Suoraan sisältöön

Liikkuva koulu

Pukinmäenkaaren peruskoulussa oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat Liikkuvan koulun toimintoja yhdessä opettajien kanssa. Koulussa järjestetään vuosittain liikuntaviikko. Liikuntaviikolla liikutaan joka päivä.

Välitunneilla oppilaat pitävät auki välinelainaamoa. He saavat toivoa sinne välineitä ja huolehtivat lainaamon aukiolosta. Kesäkaudella suosittuja välineitä ovat mm. hyppynarut ja erilaiset pallot. Lumiaikaan pehmopulkat ovat kovassa käytössä.
Välkkärit eli välituntiliikuttajat koulutetaan syksyisin ja he järjestävät liikuntahetkiä välitunneilla muille oppilaille sekä ulkona että sisällä. Välkkäreille järjestetään tapaamisia pitkin lukuvuotta ja he pitävät yhteyttä toisiinsa ja ohjaaviin opettajiin WhatsUp-ryhmän kautta. Lisäksi yläkoulun oppilaat pitävät tanssivälitunteja alakoulun oppilaille.

Yläkoulun oppilaat hyödyntävät välitunneilla viereisen lähiliikuntapaikan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia sekä oman koulun ns. rantabaarin ja salin tarjontaa. Rantabaarissa voi pelailla mm. pingistä ja biljardia. Yläkoululaisten välkkäritoimintaa kehitetään yhdessä oppilaiden kanssa.

Oppitunneilla istumista tauotetaan erilaisin taukojumpin ja toiminnallisin tehtävin. Oppilailla on mahdollisuus työskennellä Bobles-tuolien ja terapiapallojen päällä tai vaikka patjoilla maaten. Liikuntatiimi jakaa opettajille vinkkejä toiminnallisen opetuksen järjestämiseen.

Koululle on mahdollisuus jäädä liikkumaan iltapäivisin kerhoihin. Teemme yhteistyötä Liikuntaviraston ja alueella toimivien urheiluseurojen kanssa. Koulun omalla iltapäiväkerholla on sali käytössä liikuntahetkiä varten.

 

 

 25.01.2017 15:33