Ajankohtaista

[11.9.2018]

Harkitsetteko Pasilan 7lk. Urheilijaluokkaa lukuvuonna 2019-20?

Onko lapsenne tuleva 7lk. kielikylpijä Kalliosta?

Onko Pasilan yläkoulu tulevan 7lk. oppilaan lähikoulu?

Tervetuloa tulevien 7lk. huoltajien infoiltaan 9.1.2019 klo 18 osoitteeseen: Pasilan peruskoulu, Savonkatu 2, 2.krs. juhlasali

Tervetuloa!


[11.9.2018]

Onko Pasila peruskoulu tulevan ekaluokkalaisenne lähikoulu? Oletteko kiinnostuneet kaksikielisestä saame-suomi-opetuksesta?

Tervetuloa tulevien 1lk. huoltajien infoiltaan 10.1.2019 klo 18 osoitteisiin: Pasila peruskoulu Savonkatu 2, 3.krs, luokka 301 (Savonkadun lähialueen huoltajille) ja Pasilan peruskoulu Maistraatintori 1, Kappelin sali (Maistraatintorin lähialueen huoltajille ja saamenkielisestä luokasta kiinnostuneille)

Tervetuloa![20.12.2017] Saamenkielinen kaksikielinen opetus

Pasilan peruskoulussa opetetaan saamen kielellä Maistraatintorin toimipisteessä. Opetus on laajamittaista kaksikielistä opetusta eli saameksi järjestetään vähintään neljännes opetuksesta, Pasilassa 40-80%.

Saamenopetukseen ei ole pääsykoetta. Muutkin kuin helsinkiläiset lapset voivat hakea, mutta helsinkiläisillä on etusija. Opetusryhmä syntyy, jos oppilaita on vähintään viisi. Yläraja on 24 oppilasta. Mikäli tulijoita on Helsingistä enemmän, oppilaspaikat arvotaan.

[10.11.2017] Liikuntapainotus

Pasilan peruskouluun voi hakea liikuntapainotukseen 7. luokalla. Painotus on Suomen Olympiakomitean koordinoima Urhea-yläkoulukokeilu yhdessä kahdeksan muun pääkaupunkiseudun yläkoulun kanssa. Lue lisää Urheasta (www.urhea.fi). Urhean oppilaaksiottokriteerit löytyvät täältä: http://www.urhea.fi/opiskelu/perusaste/hakuohje-painotettu-opetus-helsi/

Painotettuun opetukseen 7. luokalle otetaan oppilaat soveltuvuuskokeen kautta. Soveltuvuuskokeeseen haetaan lomakkeella (soveltuvuuskoelomake), joka palautetaan omalle opettajalle tammikuussa. Soveltuvuuskokeeseen osallistuvat kaikki hakijat. Seuraavan soveltavuuskokeen (tammikuussa 2019) aikataulu ilmoitetaan hyvissä ajoin kotisivuilla. Soveltuvuuskoe löytyy osoitteesta www.soveltuvuuskoe.fi. Helsingissä urheiluyläkoulukokeilussa on varsinaisen soveltuvuuskokeen lisäksi lajiosa. Ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Suomen Voimisteluliitto suosittelee Pasilan peruskoulua teline- ja rytmisen voimistelun kilpaurheilijoille ja Suomen uimaliitto uimahyppääjille.

Ryhmään valitaan enintään 23 oppilasta. Painotettu opetus jatkuu 9. luokan loppuun.

Pasilan peruskoulu järjestää vanhemmille tiedotustilaisuuden liikuntapainotuksesta ja Urheasta tammikuussa 2019, ajankohta ilmoitetaan kotisivuilla myöhemmin.

[10.11.2017] Kielikylpy

Koulussamme on kielikylpyluokat vuosiluokilla 7.-9, joille oppilaat tulevat pääosin lähikielikylpykoulustamme Kallion ala-asteelta. Kielikylpyoppilaat opiskelevat vähintään puolet opinnoistaan ruotsin kielellä.JAA
11.09.2018 10:20