Suoraan sisältöön

Oppilaaksiotto

Porolahden peruskoulu on oman alueensa lähikoulu. Oppilaat kouluun tulevat pääosin Roihuvuoren ja Tammisalon alueilta. Seitsemännelle luokalle oppilaat tulevat pääosin Roihuvuoren ja Herttoniemenrannan ala-asteen kouluista.

Kuvataiteen soveltuvuustesti  järjestetään kuudennen luokan oppilaille kaikissa kuvataidetta tarjoavissa peruskouluissa yhteisenä ajankohtana. Koulu tiedottaa valintakokeista Ajankohtaista-osiossa Helsingin kaupungin määräämänä ajankohtana.  

Kuvataideluokalle painotukseen pyrkiessään oppilas tekee kaksi kuvataiteen tehtävää. Aikaa töiden suorittamiseen on kaksi tuntia. Kuvalliset tehtävät arvioidaan pisteyttämällä (1-6 pistettä/ tehtävä). Maksimipistemäärä kokeesta on kaksitoista pistettä.

Painotettu musiikin opetus toteutetaan yhdessä Itä-Helsingin musiikkiopiston kanssa. Koulun ryhmäsoitto- ja säveltapailutuntien lisäksi lapset saavat myös viikoittaisen yksityistunnin omassa soittimessaan. Soiton ryhmätunnit ovat maksuttomia, yksityissoittotunneista maksetaan musiikkiopiston lukukausimaksu. Vanhemmat vastaavat soitin- ja nuottihankinnoista.

Musiikin soveltuvuuskoe järjestetään 1. luokalle pyrkiville oppilaille. Testeissä  painotetaan erityisesti motivaatiota, ja pyritään löytämään lapselle juuri hänelle sopiva soitin. Kouluun pyrkivien lasten ei tarvitse osata soittaa. Lapsen ja perheen aito kiinnostus musiikkiin riittää. 7. luokalle järjestetään täydennyshaku musiikin painotukseen. 19.05.2020 16:20