Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Koulutulokkaiden vanhempien tiedotustilaisuus SIIRRETTY. Tilaisuus pidetään torstaina 19.1.2023 klo 17.00

Pitäjänmäen peruskoulun tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille pidetään torstaina 19.1.23 KLO 17.00 B-talon (yläkoulun) auditoriossa. Sisäänkäynti yläkoulun ruokasalin viereisestä ovesta (kirjaston jälkeen kaarevan ikkunarivistön vierestä). Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden esitys koulutulokkaat 19.1.2023 (esitys ei ole saavutettava, mikäli tarvitset materiaalin toisessa muodossa, ota yhteyttä koulun kansliaan, ks. yhteystiedot).

Soveltuvuuskokeet järjestetään perjantaina 27.1.2023 klo 9.30-12.

Tervetuloa Pitäjänmäen peruskoulun Liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksen soveltuvuuskokeisiin perjantaina 27.1.2023. Alla käytännön infoa järjestelyistä.

Koulun käyntiosoite on Turkismiehenpolku 2. Sisäänkäynti B-talon puolelle on Turkismiehenpolun puolelta, kirjaston jälkeen. Parkkipaikka saattajille on urheilukentän vieressä. Soveltuvuuskokeiden opettajat ovat vastassa hakijoita ja ohjaavat pukutiloihin. Liikuntavaatteet voi tarvittaessa vaihtaa liikuntasalin pukutiloissa.

Soveltuvuuskokeet alkavat klo 9.30 ja päättyvät klo 12. Hakijat noudetaan ulko-ovelta klo 9.30. Saattajat eivät voi odottaa sisätiloissa soveltuvuuskokeiden aikana.

Soveltuvuuskokeisiin ei tarvitse valmistautua mitenkään etukäteen. Mukaan riittää positiivinen mieli, liikuntavaatteet ja vesipullo sekä lämmintä vaatetta mahdollisiin taukoihin. Sisäkenkiä tai -tossuja ei tarvita.

Uusintakoe järjestetään perjantaina 3.2.2023. Jotta uusintakokeeseen voi osallistua, tulee oppilaalla olla lääkärintodistus sairaudesta varsinaisen valintakoepäivän osalta. Sairauslomatodistus on toimitettava koululle ennen uusintakoepäivää. Todistus toimitetaan rehtori Outi Hokkaselle, outi.hokkanen(at)hel.fi.

Tervetuloa!

7.-luokalle hakeutuvien vanhempainilta torstaina 10.11.22

Pitäjänmäen peruskouluun 7. -luokalle hakeutuvien vanhempainilta on torstaina 10.11.22 klo 18.00 – 19.00, B-talon AUDITORIOSSA. Tähän tilaisuuteen ovat myös nykyiset 6. luokkalaiset tervetulleita!

Suosittelemme käyttämään tilaisuudessa maskia. Jos valtakunnallinen koronatilanne edelleen vaikeutuu, siirrämme tilaisuuden teamsiin. Tästä ilmoitamme tarvittaessa täällä koulumme kotisivuilla.

Lämpimästi tervetuloa!

Lukuvuosi 2022-2023 alkaa torstaina 11.8.2022 klo 9.00. Lämpimästi tervetuloa Pitskuun ja aurinkoista kesää!

Tulevien 7.-luokkalaisten tutustumisaamu keskiviikkona 25.5.2022

TULEVA 7.-LUOKKALAINEN: Tervetuloa Pitäjänmäen peruskoulun tutustumisaamuun!

TULEVIEN 7. LUOKAN OPPILAIDEN TUTUSTUMISAAMU ON KESKIVIIKKONA 25.5.-22 KLO 8.15-9.45, os. Turkismiehenpolku 2 / urheilukenttä

Mitä tutustumisaamuna tehdään
Kokoonnumme koulun välittömässä läheisyydessä olevalle urheilukentälle, jossa rehtori toivottaa ensin tervetulleeksi ja sen jälkeen luokanvalvojat pyytävät teidät luokkatunnusten mukaisiin ryhmiin.
Tukioppilaat ryhmäyttävät teitä luokittain urheilukentällä (rankkasateen sattuessa koulun liikuntasaleissa). Muista siis säänmukainen varustautuminen, koska tihkusateella olemme ulkona!
Tämän jälkeen tukioppilaat ja luokanvalvojat esittelevät teille kouluamme.
Yleisopetuksen ryhmissä meillä on kussakin kaksi luokanvalvojaa ja pienryhmissä kussakin yksi. Tutustumisaamun lopuksi kokoonnutte vielä luokanvalvojien johdolla luokkaan, jossa on aikaa myös pienelle juttutuokiolle.

