Suoraan sisältöön

OPO-sivut

Meilahden yläasteen OPO-sivut

Hei päättöluokkalainen!

Peruskoulusi on päättymässä ja siirryt uuteen vaiheeseen opinnoissasi. Oppivelvollisuus jatkuu edelleen. Tavoitteena on, että kaikki suorittavat joko lukion tai ammatillisen tutkinnon.

 

Tähän viestiin on koottu muutamia tärkeitä päivämääriä kesää varten.

 

 • Saat tietää yhteishaun tulokset aikaisintaan 17.6. Tuloksista ilmoitetaan kirjeellä. Lisäksi saat tulokset sähköpostilla ja tekstiviestillä, jos annoit luvan siihen yhteishaun yhteydessä.

 

 • Jos tarvitset kesällä ohjausta, (esimerkiksi jos jäät ilman opiskelupaikkaa), niin opo on tavattavissa yhteishaun tulosten yhteydessä kesäkuussa. Tavoitat opot numerosta 0403349050/Johanna Viitala ja 0403340842/Joonas Kuokkanen.  Opot päivystävät to 17.6. klo 10-14 ja pe 18.6.2021 klo 9-13.

 

 • Jos et saanut kesäkuussa opiskelupaikkaa, niin yhteistietosi ilmoitetaan etsivään nuorisotyöhön. Pidä puhelin auki ja vastaa myös tuntemattomista numeroista tuleviin soittoihin. Myös varasijoilta paikan saaneille ilmoitetaan puhelimella eli voit myös kesän aikana saada opiskelupaikan.

 

 • Muista ottaa opiskelupaikka vastaan ennen 1.7.2021, tai menetät sen pysyvästi! Helpoin ja varmin tapa vastaanottaa opiskelupaikka tapahtuu vastaamalla sähköpostin linkkiin. Viestissä on myös tieto, miten hakemaasi kouluun ilmoittaudutaan. Huomioithan, että kouluilla on omia käytänteitä. Seuraa oppilaitoksen omia kotisivuja ja toimi oppilaitoksen hyväksymiskirjeen ohjeiden mukaisesti.

 

 • Kun saat tiedon opiskelupaikasta, hyväksy se. Kaikki alemmat hakutoiveet ovat siis peruuntuneet. Ylempiin hakutoiveisiisi voit kuitenkin tulla vielä valituksi varasijalta. Sinuun ollaan yhteydessä ja tarjotaan paikkaa, kun vuorosi varasijajonossa tulee. Voit tuolloin punnita, haluatko pitää jo hyväksymäsi paikan vai vaihtaa sen tarjottuun.

 

 • Elokuu – opintojen alkaminen. Opintojen alkamispäivä selviää hyväksymiskirjeessä. On todella tärkeää, että olet ohjeiden mukaisesti oppilaitoksessa ensimmäisenä päivänä. Mikäli et pakottavasta syystä pääse oppilaitokseesi ensimmäisenä päivänä, ota heti yhteys oppilaitoksen rehtoriin ja kerro tilanteestasi. Jos et ilmoittaudu oppilaitokseen tai sieltä ei saada sinuun yhteyttä, voit menettää opiskelupaikkasi.

 

 • Elokuussa peruskoulun opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä, jos et ole saanut koulutuspaikkaa. Hän ohjaa sinua vielä elokuussa joko valmistavaan koulutukseen tai toisen asteen koulutukseen. Oppivelvollisena sinun on opiskeltava jossain oppilaitoksessa myös peruskoulun jälkeen.

 

Hyvää kesää ja valoisaa tulevaisuutta!

 

Toivovat opot Johanna, Leena ja Joonas


Opiskelutietolomake jatko-opintoihin


_____________________________________________________________________________________________

Alle on koottu tarkeitä linkkejä, joiden avulla voit laskea keskiarvosi, tutustua jatko-opintopaikkoihin, katsoa vanhoja keskiarvorajoja sekä tutustua Opintopolku.fi -yhteishakusivustoon. Lisäksi olen koonneet sivuille 8- ja 9-luokan vanhempainiltamateriaalit sekä työelämään tutustumisosion, jossa on linkit Tet-torille. Täältä voit myös tulostaa Tet-paketin (työsopimus-, työtodistuksen pohjan, tiedotteen huoltajalle sekä työpaikan vastuuhenkilölle). Toivottavasti linkeistä ja materiaaleista on sinulle apua.  

Kun olet saanut peruskoulun päättötodistuksen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintojasi:

 1. Lukiossa
 2. Ammatillisessa koulutuksessa
 3. Kaksoistutkinnossa
 4. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia (URHEA) 
 5. Peruskoulun lisäopetuksessa = kymppiluokka
 6. Oppisopimus koulutuksessa
 7. Valmassa = (ammattistartti, maahanmuuttajien valmistava mava)
 8. Luvassa = (lukioon valmistava koulutus)
 9. Nuortentyöpajoissa


      1. LUKIOT      2. AMMATTIOPISTOT      3. KAKSOISTUTKINTO

    

     4. PÄÄKAUPUNKISEUDUN URHEILUAKATEMIA (URHEA)      5. KYMPPILUOKKA


      6. OPPISOPIMUS


      7. VALMA                       


      8. LUVA (maahanmuuttajille)      

      9. NUORTENTYÖPAJAT 


Yhteishakulaskuri

Yhteishakulaskurilla voit laskea keskiarvosi ja pisteesi hakiessasi lukiokoulutukseen tai ammatilliseen peruskoulutukseen. Lisäksi näet sivustolta koko Suomen keskiarvorajat vuosilta 2014-2020. 

Hyviä linkkejä: 

Tet-materiaalit:

Pääkaupunkiseudun TET-tori

SporttiTET

HAKU TOISEN ASTEEN OPINTOIHIN sekä KYMPPI, OPPISOPIMUS, VALMA ja LUVA OPINTOIHIN:

 • Opintopolku.fi hakukoneella löydät koulutukset, tutkinnot ja oppilaitokset. Hakuja voi tehdä myös ammattinimikkeillä.

Vanhempainiltamateriaalit: 

TET -sopimukset/materiaalit:


AVOIMET OVET 2020-2021


02.06.2021 13:54