Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta


Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta


Koulun kerhotoimintaa

Koulussamme toimii tällä hetkellä seuraavat kerhot:

Taito käsityö- ja muotoilukoulu
Tiistai klo 15.00-16.30 (7-8 v)
Tiistai klo 16.30-18.00 (9-12 v)

Pohjois-Helsingin MusaStartti-bändikerho
Torstai klo 14.15 (1. lk)
Torstai klo 15.00 (2. lk)
Torstai klo 15.45 (3. lk)

Luontokerho
Tiistai klo 14:15 - 15:45.


Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 24.1.2022 alkaen:

Maanantaisin:

Tiistaisin:

Elokuva ja animaatio

3.-6. lk.

Ryhmä 1: klo 14.15-15.45, luokka M 21 Tiilikoulussa

Ryhmä 2: klo 15.45-17.15, luokka M 21 Tiilikoulussa

Kiinnostaako elokuva- ja animaatioharrastus? Elokuva- ja animaatioharrastuksessa opitaan liikkuvan kuvan perusperiaatteet ja harjoitellaan niiden käyttöä videoita tehden. Tutuksi tulevat ideointi, käsikirjoittaminen, piirtäminen, luonnostelu, animointi ja kuvaaminen. Harrastukseen voi osallistua, vaikkei olisi koskaan tehnyt elokuvia tai animaatioita. Harrastuksessa oppii kuitenkin varmasti uutta, vaikka olisitkin jo aiheeseen perehtynyt. Kurssilla työskennellään ryhmissä ja itsekseen. Harrastuksessa käytetään Sarjakuvakeskuksen tabletteja, sekä mahdollisuuksien mukaan omia puhelimia. Opettajina toimivat ammattitaitoiset kuvataidekasvattajat.

Ilmoittautuminen: linkin kautta

Järjestäjä: Suomen Sarjakuvaseura / Harrastamisen Suomen malli


Parkour

3.-6. lk.

Ryhmä 1: 14.15-15.15, koulun liikuntasali

Ryhmä 2: 15.15-16.15, koulun liikuntasali

Tunneilla tutustutaan parkourin ja kehonhallinnan perusteisiin, joten harrastus sopii erinomaisesti aloittelijoille. Lapsilla tulisi olla sisäliikuntaan sopiva liikuntavarustus ja juomapullo.

Ilmoittautuminen: suomiharrastaa@gmail.com

Ilmoita seuraavat tiedot: Harrastajan nimi, Koulu, Luokka-aste, Harrastajan yhteystiedot (numero), Sukupuoli: tyttö/poika/muu/en halua kertoa, Huoltajan nimi, Huoltajan sähköpostiosoite ja puh.nro, Muuta huomioitavaa.  HUOM! Jos jatkat harrastusta syksyltä, lisää viestiin tieto: jatkaa harrastusta

Saatte kuittauksen ilmoittautumisen jälkeen, jonka saatuanne lapsenne voi osallistua toimintaa.

Yhteystiedot: suomiharrastaa@gmail.com

Järjestäjä: Stadin pallo / Harrastamisen Suomen mali


Keskiviikkoisin:

Torstaisin:

Ohjelmointi ja pelisuunnittelu klo 14.15-15.45, luokka M 21 Tiilikoulussa

3.-6. lk.

Ohjelmointiharrastuksessa opitaan koodaamisen peruslogiikkaa visuaalisten koodiblokkien avulla Minecraftin pelimekaniikkoja hyödyntäen. Koodausryhmässä koodataan myös omia minipelejä ja taitojen karttuessa hypätään pelinkehittäjän saappaisiin isomman peliprojektin pariin.

https://youtu.be/_CWC5K8GOZI

Ilmoittautuminen: linkin kautta

Järjestäjä: School of Gaming / Harrastamisen Suomen malli


Perjantaisin:

...

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä. Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen keston ajan.
14.01.2022 16:48