Suoraan sisältöön

Ajankohtaista


[5.12.2019] Liikuntapainotus ja Urhea

Pasilan peruskouluun voi hakea liikuntapainotukseen 7. luokalla. Painotus on Suomen Olympiakomitean koordinoima Urhea-yläkoulukokeilu yhdessä kahdeksan muun pääkaupunkiseudun yläkoulun kanssa. Lue lisää Urheasta täältä. Urhean oppilaskriteereistä on kerrottu myös Urhean sivuilla täällä.

Painotettuun opetukseen 7. luokalle otetaan oppilaat soveltuvuuskokeen kautta. Soveltuvuuskokeeseen osallistuvat kaikki hakijat. Soveltuvuuskokeeseen haetaan omalla oppilastietokortilla. 

Huomio: Liikuntapainotukseen ja Urheaan hakevien helsinkiläisten oppilaiden pitää pyytää omasta alakoulustaan UUSI OPPILASTIETOKORTTI. Aiemmasta kortista puuttuu kenttä, jolla ilmoittaudutaan LAJITESTIIN. Ulkokuntalainen oppilas hakeutuu painotukseen näillä lomakkeilla: Uuden oppilaan oppilastietokortti ja Ulkopaikkakuntalaisen hakulomake soveltuvuuskokeeseen.

Soveltuvuuskoe (perusosa) Urhea-luokalle järjestetään 22.1.2020. Osoite on Savonkatu 4, 00520 Helsinki, liikuntasali pohjakerroksessa. Testi alkaa klo 9.00 ja päivään kannattaa varautua pienillä eväillä.
Lajiosatesti järjestetään 24.1.2020 (Huom! Virheellinen päivämäärä korjattu). Lajiosatestin toteuttavat koulut ja lajiliitot yhteistyössä erikseen kerrottavilla suorituspaikoilla ja paikat ovat nähtävillä Urhean sivuilla vuoden alussa. Soveltuvuuskokeille on myös varattu varapäivä (perusosa 10.2.2020 ja lajiosa 12.2.220) niille, jotka lääkärintodistuksen perusteella olivat estyneitä saapumaan varsinaisiin pääsykoepäiviin.

Suomen Voimisteluliitto suosittelee Pasilan peruskoulua teline- ja rytmisen voimistelun kilpaurheilijoille, Suomen uimaliitto uimahyppääjille ja Suomen tanssiurheiluliitto tanssiurheilijoille. 

Painotettu opetus jatkuu 9. luokan loppuun.

[20.08.2019] Kielikylpy

Koulussamme on kielikylpyluokat vuosiluokilla 7.-9, joille oppilaat tulevat pääosin lähikielikylpykoulustamme Kallion ala-asteelta. Kielikylpyoppilaat opiskelevat vähintään puolet opinnoistaan ruotsin kielellä. Lue kielikylpyopetuksesta lisää täältä.

[20.08.2019] Saamenkielinen kaksikielinen opetus

Pasilan peruskoulussa opetetaan saamen kielellä Maistraatintorin toimipisteessä. Opetus on laajamittaista kaksikielistä opetusta eli saameksi järjestetään vähintään neljännes opetuksesta, Pasilassa 40-80%.

Saamenopetukseen ei ole pääsykoetta. Muutkin kuin helsinkiläiset lapset voivat hakea, mutta helsinkiläisillä on etusija. Opetusryhmä syntyy, jos oppilaita on vähintään viisi. Yläraja on 24 oppilasta. Mikäli tulijoita on Helsingistä enemmän, oppilaspaikat arvotaan.

Buorit sámegielat fuolaheaddjit ja fuolaheaddjit geat lehpet beroštuvvan sámegielas

Pasila vuođđoskuvlla 1.luohká sámegielat guovttegielat oahpahussii sáhttá ohcat fas ohcat ođđajagimánus 2020. Oahpahussii sáhttá ohcat maiddái eará guovlluin oaivegávpogis. Luohkkái ii leat sisabeassaniskkus. 

Pasilan peruskouluun voi hakeutua jälleen tammikuussa 2020 1.luokalle opiskelemaan saamenkielisessä kaksikielisessä opetuksessa. Opetukseen voi hakeutua myös muualta pääkaupunkiseudulta. Luokalle ei ole erillistä pääsykoetta.
JAA
16.01.2020 11:00