Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta

Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2021−2022 

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa.  

 Kerhot ja harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. 


Maksuttomat harrastukset ja kerhot 


Maanantaisin:

Elokuvan lumoissa - UUSI RYHMÄ 6.9. alkaen
Kiinnostaako sinua elokuvat ja elokuvantekeminen? Oletko pohtinut, miten ammattituotantojen elokuvat syntyvät ja miten hyvät tarinat voidaan kertoa videokuvan välityksellä? Tervetuloa mukaan tekemään elokuvaa ammattilaisten johdolla!
Elokuvatunneilla toimimme pienryhmissä, joissa teemme kaiken elokuvan toteuttamiseen liittyvän alusta loppuun saakka itse: elokuvan suunnittelun, käsikirjoittamisen, kuvaamisen, näyttelemisen, ohjaamisen, leikkaamisen ja editoinnin. Tunneilla opettelemme myös tarinankerrontaa sekä sitä, millaisia kerrontatapoja videokuvassa on ja miten videolla voidaan tuottaa tarinaa. Pienelokuvien lisäksi tunneilla tehdään animaatioita. Tunnit sopivat niin aloittelijoille kuin jo elokuvaa harrastaneille. Tervetuloa mukaan!
Kenelle: 7.-9.lk oppilaille, ryhmäkoko 12 osallistujaa
Milloin: Maanantaisin klo 14.15-15.45
Missä: Satumaanpolulla
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen
Järjestäjä: PopUp / Harrastamisen Suomen malli

Kuvataiteen maailma

Kuvataideharrastuksessa pääset kehittämään omia kuvallisen ilmaisun taitojasi ryhmässä. Harrastuksessa maalataan, piirretään, muotoillaan ja rakennellaan. Tärkeintä on kaikkia kannustava ilmapiiri, jossa jokainen saa toteuttaa itseään omista lähtökohdistaan. Toimintaa kehitetään osallistujien omia ideoita kuunnellen. Tule mukaan kurkistamaan kuviksen maailmaan!
Kenelle: 3.-6.lk oppilaille, ryhmäkoko 12
Milloin: maanantaisin klo 14.15-15.45
Missä: Roihuvuoren toimipiste
Ilmoittautuminen Pukinmäen taidekoulujen Eepos-järjestelmän kautta: https://taidekoulut.eepos.fi/#/forms/20
Järjestäjä: Pukinmäen taidekoulut / Harrastamisen Suomen malli
www.taidekoulut.fi


Parkour

Laadukkaita treenejä volttien, parkourin, street workoutin, akrobatian ja trikkauksen parissa. Aloitamme perusteista, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Etenemme vaikeampiin liikkeisiin ryhmän tason ja toiveiden mukaan. Tunneilla harjoitellaan hyvässä seurassa, toisia kannustaen ja yksilöllinen kehitys huomioiden
Kenelle: 3.-6.lk oppilaille, ryhmäkoko 12
Milloin: Maanantaisin klo 15.30-16.30
Missä: Roihuvuoren toimipiste, liikuntasali
Ilmoittautuminen: info@asadfriigym.fi
Ilmoita seuraavat tiedot: ryhmän paikka ja aika, osallistujan nimi, osallistujan syntymäaika, huoltajan nimi, huoltajan sähköposti, huoltajan puhelinnumero
Järjestäjä: Asad Friigym / Harrastamisen Suomen malli

Tiistaisin:

Lihaskunto & Voima

Kyseessä on yksilöllinen ryhmävalmennus, joka on innostavaa ja kehittävää lihaskunto- ja voimaharjoittelua. Osallistuakseen aiempaa kokemusta ei tarvita, vaan huomioimme jokaisen yksilöllisen lähtötilanteen. Harjoittelussa keskitytään oikeaoppisten ja turvallisten tekniikoiden opetteluun sekä kestovoiman ja liikehallinnan parantamiseen - leikkimielisyyttä unohtamatta. Tekniikoiden kehittyessä lisäämme maltillisesti voimaa ja lihasmassaa lisäävään voimaharjoittelun osuutta. Sisältö teemoitetaan osallistujien taitojen ja toiveiden mukaan.
Kenelle: 7.-9.lk oppilaille, ryhmäkoko 15
Milloin: Tiistaisin klo 15.30-16.30
Missä: Yläkoulun kuntosalilla
Ilmoittautuminen: https://jalkipoltto.com/index.php?p=kuntosalikoulu
Järjestäjä: Jälkipoltto Oy / Harrastamisen Suomen malli


Perjantaisin:

Safkasankarit

Safkasankareissa tehdään ruokaa, leivotaan ja pohditaan kokkauksen monenlaisia vaikutuksia itselle ja ympäristölle sekä muille ihmisille ja eläimille. Harrastuksessa tutustutaan kokkauksen avulla erilaisiin kulttuureihin, tapoihin ja tarinoihin.
Kenelle: 3.-6.lk oppilaille, ryhmäkoko 12
Milloin: Perjantaisin klo 13.30-15
Missä: Roihuvuorentien toimipiste
Järjestäjä: Pks4H / Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen: https://www.pks4h.fi/lapsille/kerhot/kerhot-helsingissa/safkasankarit/porolahti/

Safkasankarit

Safkasankareissa tehdään ruokaa, leivotaan ja pohditaan kokkauksen monenlaisia vaikutuksia itselle ja ympäristölle sekä muille ihmisille ja eläimille. Harrastuksessa tutustutaan kokkauksen avulla erilaisiin kulttuureihin, tapoihin ja tarinoihin.
Kenelle: 7.-9.lk oppilaille, ryhmäkoko 12
Milloin: Perjantaisin klo 15-16.30
Missä: Roihuvuorentien toimipiste
Järjestäjä: Pks4H / Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen: https://www.pks4h.fi/lapsille/kerhot/kerhot-helsingissa/safkasankarit/porolahti/06.09.2021 10:50