Suoraan sisältöön

Meidän koulu

Opiskele, yritä, iloitse, kunnioita, välitä!

Myllypuron peruskoulun toiminta-ajatus:

Myllypuron peruskoulussa opiskellaan iloiten ja eletään yhdessä yrittäen, moninaisuutta kunnioittaen sekä toisistamme välittäen.

Koulumme on yhtenäinen peruskoulu luokille 1–9. Lisäksi koulussamme toimii myös lisäopetuksen luokka eli kymppiluokka, Oppilas voi käydä samaa koulua ensimmäiseltä luokalta peruskoulun viimeiseen luokkaan asti.

Alueelliset erityisluokat ovat monimuotoluokkia, joihin tulee oppilaita Itä-Helsingin alueelta. Monimuotoluokkia on sekä ylä- että alakoulussa. Sekä ala- että yläkoulussa on valmistavan opetuksen ryhmä.

Toimimme viidessä toimipisteessä:

Alatalossa  (Yläkivenrinne 6 )

Uudessa paviljongissa (Yläkivenrinne 6)

Ylätalossa (Yläkivenrinne 4)

Vanhassa paviljongissa (Yläkivenrinne 4)

Välipaviljongissa (Yläkivenrinne 4)
 

Kaksikielinen opetus

Kaksikielinen suomi-venäjä -opetus on tarkoitettu 7–16-vuotiaille pääkaupunkiseudun peruskoululaisille. Opetukseen pyritään soveltuvuuskokeella, joka järjestetään kaupungin ohjeiden mukaisesti tammi-helmikuussa koulutulokkaille ja muualta kaksikieliseen opetukseen 7. luokalle pyrkiville. Elokuussa soveltuvuuskoe järjestetään luokka-asteille 2-6 pyrkiville sekä kevätlukukauden soveltuvuuskokeen jälkeen paikkakunnalle muuttaneille koulutulokkaille.

Soveltuvuuskokeessa arvioidaan hakijan venäjän ja suomen kielen taitoa. Molempien kielten taitotason tulee olla riittävä. Myllypuron peruskoulussa jo aiemmin aloittaneet oppilaat jatkavat kaksikielisessä opetuksessa.

Koulun sisäinen painotus

Koulussamme voi opiskella A1-kielenä 1. luokalta alkavaa varhennettua venäjää. Opetus on tarkoitettu oman oppilaaksiottoalueen oppilaille.

5.–6.-luokilla painotetaan osana valinnaisuutta taito- ja taideaineita (liikunta, musiikki, kuvataide tai käsityö). Oppilas voi valita perustuntien lisäksi yhden taito- tai taideaineen painotetuksi oppiaineeksi, ja hän saa kyseisessä oppiaineessa syventävää opetusta kahden lukuvuoden ajan.

7.–9.-luokilla painotetaan oppilaanohjausta siten, että kullakin luokka-asteella on yksi ylimääräinen ohjaustunti, joka toteutetaan ryhmänohjaajan johdolla.24.06.2020 14:04