Suoraan sisältöön

Meidän koulu

Sakarinmäen peruskoulu - Tähtiä täynnä.

Sakarinmäen peruskoulu on yhtenäinen, vuosiluokat 1-9 kattava peruskoulu. Lisäksi Sakarinmäen peruskoulussa on kaksi alueellista erityisen tuen luokkaa, yksi alueellinen SLI-luokka sekä kaksi alueellista TOI-luokkaa (opetus toiminta-alueittain).

8-9-luokkalaiset valinnaisen liikunnan osallistujat ovat voineet hakea valinnaisen liikunnan sijasta nk. Urhea-toimintaan, jossa oppilas pääsee harjoittelemaan omaa lajiaan. Lisätietoa Urhea-toiminnasta on www.urhea.fi-sivustolla. Oppilaat, jotka ovat mukana Urheassa, saavat valinnaisesta liikunnasta suoritusmerkinnän, ei arvosanaa.

Sakarinmäen peruskoulu toimii samoissa tiloissa ruotsinkielisen Östersundom skolan ja suomenkielisen päiväkodin kanssa. Samassa monitoimirakennuksessa on myös koululaisten iltapäivätoimintaa sekä liikunta ja vapaa-ajantoimintaa.

Sakarinmäen peruskoulu tekee tiivistä päivittäistä yhteistyötä Östersundom skolanin ja Sakarinmäen päiväkodin kanssa.

Sakarimäen koulun kyltti piha-aidassa

Koulurakennus on valmistunut 2005 ja laajennus 2014 syksyllä. Koulussa on hyvä oppimisympäristö, joka tarjoaa mahdollisuuden joustaviin opetusjärjestelyihin.

Sakarinmäen peruskoulun tiloissa toimii myös Helsingin kaupunginkirjaston toimipiste ja koulussa on monipuolista harrastustoimintaa.

Sakarinmäen koulukeskuksen uusiutuvaan energiaan perustuva hajautettu lämmitysjärjestelmä otettiin käyttöön lokakuussa 2014. Lämmitysjärjestelmää suunniteltaessa asetettiin aurinko- ja maalämmölle tavoitteeksi 80 prosentin osuus koko vuoden lämmitysenergiasta. Tämä tavoite saavutettiin jo ensimmäisenä käyttövuonna. Sakarinmäen peruskoulun opetussuunnitelmassa on otettu huomioon uusiutuvaan energiankäyttöön perehtyminen eri vuosiluokilla.

Koulumme sai marraskuussa 2019 uudelleen kouluruokadiplomin. Täytimme siihen vaadittavat edellytykset yhdessä Sodexon kanssa.03.08.2020 10:29