Tutustumispäivä päättyy viimeistään klo 9.45. Sen jälkeen palaat itsenäisesti omaan kouluusi jatkamaan koulupäivää.

Tutustumispäivänä meillä ei ole ohjelmaa huoltajille. Huoltajat tapaamme syksyn vanhempainillassa.

Tulettehan oppilaat paikalle vain terveenä.

Muuta
Toivomme, että jokainen muistaa kertoa omalle opettajalleen siitä, että on tutustumispäivän takia poissa aamulla. Koulumme omien oppilaiden kohdalla tämä jo tiedetäänkin.

Tutustumispäivän myötä mahdollinen koulunaloitukseen liittyvä jännitys uudessa koulussa tai uudessa ryhmässä vähenee. Toivomme kovasti kaikkien pääsevän paikalle. Jos oppilas ei pääse tutustumispäivään mukaan, toivomme siitä ilmoitusta rehtorin sähköpostiin (outi.hokkanen@hel.fi).

Matkakorttihakemus
Oppilas voi saada HSL:n matkakortin, jos oppilas täyttää hakukriteerit. Oppilas voi saada matkakortin, jos hänen koulumatkansa on vuosiluokilla 7–9 vähintään 3 kilometriä yhteen suuntaan. Koulumatka mitataan HSL:n kevyen liikenteen reittioppaalla, asetuksilla kävely ja suorin reitti ilman painotuksia.

HSL:n matkakortti myönnetään yleensä oman oppilaaksiottoalueen mukaiseen kouluun tai oppilaalle osoitettuun kouluun (esim. erityisopetus). Avustuksen voi saada myös soveltuvuuskoepainotuksen perusteella. Poikkeus: Toiselta paikkakunnalta tuleva oppilas ei voi saada kunnan kustantamaa HSL-lippua.

Ensisijainen avustusmuoto on HSL:n koululaislippu. Niille oppilaille, jotka eivät selviydy koulumatkastaan julkisilla liikennevälineillä tai kävellen, voidaan myöntää erityiskuljetus erillisen hakemuksen ja asiantuntijalausunnon perusteella.

Hakemuslomakkeita saa:

https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/palvelut/lomakkeet/lomakkeet
tai koulusihteeriltämme Anne Tapiovaaralta anne.tapiovaara@hel.fi

Lämpimästi tervetuloa oppilaat!

Outi -rehtori sekä luokanvalvojat Risto, Sanna, Tanja, Juuso, Tiia, Timo, Antti, Karoliina, Eeva ja tukioppilaat sekä heidän vastuuopettaja Jenna

Tulevien 1.-luokkalaisten tutustumishetki tiistaina 17.5.2022

TERVETULOA TUTUSTUMISHETKEEN tuleva Pitäjänmäen peruskoulun ekaluokkalainen!

PITÄJÄNMÄEN PERUSKOULUUN TULEVIEN EKALUOKKALAISTEN TUTUSTUMISHETKI ON TIISTAINA 17.5.2022 KLO 8.00-9.00, Pitäjänmäen peruskoulu, Viinenkuja 6.

Kokoonnumme alakoulun sisäpihalla klo 8.00.
Tutustumishetken aluksi rehtori toivottaa erityisesti tulevat 1. luokkalaiset tervetulleiksi. Esittelemme koulun sekä Nuoli-puiston iltapäivätoiminnan aikuiset.

