Suoraan sisältöön

Urhea

”Parempi arki tuo paremman tuloksen.”  Pääkaupunkiseudun Urhea-akatemia on Olympiakomitean hyväksymä huippu-urheiluakatemia ja koordinoi Urhea-toimintaa. Lisää tietoa Urheasta löydät täältä ja yläkoulutoiminnasta täältä. Hakeutumisesta yläkoulun Urhea-luokalle löydät täältä. Tarkennamme hakuaikoja ja soveltuvuuskoepäiviä ajankohtaista sivustollemme, kun ne vahvistuvat. 

Urhean tarkoitus on perusasteen opintojen ja lajiharjoittelun yhdistäminen Helsingissä. Lajiliitot haluavat keskittää perusasteen osalta talentit ja nuorten maajoukkuevaiheen lahjakkuudet samaan perusasteen kouluun. Suomen Uimaliitto, Suomen Tanssiurheiluliitto ja Suomen Voimisteluliitto suosittelevat Pasilan peruskoulua lajiensa kilpaurheilijoille.

Miten koulu tukee lahjakasta urheilijaa?

Pasilassa opetus on yläkoulussa kurssimuotoista ja jokaisella oppilaalla on oma opintopolku. Oppilaat suunnittelevat oman opinto-ohjelmansa yhdessä huoltajien, valmentajien ja omaopettajan kanssa. 

Lukujärjestys voidaan räätälöidä opetus ja valmennus huomioiden niin, että aamu-tai iltapäivät varataan harjoittelulle tai viikossa/jaksossa on vuorotellen keveämpiä ja työntäyteisempiä päiviä. Aamu- tai iltapäiväharjoittelumahdollisuus järjestetään yhteistyössä lajiliittojen, seurojen kanssa ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa. Kurssimuotoisuus mahdollistaa myös etä-ja verkkokurssit tiiviiden kilpailujaksojen ajan.

Liikuntaa tarjotaan Urhea-oppilaalle Pasilassa oman harjoittelun lisäksi 4h viikossa: 2h sisältää yleisvalmennusta ja peruskuntoa vahvistavaa harjoittelua ja 2h valinnaista eri liikunta-ja urheilulajeja syventävää valmennusta. Lisäksi Urhea-oppilaan vuosisuunnitelmaan kuuluu 7.luokalla kurssikokonaisuus ”Kasva Urheilijaksi”, joka yhdistää terveystiedon, liikunnan, biologian ja oppilaanohjauksen oppisisältöjä. 

Pasilan Urhea-luokalle voi hakeutua myös kyseisten lajien ulkopuolelta. Opinto-ohjelma laaditaan opiskelijan omien lajipainotusten mukaisesti. Lisää tietoa hakuprosessista saa Urhean sivulta ja koulun kotisivuilta.  
11.10.2021 13:14