Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

5.5.2021 Koululaismatkakortin palautus kevätjuhlapäivänä

Koulumatkakortit tulee palauttaa omalle opettajalle kevätjuhlapäivänä 5.6.21. Korttia vastaan saa opettajalta kertamatkalipun kotimatkaa varten. Palautettavassa kortissa tulee ehdottomasti olla oppilaan etu- ja sukunimi. Kortti ladataan kesän aikana vain jos olette täyttäneet uuden koulumatkahakemuksen nyt keväällä. 

Mikäli oppilas vaihtaa koulua, ja saa uudessa koulussa myös koulumatkakortin, tulee hakemus palauttaa suoraan uuteen kouluun, ja matkakortti omalle opettajalle kevätjuhlapäivänä.

Ladatun kortin saa omalta luokanopettajalta ensimmäisenä koulupäivänä 11.8.21.

3.5.2021 Tulevien ekaluokkalaisten tutustuminen vasta elokuussa

Tulevat ekaluokkalaiset eivät pääse tutustumaan kouluun nyt toukokuussa, mutta olemme suunnitelleet viime vuoden tapaan tutustumisiltaa ennen koulutyön alkua maanantaina 9.8.2021 klo 18. Kannattaa seurata kotisivuja mahdollisten muutosten vuoksi.

16.4.2021 Koululaismatkalipun hakeminen ensi lukuvuodelle 2021-2022

Koululaismatkalippuhakemukset ensi lukuvuodelle tulee palauttaa koulusihteerille paperisena viimeistään 12.5.21. Väistökoulun vuoksi matkalippua hakeneet joutuvat kaikki täyttämään uuden hakemuksen ensi lukuvuodelle, koska koulun muuttoajankohta ei ole vielä varma. Oman äidinkielen koulumatkoja varten hakemus täytetään vasta kun lukujärjestykset tulevalle lukuvuodelle ovat valmiit.

Koulumatkaetuus voidaan myöntää koulumatkan pituuden mukaan vuosiluokilla 1 - 6 vähintään kahden (2) kilometrin koulumatkaan. Koulumatkan pituus mitataan Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan omalla ReittiGIS -matkanmittausohjelmalla.

Lisätietoja ja hakulomake osoitteesta https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/apua-oppilaalle/koulumatkat/

Lomakkeita on saatavilla myös kansliasta. Hakulomake tulee palauttaa paperisena joko oppilaan mukana, postitse osoitteeseen Pakilan ala-aste, Pl 66301, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda koulun pihalla olevaan postilaatikkoon.

Olkaa hyvä ja huomioikaa mahdollisimman tarkasti, että hakemuksessa olevat tiedot ovat oikein.

Nykyiset koulumatkakortit tulee palauttaa kevätlukukauden päättyessä latausta varten. Ladattavassa kortissa tulee olla oppilaan nimi. Kortti ladataan vasta kun hakemus on palautettu ja käsitelty Kasvatuksen ja koulutuksen hallinnossa.

6.4.2021 Ajankohtaista koulutulokkaille

Koulutulokkaiden tietoja päivitetään osoitteessa asti.hel.fi ajalla 22.3.-30.4.2021. Lisätiedoissa kysytään mm. koulutulokkaan esiopetuspaikka ja katsomusaine. Astissa tehdään myös ilmoittautuminen oman äidinkielen opetukseen, jos oma äidinkieli on joku muu kuin suomi tai ruotsi. 

Asti.hel.fi osoitteesta löytyy linkit erityisruokavalio— ja koulumatkahakemuslomakkeisiin. Nämä lomakkeet tulee printata ja lähettää postitse koululle osoitteeseen Pakilan ala-aste, Pl 66301, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda koulun pihalla olevaan postilaatikkoon. 

Koronatilanteesta johtuen ei ole vielä varmaa saadaanko koulutulokkaiden kouluun tutustuminen järjestää toukokuussa. 

6.4.2021 Iltapäivätoimintaan hakeminen

Hakuaika iltapäivätoimintaan on 22.3-23.4.2021. Koronaepidemiasta johtuen hakulomakkeet tulee palauttaa osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, Pl 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai sen voi viedä postilaatikkoon osoitteeseen Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki. Päätökset postitetaan koteihin heinäkuun alkuun mennessä.
05.05.2021 09:18