Suoraan sisältöön

Vanhemmille

Kodin ja koulun yhteistyö on opetussuunnitelman perusteissa määriteltyä koulun toimintaa, jonka käytännöt koulut sopivat vanhempien kanssa.

Jokaisessa Helsingin koulussa toimii johtokunta, johon kuuluvat vanhempien keskuudestaan valitsemat edustajat, oppilaiden ja koulun henkilökunnan edustajat.

Kodin ja koulun yhteistyötä varten on luotu sähköinen Wilma-järjestelmä, joka toimii vanhempien ja koulujen välisenä tiedotuskanavana. Wilmasta vanhemmat saavat ajankohtaista tietoa lapsensa koulunkäynnistä. Vapautusta koulutyöstä (lomaa) huoltajat voivat Wilman ’Vapauttaminen koulutyöstä’ –lomakkeella.

Miten saan Wilma-tunnukset?

Koululla on myös omat Facebook-sivut.

Koulussa toimii myös aktiivinen vanhempainyhdistys.

Erityisruokavaliot

Koulujen ja oppilaitosten ruokailijoille järjestetään erityisruokavalio terveydellisistä syistä lääkärintodistuksen perusteella. Lääkärintodistusta ei edellytetä vähälaktoosisessa ruokavaliossa, kasvisruokavaliossa eikä uskonnollisiin syihin perustuvassa ruokavaliossa. Erityisruokavaliolomakkeen tiedot tarkistetaan vuosittain.

Kasvisruokavaliosta ja uskonnollisiin syihin perustuvasta ruokavaliosta ilmoitetaan myös erityisruokavaliolomakkeella. Eri uskontojen vaatimat ateriat kootaan pääsääntöisesti perus- ja kasvisvaihtoehtojen pohjalta.

Lääkärintodistus ja sen perusteella täytetty erityisruokavaliolomake toimitetaan terveydenhoitajalle. Terveydenhoitaja toimittaa erityisruokavaliolomakkeen keittiöön. Erityisruokavalioiden toteutusta koulu- ja opiskelijaruokailussa on kuvattu yksityiskohtaisemmin erityisruokavaliolomakkeessa ja erityisruokavalio-ohjeessa.

Yksittäisen ruokalajin soveltuvuuden voi tarkistaa kouluravintolan tuotetiedoista.

Erityisruokavaliolomake
14.05.2019 14:00