Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta


Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2021−2022 


Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa.  


Kerhot ja harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. 


Maksuttomat harrastukset ja kerhot Tiistaisin:

Aikamoinen aikakone, 3.-6.lk

Klo 14.45-16.15, luokka 207
Aikamoinen Aikakone on historia-teemainen Minecraft-harrastus, jossa matkustetaan halki menneen ja tulevan ajan. Harrastuksessa tutustutaan eri aikakausiin ratkaisemalla tarinallisia arvoituksia ja suorittamalla erilaisia seikkailullisia tehtäviä.
https://youtu.be/C_dw6KDllGQ
Järjestäjä: School of Gaming / Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen: linkin kautta


Keskiviikkoisin:

Futsal, 3.-6.lk

Klo 13.30-14.30 sekä 14.30-15.30, liikuntasalissa
Viikoittaisilla tunneilla on tarkoitus oppia laji- ja tiimitaitoja, yksilötaitoja unohtamatta. Tervetuloa pelaamaan futsalia (ja jalkapalloa)!
Järjestäjä: Viikin Urheiluseura / Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen: linkin kautta
Yhteyshenkilö: Javier Cuevas - 0449880216


Perjantaisin:

Elokuva ja animaatio, 3.-6.lk

Klo 14.45-16.15, luokka 147
Elokuva- ja animaatiotunneilla tutustaan elokuvan ja animaation perusteisiin. Tunneilla opetellaan muun muassa käsikirjoittamista, kuvaamista ja editointia. Animaatiopuolella tutustutaan erilaisiin animointitekniikoihin (esim. stop motion) ja erilaisiin ohjelmistoihin.
Tunneilla voidaan katsoa elokuvia opiskellen aihetta niiden kautta.
Tuomme kouluarkeen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka pyrkii saamaan nuoria harrastamisen pariin. Lisäksi toiminnassamme tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.
Järjestäjä: Break the Fight Oy / Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen: linkin kautta
Yhteyshenkilö oppilaiden huoltajille: Jenna Laine, p. 040-1435557, ma-ti klo 8-10, ke-pe klo 10-12 sähköposti: breakthefight@gmail.com

Roihuvuoren sarjakuva- ja animaatioryhmä alkaa keskiviikkona 25.8.!

 

Harrastuksessa suunnitellaan omia hahmoja ja tarinoita piirtäen ja animoiden. Osallistumismaksu sisältää materiaalit, mutta omia välineitä saa myös ottaa mukaan.

Aikataulu: keskiviikkoisin 25.8.–1.12.2021 klo 14.30–15.45 (syyslomaviikolla 42 ei opetusta)

Osallistumismaksu: 40€

Paikka: Roihuvuoren ala-aste

Ikäsuositus: 2.–6. lk

Opettaja: Kalle Keinonen

Ilmoittautuminen on auki ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kevätlukukaudelle ilmoittautuneet ovat voineet ilmoittautua ryhmään ennakkoon kesän aikana. Jos ryhmä on täynnä, kannattaa ilmoittautua varasijalle.

Saavutettavuuden parantamiseksi ryhmään on mahdollista osallistua maksutta. Ota yhteyttä sähköpostitse hakeaksesi vapaaoppilaspaikkaa: opetus@sarjakuvakeskus.fi.

Linkki ilmoittautumiseen:
https://sarjakuvakeskus.mycashflow.fi/category/8/koululaisten-harrastusryhmat

Harrastustoimintaa tukee Aluehallintovirasto. Kerholaiset vakuutetaan Suomen Sarjakuvaseura ry:n toimesta. Koronatilanne voi vaikuttaa toiminnan järjestämiseen, opetusta järjestetään tarvittaessa myös etänä.

Lisätiedot ja kysymykset: opetus@sarjakuvakeskus.fi

Tervetuloa mukaan!
Muut kerhot ja harrastukset

Tanssiryhmä


12.01.2022 11:48