Suoraan sisältöön

Tietoa koulurakennuksesta

Puotilan koulun rakennus

Vuonna 1967 valmistunut Puotilan ala-asteen koulurakennus on peruskorjausiässä. Rakennuksessa on tehty kuntotutkimukseen perustuvia korjauksia, jotta koulussa on turvallista opiskella ja työskennellä tulevan purkutyön alkamiseen asti.

Suunnitelmana on, että Puotilan koulu puretaan arviolta vuonna 2020, ja sen paikalle rakennetaan uusi koulu. Koulutyö voi jatkua purkamiseen asti vanhassa koulurakennuksessa. Sen jälkeen koulu muuttaa väistötiloihin.

Puotilan koulua ei pureta sisäilmaongelmien vuoksi vaan siksi, että laaja peruskorjaus tulisi hyvin kalliiksi, ja koska uuteen rakennukseen on helpompi toteuttaa oppimistilat, jotka tukevat nykypäivän opetussuunnitelmia. Uuden rakennuksen etuna on myös se, että samaan taloon voidaan rakentaa päiväkoti.

Kuntotutkimukset ja korjaukset

Peruskorjauksen suunnittelua varten koulussa tehtiin kuntotutkimus vuonna 2016. Siinä havaittiin monenlaisia vanhan rakennuksen ongelmia, kuten mikrobikasvustoa ulkoseinien eristeissä sekä ilmavuotoja ulkoseinässä ja ikkunaliittymissä.

Tutkimuksen pohjalta tehdyn riskiarvion mukaan tiloissa on turvallista olla, jos sisäilman laatu varmistetaan riittävillä korjauksilla. Tämän perusteella on tehty monia toimenpiteitä, joilla ehkäistään epäpuhtauksien pääseminen sisäilmaan.

Uuden koulun suunnittelu

Puotilan ala-asteen uudelle koulurakennukselle tehdään hankesuunnitelmaa. Siinä määritellään, millaisia tiloja uuteen taloon tulee, millainen on sen rakentamistapa ja mikä on enimmäishinta.

Tavoiteaikataulu (tarkentuu suunnittelun edetessä):

  • Kaupunginvaltuusto hyväksyy hankesuunnitelman eli päättää uuden koulun rakentamisesta vuonna 2019.
  • Vanhan koulun purkaminen ja uuden rakentaminen alkavat vuonna 2020. Purku- ja rakennustöiden aikana opetus järjestetään väistötiloissa.
  • Uusi koulu valmistuu vuonna 2021.

Lisätietoja

Sisäilmatutkimukset:
Jari Pere, sisäilma-asiantuntija
jari.pere@hel.fi
Puh. 09 310 31803
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kouluun tehdyt korjaukset:
Ollipekka Kari-Koskinen, tiimipäällikkö
ollipekka.kari-koskinen@hel.fi
Puh. 09 310 31953
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lisätietoja sisäilmasta: hel.fi/sisailma09.09.2020 12:01