ranska, ruotsi ja venäjä.

A2-kieli valitaan täyttämällä kotiin lähetettävä valintalomake, joka palautetaan kouluun viimeistään ke 17.2.2021. Lomakkeeseen voi laittaa varsinaisen kielivalinnan (1) lisäksi varakielen (2), jos ensisijainen kielitoive ei toteudu (tarkoittaa, että kieltä ei ole valittu riittävästi).

A2-kieltä opiskellaan kolmannella vuosiluokalla yksi tunti viikossa, ja neljänneltä luokalta alkaen kaksi tuntia viikossa aina yhdeksänteen luokkaan asti.

A2-kieli kannattaa valita, jos oppilas pitää kielten opiskelusta ja koulunkäynti muutoinkin sujuu mukavasti. Tärkeää on muistaa, että vaikka kyseessä on valinnainen kieli, valinta on sitova, eikä kielen opiskelua voi lopettaa ilman painavaa syytä.

Jos asiasta herää kysymyksiä, voit laittaa Wilman-viestin kielten opettajille
Anne Vidgren ranska
Juha Helvelahti ja Mari Skog ruotsi
Tiina Lehtonen venäjä
15.02.2021 15:22