Suoraan sisältöön

Liike, tanssi ja ilmaisu -painotus

Koulumme on ilmaisua painottava kohtaamispaikka eri tanssilajien sekä taito- ja taidealojen oppilaille. Liike, tanssi ja ilmaisu -painotteinen opetus alkaa 7. luokalla. Painotuksessa voi tanssin lisäksi tai sijasta erikoistua muuhunkin ilmaisuun ja viestintään – omien kiinnostusten mukaan. Painotuksen kurssivalikoimaan on kuulunut esimerkiksi seuraavat kurssit: ympäristö ja tanssi, draama, liikkuva kuva, kuvataide ja lavastus, musiikki sekä esitystekniikka.

Kolmivuotisen painotuksen tehtävä on opettaa tanssin perusteiden lisäksi teemoja muun muassa eri tanssityyleistä, ilmaisutavoista ja taidealoista sekä tanssitaiteen ja liikunnan välisestä suhteesta.

Pääajatuksena on tutustua monipuolisesti erilaisiin ilmaisullisiin lyhytkursseihin 7. luokalla. Luokilla 8-9 oppilaalla on mahdollisuus valita haluamastaan painotuksen valinnaiskorista kursseja, joihin hän syventyy ja erikoistuu. Opetuksessa vahvistetaan ja syvennetään oppilaan ilmaisua sekä tuetaan draamallisia taipumuksia. Myös ääni- ja valotekniikka, liikkuva kuva sekä lavastustaide kuuluvat osana painotettuun opetukseen.

Painotettuun opetukseen oppilaat valitaan soveltuvuuskokeella. Soveltuvuuskokeessa arvioidaan hakijan liikunnallisia, musiikillisia ja tanssillisia valmiuksia sekä kykyä omaksua sanallisia ja liikkeellisiä ohjeita. Soveltuvuuskokeessa voidaan antaa tehtäviä liittyen myös muihin taideaineisiin.

Aikaisempaa kokemusta ilmaisuaineista ei tarvitse välttämättä olla. Hakija tarvitsee mukaan liikuntaan soveltuvat vaatteet. Sisäkenkiä tai tossuja ei tarvita.

Liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksesta voi kysyä lisätietoja suoraan liikunnan- ja tanssinopettajalta Karoliina Rauniolta sähköpostitse karoliina.raunio(at)edu.hel.fi.  Tanssin tapahtumia ja painotuslinjan esittelyvideo löytyy tapahtumablogista.

Hakeminen painotettuun opetukseen

Hakuaika painotettuun opetukseen on 15.11.-15.12.2021. Haku tehdään Wilman kautta. Koulumme liike, tanssi, ja ilmaisu -painotusta tarjotaan ainoastaan Pitäjänmäen peruskoulussa, joten hakijoiden tulee osallistua soveltuvuuskokeeseen perjantaina 28.1.2022. Tarkat ohjeet ja aikataulut ilmoitetaan hakijoille ajoissa ennen soveltuvuuskoepäivää.

Pitäjänmäen peruskoulun Liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksen soveltuvuuskokeet järjestetään perjantaina 28.1.2022. Soveltuvuuskokeet alkavat klo 9.45 ja päättyvät klo 12. Paikalle tulisi saapua klo 9.30. Koulun käyntiosoite on Turkismiehenpolku 2. Sisäänkäynti B-talon puolelle on Turkismiehenpolun puolelta, kirjaston jälkeen. Erillinen kutsu on lähetetty sähköpostilla soveltuvuuskokeisiin osallistuville. Maskin käytölle on vahva suositus heti koulurakennukseen tultaessa ja koko soveltuvuuskokeen ajan. Lisäksi noudatamme yleisiä koronaohjeistuksia hygienian suhteen: pesemme/desinfioimme käsiä ja noudatamme turvavälejä.

Uusintakoe järjestetään perjantaina 4.2.2022. Jotta uusintakokeeseen voi osallistua, tulee oppilaalla olla lääkärintodistus sairaudesta tai karanteenista varsinaisen valintakoepäivän osalta. Sairauslomatodistus on toimitettava koululle ennen uusintakoepäivää. Todistus toimitetaan rehtori Outi Hokkaselle, outi.hokkanen(at)hel.fi.

Painotettuun opetukseen otetaan ensisijaisesti Helsingissä asuvia oppilaita. Jos luokassa on tilaa, voidaan sinne ottaa myös muualla asuvia oppilaita. Ohessa lomake, jolla ulkopaikkakuntalainen voi hakea koulumme liike, tanssi ja ilmaisu -painotukseen. Lomakkeen voi palauttaa koulumme kansliaan henkilökohtaisesti, skannata (anne.tapiovaara(at)hel.fi) tai postittaa (Pitäjänmäen peruskoulu, koulusihteeri,  PL 37302, 00099 Helsingin kaupunki.) Helsinkiläiset hakijat käyttävät Wilman hakuohjelmaa.

Liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksesta voi kysyä lisätietoja suoraan liikunnan- ja tanssinopettajalta Karoliina Rauniolta sähköpostitse karoliina.raunio(at)edu.hel.fi. Tanssin tapahtumia ja painotuslinjan esittelyvideo löytyy tapahtumablogista.

Ulkopaikkakuntalaisen ilmoittautumislomake soveltuvuuskokeeseen
24.01.2022 19:00