Suoraan sisältöön

Opetus

Opetusta peruskoulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma. Opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei välttämättä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä voidaan käsitellä aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea.

Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.

Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.

Painotettu opetus

Musiikkiluokilla (3-6) opiskellaan musiikkia 3 viikkotuntia. Muuten musiikkiluokilla on sama opetussuunnitelma kuin muillakin luokilla. Opiskelun tavoitteena on antaa oppilaalle monipuolinen ja laaja-alainen musiikin peruskoulutus. Musiikin perusteita opiskellaan musiikin tekemisen avulla ja myös sen tueksi.

Kuorotoimintaa on jokaisella musiikkiluokalla. Koulumme musiikkiluokkien suurkuoro kootaan kaikista musiikkiluokkalaisista.
Soiton opiskelun tavoitteena on monimuotoinen yhteissoitto. Soittamisen alkeisiin tutustutaan esim. sopraanonokkahuilun avulla. Vähitellen tavoitteena on monipuolisen luokkaorkesterin muodostaminen.

Bändisoiton opiskelu alkaa jo kolmannelta luokalta. Oppilaat tutustuvat kaikkien bändisoittimien (rummut, basso, kitara, koskettimet) perusteisiin. Taitojen karttuessa omien bändien muodostaminen on mahdollista

Valinnaisaineet

Valinnaisaineet25.03.2022 10:22

Sisäiset työvälineet

Opehuone

Aula

Wilma