Koulutulokkaiden ohjelma:

 • Opettajat jakavat koulutulokkaat alustaviin ryhmiin. Viralliset A- ja B-luokat muodostetaan vasta elo-syyskuussa 2022.
 • Lapset menevät koulun aikuisten johdolla luokkiin tekemään muutaman tehtävän.
 • Lapset tutustuvat koulun ravintolasaliin ja saavat siellä mehua ja keksiä.
 • Lapset tulevat koulun aikuisten johdolla välituntipihalle, jossa on vielä pieni liikuntatuokio, johon vanhemmatkin voivat halutessaan osallistua!

Rehtori pitää saman aikaan tilaisuuden vanhemmille B-talon auditoriossa!

Ohjeita vanhemmille:

 • Vanhemmat saattavat ja hakevat lapsensa.
 • Vanhemmille on rehtorin vetämä oma tilaisuus B-talon auditoriossa n. klo 8.15 – 8.50. Paikalla on myös Nuoli-puiston työntekijä. Menemme auditorioon yhdessä.
 • Auditorio-tilaisuuden jälkeen menemme alakoulun välituntipihalle ottamaan lapset vastaan.
 • Sisätiloissa käytämme vielä maskia.
 • Tulettehan lapset ja vanhemmat paikalle vain terveinä.
 • Jos tarvitsette paikalle tulkin, niin laitattehan sähköpostia rehtorille, minkä kielen tulkin tarvitsette: outi.hokkanen@hel.fi viimeistään ke 11.5.22 klo 16.00 mennessä.

Lämpimästi tervetuloa toivottavat

Outi –rehtori ja luokanopettajat Ida ja Karoliina, erityisluokanopettajat Sanna ja Caroline sekä S2-opettajamme Annakaisa ja Kea sekä erityisopettajamme Eppu ja kouluvalmentajamme Hanna-Kaisa

Soveltuvuuskokeet järjestetään perjantaina 28.1.2022

Tervetuloa Pitäjänmäen peruskoulun Liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksen soveltuvuuskokeisiin perjantaina 28.1.2022. Soveltuvuuskokeet alkavat klo 9.45 ja päättyvät klo 12. Paikalle tulisi saapua klo 9.30. Koulun käyntiosoite on Turkismiehenpolku 2. Sisäänkäynti B-talon puolelle on Turkismiehenpolun puolelta, kirjaston jälkeen. Erillinen kutsu on lähetetty sähköpostilla soveltuvuuskokeisiin osallistuville. Maskin käytölle on vahva suositus heti koulurakennukseen tultaessa ja koko soveltuvuuskokeen ajan. Lisäksi noudatamme yleisiä koronaohjeistuksia hygienian suhteen: pesemme/desinfioimme käsiä ja noudatamme turvavälejä. Tervetuloa!

Koulutulokkaiden Teams-vanhempainilta keskiviikkona 12.1.2022 klo 17.30

Hei koulutulokkaan huoltaja!

Kouluun voi ilmoittautua 5.-30.1.2022 sähköisesti osoitteessa asti.hel.fi TAI käymällä koululla keskiviikkona 26.1.2022 klo 8.00 – 10.00. Jos tulette koululle ilmoittautumaan, varatkaa etukäteen aika rehtorilta outi.hokkanen(at)hel.fi.

Seuraavissa tilanteissa ilmoittautumisen voi tehdä VAIN koululla:

 • Lapsesi on aloittamassa perusopetuksen vuotta säädettyä myöhemmin.
 • Haet lapsellesi päätöstä perusopetuksen aloittamisesta vuotta säädettyä aiemmin.
 • Ilmoitat lapsesi oman kielikylpypolun mukaisen koulun kielikylpyopetukseen.
 • Haluat vaihtaa oppivelvollisuusilmoituksessa mainitun lapsesi ruotsinkielisen lähikoulun suomenkieliseen tai päinvastoin.
 • Haluat, että lapsesi opiskelee sellaista A1-kieltä, jota ei ole tarjolla omassa lähikoulussa. Ilmoittaudu silloin haluamallasi koululla, jossa tätä A1-kieltä voi opiskella ja ilmoita asiasta myös lapsesi osoitteenmukaiseen lähikouluun.
 • Haluat ilmoittaa lapsesi muuhun kuin omaan lähikouluun. Ilmoittaudu silloin haluamallasi koululla ja ilmoita asiasta myös lapsesi osoitteenmukaiseen lähikouluun.

