Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulun oppilaskunnan kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset). Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Uusia maksuttomia harrastusryhmiä 3-6.lk oppilaille

Harrastamisen Suomen malli käynnistyy Pihkapuiston ala-asteen koulussa! Helsingin kaupunki ja Opetus- ja kulttuuriministeriön harrastamisen Suomen malli tuovat maksuttomia harrastuksia koulupäivien yhteyteen lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi. Harrastukset on rakennettu lasten ja nuorten toiveiden pohjalta. Harrastukset tuovat oppilaille mukavaa tekemistä ja merkityksellistä vapaa-aikaa koulupäivän jälkeen ennen klo 17.

Pihkapuiston ala-asteen koululla aloittavat uudet harrastusryhmät vko 16 alkaen:

Leffatyöpaja (3.-6. lk. max. 10 lasta)

Leffatyöpajassa opit kaikenlaista uutta elokuvista ja siitä, miten niitä tehdään. Keksimme omia tarinoita ja kokeilemme yhdessä elokuvanteon eri vaiheita: käsikirjoitamme, kuvaamme ja leikkaamme. Työpaja sopii niin aloittelijoille kuin jo elokuvaa harrastaneille, tule rohkeasti mukaan!

Torstaisin klo 14.00-15.30 – Opetustila 52
Ilmoittautuminen: Ryhmä täynnä
Ilmoittautua voi myös sähköpostitse: kelaamo@koulukino.fi
Järjestäjä: Koulukinoyhdistys


Parkour 2 ryhmää (3.-6. lk, 10/ryhmä)

Tervetuloa harrastamaan Parkouria!
Parkourissa mm. tasapainoillaan, ylitetään esteitä, sujahdellaan ahtaista väleistä, kiivetään seinille ja hypitään erilaisille pinnoille ja ennen kaikkea - pidetään hauskaa! Laji sopii kaikentasoisille liikkujille, harrastus toteutetaan koulun salissa. Kerhon ohjauksesta vastaavat Parkour Akatemian ohjaajat. Kerhot toteutuvat viikoilla 16-22 koulupäivinä. Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta.

3.-4. luokkalaiset: maanantaisin klo 15.00-16.00 – koulun liikuntasali
5.-6. luokkalaiset: torstaisin klo 14.00 – 15.00 – koulun liikuntasali
Ilmoittautuminen: Linkin kautta
Järjestäjä: Parkour Akatemia


Kerhotoiminta lukuvuonna 2020-2021

Koululla toimii Harrastuskaruselli, josta huoltajille on lähetetty tarkemmat tiedot Wilman kautta. Harrastuskaruselli on osa enemmän yhdessä -hanketta, jonka myötä alueen harrastusmahdollisuuksia pyritään kasvattamaan. Toimintaa järjestää HJK, Kannelmäen voimistelijat ja Taekwondourheilijat 2011 ry.

Muuta

Malminkartanon nuorisotalo
Malminkartanon nuorisotalo järjestää avointa toimintaa alueen lapsille ja nuorille.

EasySport
EasySport järjestää lähialueella liikuntaharrastustoimintaa ala-asteikäisille. 

Musiikin perusopetus
Musiikin perusopetusta alueella järjestää Luoteis-Helsingin musiikkiopisto. 

Harrastushaku
Lisää vapaa-ajantoimintaa voi etsiä Harrastushaun kautta. 17.05.2021 14:26