Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

[24.3.2020]

1. ja 2. luokkalaisten haku iltapäivätoimintaan ensi lukuvuodelle

Haku lukuvuoden 2020–2021 peruskoululaisten iltapäivätoimintaan alkaa Helsingissä 23. maaliskuuta ja päättyy 24. huhtikuuta. Koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomakkeen ja leikkipuistojen ilmoittautumislomakkeen palautus keskitetään Kasvatuksen ja koulutuksen palveluneuvontaan.

Toimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille, joille kaikille kaupunki tarjoaa paikan joko leikkipuistojen tai koulujen iltapäivätoiminnasta. Iltapäivätoiminta alkaa 13. elokuuta, kun kaupungin peruskoulujen syyslukukausi käynnistyy. Ruotsinkielisten koulujen iltapäivätoiminta alkaa 18.8.

Koululaisten iltapäivätoimintaa on tarjolla kattavasti eri puolilla kaupunkia. Toiminnassa hyödynnetään myös kaupungin taide-, liikunta- ja kulttuuripalvelujen ajankohtaista tarjontaa sekä monimuotoista kaupunkiluontoa.

Hakulomakkeet palautetaan keskitetysti. Lomakkeen voi lähettää osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda klo 8.00- 16.00 välisenä aikana osoitteeseen: Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki. Koronaepidemiasta johtuen ei koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomaketta ja leikkipuistojen ilmoittautumislomaketta voi palauttaa suoraan toimintapaikkoihin ja leikkipuistoihin.

Iltapäivätoimintapaikkaa voi hakea joko leikkipuistosta tai koulusta. Koulujen iltapäivätoimintaa järjestetään ensi syksynä noin 210 toimipaikassa ja tulevana syksynä myös osassa leikkipuistoja on mahdollisuus osallistua ryhmämuotoiseen toimintaan. Toimintaa järjestävät koulut, leikkipuistot, järjestöt, seurakunnat ja yksityiset palveluntuottajat.

Lisätietoa iltapäivätoiminnasta ja erityisesti hakemisesta täältä.

1.–2 -luokkalaisilla on tarjolla kaupungin peruskouluissa myös maksutonta aamupäivätoimintaa ennen oppituntien alkua. Toimintaan ilmoittaudutaan Wilma-järjestelmän kautta elokuussa.


[4.3.2020]  Tietoa lukuvuonna 2020-2021 aloittaville oppilaille

1. luokka

Lähikoulun oppilaaksiottopäätökset postitetaan keskiviikkona 25.3.2020. (Painotetun opetuksen oppilaaksiottopäätöksistä lisätietoa kaupungin sivuilta täältä.) Kirjeessä on mukana kutsu tutustumisaamuun 6.5.2020 klo 9.00-10.00 molempiin toimipisteisiin (Maistraatintori 1, Savonkatu 2). Jos poikkeustilanne jatkuu, infotilaisuus siirretään lukukauden alkuun, elokuuhun. 

7. luokka

Oppilaaksiottopäätökset postitetaan keskiviikkona 18.3.2020. Huoltajan on ilmoitettava keskiviikkoon 1.4.2020 mennessä, jos hakija ei ota paikkaa vastaan.

Päätöskirjeessä on mukana kutsu tulevan 7.-luokkalaisen  oppilaalle ja huoltajalle (yleislinja, kielikylpylinja, Urhea-linja) infoiltaan 6.5.2020 klo 18.00 (Savonkatu 4).  J os poikkeustilanne jatkuu, infotilaisuus siirretään lukukauden alkuun, elokuuhun. 


[5.12.2019] Liikuntapainotus ja Urhea

Pasilan peruskouluun voi hakea liikuntapainotukseen 7. luokalla. Painotus on Suomen Olympiakomitean koordinoima Urhea-yläkoulukokeilu yhdessä kahdeksan muun pääkaupunkiseudun yläkoulun kanssa. Lue lisää Urheasta täältä. Urhean oppilaskriteereistä on kerrottu myös Urhean sivuilla täällä.

