Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta


Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).


Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2021−2022 

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa.  
Kerhot ja harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. 


Maksuttomat harrastukset ja kerhot

Maanantaisin: Elokuvan lumoissa, 3.-6.lk oppilaille (13.9. alkaen)

Kiinnostaako sinua elokuvat ja elokuvantekeminen? Oletko pohtinut, miten ammattituotantojen elokuvat syntyvät ja miten hyvät tarinat voidaan kertoa videokuvan välityksellä? Tervetuloa mukaan tekemään elokuvaa ammattilaisten johdolla!

Elokuvatunneilla toimimme pienryhmissä, joissa teemme kaiken elokuvan toteuttamiseen liittyvän alusta loppuun saakka itse: elokuvan suunnittelun, käsikirjoittamisen, kuvaamisen, näyttelemisen, ohjaamisen, leikkaamisen ja editoinnin. Tunneilla opettelemme myös tarinankerrontaa sekä sitä, millaisia kerrontatapoja videokuvassa on ja miten videolla voidaan tuottaa tarinaa. Pienelokuvien lisäksi tunneilla tehdään animaatioita. Tunnit sopivat niin aloittelijoille kuin jo elokuvaa harrastaneille. Tervetuloa mukaan!

Paikka ja aika: maanantaisin klo 14.30-16 Akvaario-luokkatilassa
Ilmoittautuminen: https://forms.gle/bq4ULFtbLh65osay9
Järjestäjä: PopUp / Harrastamisen Suomen malli


Torstaisin: Kuvataide, 7.-9.lk oppilaille

Tunneilla piirretään, maalataan, kokeillaan painotekniikoita, ja tutustutaan yhdessä erilaisiin materiaaleihin sekä tekotapoihin. Tuntien teemoissa otetaan osallistujien toiveet ja kiinnostuksen kohteet huomioon. Tunneilla on tarkoitus nauttia luovasta tekemisestä, oppien uusia taitoja.

Paikka ja ja aika: torstaisin kuvataideluokassa
Järjestäjä: Break the Fight Oy / Harrastamisen Suomen malli
Opettaja: Enna Juvonen
Ilmoittautuminen: https://www.breakthefight.net - ylävalikosta "ilmoittautumislomake"
Yhteyshenkilö oppilaiden huoltajille: Santeri Karttunen, p. 0404110434Muut kerhot ja harrastukset

Östersundomin Sisu, Össi ry, järjestää Sakarinmäen peruskoulun ja Helsingin liikuntaviraston kanssa maksutonta Easy-Sport liikuntaa koululaisille. Ryhmiin ei ole pääsyvaatimuksia. 

Linkki seuran sivulle Östersundomin Sisu
14.09.2021 17:32