Suoraan sisältöön

Kielitarjonta

Helsingin uuden kaupunkistrategian mukaisesti vuoden 2018 syksystä alkaen aloitetaan ensimmäisen vieraan tai toisen kotimaisen kielen eli A1-kielen opiskelu jo ensimmäiseltä luokalta lähtien. Vapaaehtoisen A-kielen opiskelu aloitetaan 3. luokalta ja siinä saavutetaan 6. luokan loppuun mennessä sama taso kuin pakollisessa A-kielessä. Kuudennelta luokalta alkava B-ruotsi on pakollinen niille, jotka eivät opiskele ruotsia A-kielenä.

Oppilaalla voi olla kuudennen luokan päättyessä kolme kieltä: kaksi A-kieltä (A-kieli ranska ja vapaaehtoinen A-kieli englanti) ja lisäksi B-kieli ruotsi. Vapaaehtoinen A-kieli on oppilaan valinnaisaine 4.-6. vuosiluokilla.

Paloheinän kieliohjelma

Ennen 1.8.2018 koulunsa aloittaneilla on valittavana kaksi kolmannelta luokalta alkavaa A1-kieltä: ranska ja englanti. Ranskan kielen aloittamisen vähimmäisoppilasmäärä on 13 oppilasta. 4. luokalta alkava vapaaehtoinen A-kieli: englanti ja ruotsi. Aloittavan A2-kielen vähimmäisoppilasmäärä on 12 oppilasta. Kuudennelta luokalta alkava B-ruotsi on pakollinen niille, jotka eivät opiskele ruotsia A-kielenä.

1.8.2018 jälkeen koulun aloittaneiden kieliohjelma: Ensimmäiseltä luokalta alkava A1-kieli: englanti, ranska tai ruotsi. Aloittavan kieliryhmän vähimmäisoppilasmäärä on 15. Kolmannelta luokalta alkavat A2 -kielet: englanti, ranska ja ruotsi. A2-kielen vähimmäisoppilasmäärä on 12. Kuudennelta luokalta alkava B-ruotsi on pakollinen niille, jotka eivät opiskele ruotsia A-kielenä.

Kakkos‑ ja kolmosluokkalaisten huoltajille tarkoitettu diaesitys kielivalinnoista, lataa tästä.
 
04.02.2020 10:59