Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta


Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 5.9.2022 alkaen:

Oppilaille järjestetään maksutonta toimintaa sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Tiedot harrastuksista ja kerhoista ilmoitetaan Meidän koulu / Kerho- ja harrastustoiminta –osiossa koulun omilla verkkosivuilla tässä osoitteessa. 

Tässä viestissä esittelemme harrastamisen Suomen mallin harrastukset. Koulun kerhotoiminnasta tiedotetaan myöhemmin.
Helsingin kaupunki toteuttaa harrastamisen Suomen mallia, joka tuo laadukkaat, maksuttomat harrastukset koulupäivien yhteyteen. Helsingissä toiminta on suunnattu 3.-9. luokkien oppilaille. Harrastusryhmät toimivat pääsääntöisesti oppilaan omalla koululla tai sen lähiympäristössä koulupäivän jälkeen ennen klo 17. 

Koulukinon leffaharrastus (3.-6.lk) 
Aika: perjantaisin klo 14.15-15.45 
Paikka: luokka b107 

Leffaharrastuksessa opit kaikenlaista uutta elokuvista ja niiden tekemisestä! Ideoimme omia tarinoita ja kokeilemme yhdessä elokuvanteon eri vaiheita. Tutustumme mm. näyttelemiseen, kuvaamiseen ja leikkaamiseen. Tule rohkeasti mukaan!  

Ilmoittautuminen täältä  
Yhteyshenkilö: saara.konttinen@koulukino.fi, p.0445680219  
Järjestäjä: Koulukino / Harrastamisen Suomen malli 

 

Ohjelmointi ja pelisuunnittelu (3.-6.lk) 
Aika: keskiviikkoisin klo 14:30-16:00 
Paikka: luokka a115 
Ohjelmointi ja pelisuunnittelu -ryhmässä lapset pääsevät harjoittelemaan koodauksen peruslogiikkoja ja ongelmanratkaisua visuaalisissa koodausympäristöissä. Ammattitaitoisen ohjaajan johdolla tehdään vaihtuvaan teemaan liittyviä tehtäviä ja projekteja yksin ja yhdessä. Koodausharjoitustehtävien lisäksi ryhmässä saa käyttää luovuuttaan ja soveltaa oppimaansa suunnittelemalla esimerkiksi interaktiivisia maailmoja tai minipelejä. 
Ilmoittautuminen: https://sog.gg/koulut/  
Yhteystiedot: harrastuskoordinaattori@sog.gg  
Järjestäjä: School of Gaming / Harrastamisen Suomen malli 


Cuba mix (3.-6.lk) UUSI 
Aika: torstaisin klo 15:15-16:15 
Paikka: Annantalo 

Vauhdikkaalla ja hauskalla kurssilla tutustutaan kuubalaisten tanssien eri lajeihin ikätasolle sopivalla tavalla. Kurssi sopii sekä pojille että tytöille. Kurssin aikana tutustutaan kuubalaisen salsan, sonin, rumban ja afron eri lajeihin. Opetuskieli on suomi, mutta tanssin lomassa tutustutaan myös espanjan kielen alkeisiin. 

Ohjaaja: Jesús La Rosa Pérez 
Ilmoittautuminen  
Yhteystiedot: maestrojesuslarosaperez@gmail.com  
Järjestäjä: Tanssikoulu Sentimiento Manana / Harrastamisen Suomen malli 


 

Jos et pääse osallistumaan, muistathan perua ilmoittautumisen.  

Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.  
05.01.2023 15:29