Meillä Pitäjänmäen peruskoulussa on koulutulokkaiden Teams –vanhempainilta keskiviikkona 12.1.2022 klo 17.30 alkaen. Tilaisuuden esitys koulutulokkaat 12.1.2022  (esitys ei ole saavutettava, mikäli tarvitset materiaalin toisessa muodossa, ota yhteyttä koulun kansliaan, ks. yhteystiedot).

Teams-linkki vanhempainiltaan alla.

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteen toivottavat

Outi-rehtori sekä koko koulun väki!

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Vanhempainilta 6.-luokkalaisten huoltajille 7. luokalle siirtymisestä sekä painotettuun opetukseen hakeutumisesta

Hyvät 6.-luokkalaiset, huoltajat ja luokanvalvojat!

Pidämme vanhempainillan 7. luokalle siirtymisestä sekä painotettuun opetukseen hakeutumisesta keskiviikkona 10.11.21 klo 18.00-19.00. Tilaisuuden esitys Siirtyminen 7. luokalle, pdf (esitys ei ole saavutettava, mikäli tarvitset materiaalin toisessa muodossa, ota yhteyttä koulun kansliaan, ks. yhteystiedot).

Vaikka rajoituksia on jo väljennetty, niin pidämme kuitenkin vanhempainillan teamsilla. Alla linkki.

Viittomakielisille tilaamme tulkit vanhempainiltaan.

Ystävällisin terveisin

Outi-rehtori

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Kuudesluokkalaisen opas

Koululauantaita vietetään 18.9.2021 klo 9-12

Koululauantaita vietetään 18.9.2021 klo 9-12. Päivä korvaa helatorstain jälkeisen perjantain 27.5.2022. Koululauantai pidetään urheilu- ja Hyvää mieltä Pitskussa -teemojen mukaisesti. Tämän hetkisten tietojen mukaan emme voi kutsua huoltajia koululle koronatilanteesta johtuen.

Koulu alkaa keskiviikkona 11.8.2021 klo 9.00 muutamin koronapoikkeuksin

Vuosiluokat 1-6 aloittavat klo 9.00 ja koulu päättyy klo 12.00.

 • Alakoulun välituntipihalta siirrytään luokanopettajan johdolla luokkiin siten, että 1. luokkalaiset kutsutaan sisälle viimeisenä.
 • 1. luokkalaisten huoltajat voivat saattaa lapsensa koulun pihalle saakka. Koulurakennuksen sisälle vanhemmat eivät voi tulla. Pidättehän vanhemmat koulun välituntipihallakin maskia!

Vuosiluokan 7 oppilaat

 • koulu alkaa klo 9.00 ja loppuu klo 12.00
 • tulkaa yläkoulun eli B-talon yläpihalle. Luokanvalvojat odottavat teitä siellä.

Vuosiluokan 8 oppilaat

 • koulu alkaa klo 9.15 ja loppuu klo 12.15
 • tulkaa B-talon ruokalan puoleiselle ovelle (kentän puoleinen). Luokanvalvojat odottavat teitä siellä.

Vuosiluokan 9 oppilaat

 • koulu alkaa klo 9.30 ja loppuu klo 12.30
 • tulkaa yläkoulun eli B-talon yläpihalle. Luokanvalvojat odottavat teitä siellä.

Torstaina ja perjantaina 12.-13.8. oppitunnit ovat seuraavasti:

Vuosiluokat 1-2 klo 9.00 – 12.00

Vuosiluokat 3-6 klo 9.00 – 13.00

Vuosiluokat 7-9 seuraavasti:

Vuosiluokan 7 oppilaat

 • koulu alkaa klo 9.00 ja loppuu klo 13.00
 • tulkaa yläkoulun eli B-talon yläpihalle. Luokanvalvojat odottavat teitä siellä.

Vuosiluokan 8 oppilaat

 • koulu alkaa klo 9.15 ja loppuu klo 13.15
 • tulkaa B-talon ruokalan puoleiselle ovelle (kentän puoleinen). Luokanvalvojat odottavat teitä siellä.

Vuosiluokan 9 oppilaat

 • koulu alkaa klo 9.30 ja loppuu klo 13.30
 • tulkaa yläkoulun eli B-talon yläpihalle. Luokanvalvojat odottavat teitä siellä.

