Suoraan sisältöön

Urhea-toiminta

[8.8.2018]  Puistolan peruskoulu – lähiliikuntakoulu 

Puistolan peruskoulu on liikuntalähikoulu, joka aloittanut yhteistyön Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian, Urhean, kanssa lukuvuonna 2013–2014. Yhteistyön tarkoituksena on edistää paikallisten urheiluseurojen ja koulun välistä yhteistyötä yläasteikäisen aktiivisesti harrastavan urheilijan opiskelun ja urheilun yhdistämisessä omassa lähikoulussa. Urheilevalle nuorelle tarjotaan urheiluharrastusta tukevaa liikuntaa ja valmennusta koulupäivän yhteydessä ja tuodaan urheilun tukipalvelun asiantuntijuutta urheilijalle ja hänen lähipiirilleen.

Urhea-liikuntaluokalla opiskelevat oppilaat valitaan kuudennen luokan keväällä Puistolan peruskouluun valituista uusista seitsemäsluokkalaisista. Erillistä valintakoetta ei ole, vaan oppilas hakee liikuntaluokalle lomakkeella, jolla kartoitetaan oppilaan urheiluharrastuksen aktiivisuutta ja tavoitteellisuutta.

Liikuntaluokalla oppilaalle järjestetään kerran viikossa (2 h) valmennusta koulupäivän yhteydessä. Seitsemännellä luokalla kaikki liikuntaluokkalaiset harjoittelevat omalla koululla järjestettävässä yleisvalmennuksessa. Kahdeksannelta luokalta eteenpäin oppilas voi osallistua alueelliseen lajivalmennusryhmään jalkapallossa, salibandyssa, koripallossa, jääkiekossa ja voimistelussa. Muiden lajien harrastajien osalta valmennuskäytännöt sovitaan yksilöllisesti.

Valmennuksen suunnittelusta, toteutuksesta ja ohjauksesta vastaavat alueellisten yhteistyöseurojen tai lajiliittojen valmentajat yhteistyössä alueen koulujen kanssa.

Valmennuksen ja liikuntatuntien lisäksi oppilas voi valita lukujärjestykseensä erilaisia valinnaisliikunnan kursseja. 

Hakulomake Urhea-toimintaan löytyy kotisivuilta kohdasta Opetus > Lomakkeet.

Lukuvuoden 2020-21 Urhea-lomake + valmentajan lausunto tulee palauttaa viimeistään perjantaina 24.1.2020 Puistolan peruskoulun kansliaan (tai 15.1 mennessä oppilaskortin mukana omalle luokanopettajalle)

Lisätietoa urheiluluokan toiminnasta
http://www.urhea.fi/opiskelu/perusaste/ylakoulut/puistolan-peruskoulu-liikuntalah/
Puistolan peruskoulun rehtori Johanna Honkanen-Rihu: 09 310 82521, johanna.honkanen-rihu@hel.fi 
Koulun Urhea-yhteistyön koordinaattori Maija Salonen: maija.salonen@edu.hel.fi
08.01.2020 16:07