Painotettuun opetukseen 7. luokalle otetaan oppilaat soveltuvuuskokeen kautta. Soveltuvuuskokeeseen osallistuvat kaikki hakijat. Soveltuvuuskokeeseen haetaan omalla oppilastietokortilla. 

Huomio: Liikuntapainotukseen ja Urheaan hakevien helsinkiläisten oppilaiden pitää pyytää omasta alakoulustaan UUSI OPPILASTIETOKORTTI. Aiemmasta kortista puuttuu kenttä, jolla ilmoittaudutaan LAJITESTIIN. Ulkokuntalainen oppilas hakeutuu painotukseen näillä lomakkeilla: Uuden oppilaan oppilastietokortti ja Ulkopaikkakuntalaisen hakulomake soveltuvuuskokeeseen.

Soveltuvuuskoe (perusosa) Urhea-luokalle järjestetään 22.1.2020. Osoite on Savonkatu 4, 00520 Helsinki, liikuntasali pohjakerroksessa. Testi alkaa klo 9.00 ja päivään kannattaa varautua pienillä eväillä.
Lajiosatesti järjestetään 24.1.2020 (Huom! Virheellinen päivämäärä korjattu). Lajiosatestin toteuttavat koulut ja lajiliitot yhteistyössä erikseen kerrottavilla suorituspaikoilla ja paikat ovat nähtävillä Urhean sivuilla vuoden alussa. Soveltuvuuskokeille on myös varattu varapäivä (perusosa 10.2.2020 ja lajiosa 12.2.220) niille, jotka lääkärintodistuksen perusteella olivat estyneitä saapumaan varsinaisiin pääsykoepäiviin.

Suomen Voimisteluliitto suosittelee Pasilan peruskoulua teline- ja rytmisen voimistelun kilpaurheilijoille, Suomen uimaliitto uimahyppääjille ja Suomen tanssiurheiluliitto tanssiurheilijoille. 

Painotettu opetus jatkuu 9. luokan loppuun.

[20.08.2019] Kielikylpy

Koulussamme on kielikylpyluokat vuosiluokilla 7.-9, joille oppilaat tulevat pääosin lähikielikylpykoulustamme Kallion ala-asteelta. Kielikylpyoppilaat opiskelevat vähintään puolet opinnoistaan ruotsin kielellä. Lue kielikylpyopetuksesta lisää täältä.

[20.08.2019] Saamenkielinen kaksikielinen opetus

Pasilan peruskoulussa opetetaan saamen kielellä Maistraatintorin toimipisteessä. Opetus on laajamittaista kaksikielistä opetusta eli saameksi järjestetään vähintään neljännes opetuksesta, Pasilassa 40-80%.

Saamenopetukseen ei ole pääsykoetta. Muutkin kuin helsinkiläiset lapset voivat hakea, mutta helsinkiläisillä on etusija. Opetusryhmä syntyy, jos oppilaita on vähintään viisi. Yläraja on 24 oppilasta. Mikäli tulijoita on Helsingistä enemmän, oppilaspaikat arvotaan.

Buorit sámegielat fuolaheaddjit ja fuolaheaddjit geat lehpet beroštuvvan sámegielas

Pasila vuođđoskuvlla 1.luohká sámegielat guovttegielat oahpahussii sáhttá ohcat fas ohcat ođđajagimánus 2020. Oahpahussii sáhttá ohcat maiddái eará guovlluin oaivegávpogis. Luohkkái ii leat sisabeassaniskkus. 

Pasilan peruskouluun voi hakeutua jälleen tammikuussa 2020 1.luokalle opiskelemaan saamenkielisessä kaksikielisessä opetuksessa. Opetukseen voi hakeutua myös muualta pääkaupunkiseudulta. Luokalle ei ole erillistä pääsykoetta.
JAA
25.03.2020 11:07