Keskiviikosta perjantaihin 11.-13.8. olevat koulupäivät ovat ns. oman luokan päiviä eli oppilaat ovat luokanopettajan/-valvojan kanssa koko päivän. Näihin kolmeen päivään sisältyy mm. paljon ryhmäyttävää toimintaa.

Työjärjestysten mukainen työskentely aloitetaan maanantaina 16.8.2021.

Aikuiset ja vuosiluokkien 6-9 oppilaat käyttävät edelleen maskia. Pienimmilläkin flunssan oireilla jäädään kotiin sairastamaan.

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan uusi lukuvuosi! Yhdessä teemme siitä kaikille mukavan!

Ystävällisin terveisin Outi –rehtori ja koko Pitskun koulun väki

Tulevien 7.-luokkalaisten tutustumisaamu 19.5.2021

TULEVA 7.-LUOKKALAINEN
Tervetuloa Pitäjänmäen peruskoulun tutustumisaamuun!

TULEVIEN 7. LUOKAN OPPILAIDEN TUTUSTUMISAAMU ON KESKIVIIKKONA 19.5.-21 KLO 8.00-9.00, os. Turkismiehenpolku 2.

Koronatilanteesta johtuen tapaamme Pitäjänmäen peruskoulun urheilukentällä turvavälit huomioiden.

Mitä tutustumishetkenä tehdään
Kokoonnumme koulun välittömässä läheisyydessä olevalle urheilukentälle, jossa rehtori toivottaa ensin tervetulleeksi ja sen jälkeen opettajat pyytävät teidät luokkatunnusten mukaisiin ryhmiin.
Tukioppilaat ryhmäyttävät teitä terveysturvallisuus huomioiden. Tämän jälkeen on varmasti aikaa myös pienelle juttutuokiolle luokanvalvojien kanssa.

Tutustumispäivä päättyy viimeistään klo 9.00. Sen jälkeen palaat itsenäisesti omaan kouluusi jatkamaan koulupäivää.

Tutustumispäivänä meillä ei ole ohjelmaa huoltajille. Huoltajat tapaamme syksyn vanhempainillassa.

Kaikki aikuiset ja oppilaat käyttävät tilaisuudessa maskia. Tulettehan oppilaat paikalle vain terveenä.

Muuta
Toivomme, että jokainen muistaa kertoa omalle opettajalleen siitä, että on tutustumispäivän takia poissa aamulla.

Lämpimästi tervetuloa oppilaat!

Outi -rehtori sekä luokanvalvojat Risto, Sanna, Tanja, Sonja, Kea, Juhana, Olli-Pekka, Pia ja Päivi

Tulevien ekaluokkalaisten tutustumishetki 18.5.2021

TERVETULOA TUTUSTUMISHETKEEN tuleva Pitäjänmäen peruskoulun ekaluokkalainen!

PITÄJÄNMÄEN PERUSKOULUUN TULEVIEN EKALUOKKALAISTEN TUTUSTUMISHETKI ON TIISTAINA 18.5.2021 KLO 8.00-9.00, Leikkipuisto Nuoli, os. Nuolitie 5.

Voimme tavata ulkona turvaväleistä huolehtien. Jotta vältämme oppilasruuhkaa, tapaamispaikkamme on Leikkipuisto Nuoli ja sen urheilukenttä, os. Nuolitie 5. Tulettehan paikalle kävellen.
Tutustumishetken aluksi rehtori toivottaa erityisesti tulevat 1. luokkalaiset tervetulleeksi, opettajat tutustuttavat oppilaita toisiinsa terveysturvallisuus huomioiden ja Leikkipuisto Nuolen työntekijä käy tervehtimässä meitä.

Ohjeita vanhemmille:
- Vanhemmat saattavat ja hakevat lapsensa. Voitte käydä pienellä kävelyllä tai seurata tutustumista kauempana turvaväleistä huolehtien.
- Tulettehan kävellen.
- Kaikki aikuiset käyttävät maskia.
- Tulettehan lapset ja vanhemmat paikalle vain terveinä.

