Suoraan sisältöön

Pikku Huopalahden ala-asteen koulu

Tilkankatu 19
00300 Helsinki
PL 30301, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 80370
Toimipiste kartalla

Vanhemmille

Yhteistyö vanhempien kanssa on hyvin tärkeää, jotta lapsen koulunkäynti sujuu. Kodin ja koulun yhteistyö on määritelty opetussuunnitelman perusteissa. Yhteistyön käytännöt sovitaan kodin ja koulun kesken.

Sähköinen "reissuvihko" Wilma on keskeinen työkalu kodin ja koulun yhteydenpidossa. Wilman kautta huoltajat voivat esimerkiksi olla yhteydessä kouluun, ilmoittaa poissaoloista, anoa lomaa tai seurata lapsen koulun käynnin sujuvuutta. 


Vapauttaminen koulutyöstä-lomake Wilmassa

Lapsen ollessa poissa koulusta muutoin kuin sairastumisen vuoksi, huoltajat anovat vapautusta koulutyöstä Wilman 'Vapauttaminen koulutyöstä' -lomakkeella. Yli 5 päivää kestävät poissaolot anotaan rehtorilta.

Ohjeet lomakkeeseen

Lomake löytyy Wilmasta 'hakemukset ja päätökset-välilehdeltä.

Huoltajan tarvitsee täyttää hakemuksesta vain 'Hakemus'-paneelissa olevat 'Poissaolo alkaa' , 'Poissaolo päättyy' sekä 'Poissaolon syy' -kentät ja tallentaa tiedot oikean alakulman painikkeella.

Peruskoulun johtokunta koostuu vanhempien ja henkilöstön edustajista. Johtokuntien tehtävät määritellään opetustoimen johtosäännössä.


Päätäitartunta

Täi siirtyy päästä toiseen henkilön hiusten ollessa kosketuksissa toisen henkilön hiuksiin, esim. lasten leikkiessä päät lähekkäin. Tartunnan oireena voi olla kutina päänahassa. Tartunta voi mahdollisesti tapahtua myös mm. päähineiden, pyyheliinojen, hiuskoristeiden, kampojen ja harjojen välityksellä mutta välillinen tartunta ei ole niin yleistä. Täitartunta ei johdu puutteellisesta ympäristön tai henkilön hygieniasta.

Koulujen toiminnan käynnistyttyä päätäitartunnan riski tyypillisesti kasvaa. Todettu päätäitartunta tulee hoitaa huolellisesti ja seurata päätäikampaa käyttäen hoitotulosta. Jos päiväkodissa tai koulussa havaitaan päätäitartuntoja, tulee vanhempien tarkastaa lapsensa hiukset täikampaa käyttäen kerran viikossa päätäiden leviämisen ehkäisemiseksi.

Opasvideo on katsottavissa Helsingin kaupungin internet sivulta seuraavista linkeistä: http://www.hel.fi/www/itsehoito/fi/oireet-ja-sairaudet/paatait

Häätöhoito tulisi tehdä mahdollisimman pian tartunnan toteamisen jälkeen. Lapsi voi mennä kouluun normaalisti ensimmäisen häätöhoidon jälkeen.

PÄÄTÄITARTUNTA

HEAD LICE INFESTATION

QAADISTA INJIRTA MADAXA

ЗАРАЖЕНИЕ ГОЛОВНЫМИ ВШАМИ

العدوى بقمل الرأس


Ohjeita koronavirus aikana

Oppilaat pesevät kätensä kouluun tullessa, kotiin lähdettäessä, ennen ruokailua, aina ulkoa sisään tullessa sekä aivastamisen ja yskimisen jälkeen.​ Mikäli oppilas on flunssainen tai voi huonosti koulupäivän aikana, huoltajan on velvollisuus hakea oppilas kotiin. Sairaana ei saa tulla kouluun.

Huoltajien pääsyä koulun tiloihin on rajoitettu koronavirusaikana. Samoin koulun piha-alueella oleskelu koulupäivän aikana ei ole sallittua.

Tapaamiset koulun henkilökunnan kanssa pitää sopia erikseen.

Lue THL:n ohjeet
11.10.2022 14:18