Lämpimästi tervetuloa!

Toivottaa

Outi –rehtori ja opettajat Heidi, Helena ja Annakaisa sekä koulunkäynninohjaaja Anu

Tukea korona-aikana -tiedotustilaisuus tiistaina 20.4.2021

Hyvät vanhemmat ja oppilaat!

Useat eri järjestöt Helsingissä ovat koonneet voimansa yhteen ja järjestävät monipuolista tukea oppilaille ja perheille korona-aikana.

Tukena voi olla esimerkiksi kävelylenkki turvallisen aikuisen kanssa.

Pidämme asiasta teams-tiedotustilaisuuden teille vanhemmille ja oppilaille tiistaina 20.4.21 klo 8.00 – 8.30 yhdessä Perhekeskuksen järjestökoordinaattori Marianne Neijosen sekä Aseman Lapset Ry:n tiimipäällikkö Heikki Turkan kanssa. Teams-linkki tiedotustilaisuuteen alla.

Lämpimästi tervetuloa!

Outi Hokkanen

vs.rehtori

Liity kokoukseen napsauttamalla tätä


15.1.2021 Soveltuvuuskokeet keskiviikkona 20.1.2021

Liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksen soveltuvuuskokeet järjestetään keskiviikkona 20.1. klo 9.45-12 B-talon liikuntasalissa. Hakijoille on lähetetty infokirje sähköpostitse tai wilman kautta. Tervetuloa!

18.12.2020 Aktiivinen tukioppilastoiminta ennaltaehkäisee kiusaamista Pitäjänmäen peruskoulussa

Pitäjänmäellä tukioppilaat ryhmäyttävät seiskaluokkalaisia ja järjestävät aktiviteetteja yhteishengen luomiseksi. Tukioppilastoiminnan kehittäminen on yksi Kiusaamisen vastaisen ohjelman (KVO13) toimenpiteistä. Asiasta voit lukea lisää täältä.

18.12.2020 Pitäjänmäen peruskoulussa oppilaat ryhmäytyvät säännöllisesti

Jatkuva ryhmäyttäminen on yksi Kiusaamisen vastaisen ohjelman (KVO13) toimenpiteistä. Pitäjänmäen peruskoulussa on pitkät perinteet ryhmäyttämisestä oppilaiden hyvinvoinnin tukemiseksi. Asiasta voit lukea lisää täältä.

27.11.2020 Painotuslinjan esittelyvideo

Painotuslinjan esittelyvideo löytyy koulumme tapahtumablogista.

6.11.2020 Hakeminen painotettuun opetukseen 

Hakuaika painotettuun opetukseen on 16.11.-15.12.2020. Haku tehdään Wilman kautta. Koulumme liike, tanssi, ja ilmaisu -painotusta tarjotaan ainoastaan Pitäjänmäen peruskoulussa, joten hakijoiden tulee osallistua soveltuvuuskokeeseen 20.1.2021. Tarkat ohjeet ja aikataulut ilmoitetaan hakijoille ajoissa ennen soveltuvuuskoepäivää.

Painotettuun opetukseen otetaan ensisijaisesti Helsingissä asuvia oppilaita. Jos luokassa on tilaa, voidaan sinne ottaa myös muualla asuvia oppilaita. Ohessa lomake, jolla ulkopaikkakuntalainen voi hakea koulumme liike, tanssi ja ilmaisu -painotukseen. Lomakkeen voi palauttaa koulumme kansliaan henkilökohtaisesti, skannata (arja.rajala(at)hel.fi) tai postittaa (Viinenkuja 6, 00370 Helsinki, PL 37302, 00099 Helsingin kaupunki.) Helsinkiläiset hakijat käyttävät Wilman hakuohjelmaa.

Liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksesta löydät tietoa täältä. Voi myös kysyä lisätietoja suoraan liikunnan- ja tanssinopettajalta Karoliina Rauniolta sähköpostitse karoliina.raunio(at)edu.hel.fi. Tanssin tapahtumia ja painotuksen esittelyvideo löytyy tapahtumablogista.

Ulkopaikkakuntalaisen ilmoittautumislomake soveltuvuuskokeeseen


24.01.2023 09:57