Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Oppilaaksiotto 7. luokalle vuonna 2022

Tutustumisilta uusille 7.-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen järjestetään keskiviikkona 3.11.2021 kello 18.00 Meilahden yläasteen koululla.

15.11.–15.12.2021 Hakuaika yleisopetukseen, painotettuun ja kaksikieliseen opetukseen.

Yleisopetukseen, painotettuun, kaksikieliseen ja englanninkieliseen opetukseen haetaan Wilma-lomakkeella. Alakoulu tiedottaa lomakkeesta oppilaiden huoltajille. Muut kuin helsinkiläiset 6. luokan oppilaat hakevat painotettuun ja kaksikieliseen opetukseen erillisellä lomakkeella, jonka saa Meilahden yläasteelta tai seuraavasta linkistä. Lomake palautetaan Meilahden yläasteelle viimeistään 15.12.2021.

Ulkopaikkakuntalaisen ilmoittautumislomake soveltuvuuskokeeseen 7. luokalle pyrittäessä.

15.12.2021 Lomakkeen viimeinen palautuspäivä Wilmassa.

Kuvataiteen soveltuvuuskoe pidetään Meilahden yläasteen koululla maanantaina 24.1.2022 kello 9.00-11.00

Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan koulun ala-aulassa kello 8.50.

Samalla kokeella haetaan molempiin painotuksiin, kuvataiteeseen ja digitaaliseen kuvataiteeseen. Mitään välineitä ei tarvitse ottaa mukaan. Kaikki tarvittavat välineet saa koulusta. Kokeessa on yksi piirustustehtävä ja yksi maalaustehtävä. Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.

Koulun henkilökunta on ovella ja ala-aulassa vastassa ja ohjeistamassa kokeeseen tulijoita.

Jos oppilas on sairaana koepäivänä 24.1., hän voi osallistua uusintakokeeseen maanantaina 31.1. kello 9-11. Uusintakokeeseen osallistuminen edellyttää lääkärintodistusta. Ilmoittakaa sairastumisesta koulusihteerille (jaana.kalm-koponen@hel.fi tai p. 09 310 82003) viimeistään maanantaina 24.1.2022.

Tervetuloa kokeeseen!

18.3.2022 Oppilaaksiottopäätökset postitetaan koteihin. Hakiessaan painotettuun opetukseen huoltaja sitoutuu ottamaan tarjotun paikan vastaan.

Lisätietoa: Kuudesluokkalaisen opas

Esittelyillan diat

Kuvataidepainotuksen esittelyvideo

Meilahden yläasteen valinnaisaineet
________________________________________________________________

Meilahden yläasteen opinto-opas 2021-2022

________________________________________________________________Hei päättöluokkalainen!

 

Peruskoulusi on päättymässä ja siirryt uuteen vaiheeseen opinnoissasi. Oppivelvollisuus jatkuu edelleen. Tavoitteena on, että kaikki suorittavat joko lukion tai ammatillisen tutkinnon.

 

Tähän viestiin on koottu muutamia tärkeitä päivämääriä kesää varten.

 

  • Saat tietää yhteishaun tulokset aikaisintaan 17.6. Tuloksista ilmoitetaan kirjeellä. Lisäksi saat tulokset sähköpostilla ja tekstiviestillä, jos annoit luvan siihen yhteishaun yhteydessä.

 

  • Jos tarvitset kesällä ohjausta, (esimerkiksi jos jäät ilman opiskelupaikkaa), niin opo on tavattavissa yhteishaun tulosten yhteydessä kesäkuussa. Tavoitat opot numerosta 0403349050/Johanna Viitala ja 0403340842/Joonas Kuokkanen.

Opot päivystävät to 17.6. klo 10-14 ja pe 18.6.2021 klo 9-13.

 

  • Jos et saanut kesäkuussa opiskelupaikkaa, niin yhteistietosi ilmoitetaan etsivään nuorisotyöhön. Pidä puhelin auki ja vastaa myös tuntemattomista numeroista tuleviin soittoihin. Myös varasijoilta paikan saaneille ilmoitetaan puhelimella eli voit myös kesän aikana saada opiskelupaikan.

 

  • Muista ottaa opiskelupaikka vastaan ennen 1.7.2021, tai menetät sen pysyvästi! Helpoin ja varmin tapa vastaanottaa opiskelupaikka tapahtuu vastaamalla sähköpostin linkkiin. Viestissä on myös tieto, miten hakemaasi kouluun ilmoittaudutaan. Huomioithan, että kouluilla on omia käytänteitä. Seuraa oppilaitoksen omia kotisivuja ja toimi oppilaitoksen hyväksymiskirjeen ohjeiden mukaisesti.

 

  • Kun saat tiedon opiskelupaikasta, hyväksy se. Kaikki alemmat hakutoiveet ovat siis peruuntuneet. Ylempiin hakutoiveisiisi voit kuitenkin tulla vielä valituksi varasijalta. Sinuun ollaan yhteydessä ja tarjotaan paikkaa, kun vuorosi varasijajonossa tulee. Voit tuolloin punnita, haluatko pitää jo hyväksymäsi paikan vai vaihtaa sen tarjottuun.

 

  • Elokuu – opintojen alkaminen. Opintojen alkamispäivä selviää hyväksymiskirjeessä. On todella tärkeää, että olet ohjeiden mukaisesti oppilaitoksessa ensimmäisenä päivänä. Mikäli et pakottavasta syystä pääse oppilaitokseesi ensimmäisenä päivänä, ota heti yhteys oppilaitoksen rehtoriin ja kerro tilanteestasi. Jos et ilmoittaudu oppilaitokseen tai sieltä ei saada sinuun yhteyttä, voit menettää opiskelupaikkasi.

 

  • Elokuussa peruskoulun opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä, jos et ole saanut koulutuspaikkaa. Hän ohjaa sinua vielä elokuussa joko valmistavaan koulutukseen tai toisen asteen koulutukseen. Oppivelvollisena sinun on opiskeltava jossain oppilaitoksessa myös peruskoulun jälkeen.

 

 

Hyvää kesää ja valoisaa tulevaisuutta!

 

Toivovat opot Johanna, Leena ja Joonas


Opiskelutietolomake jatko-opintoihin


Yhteishakuillan 2021 diat


04.11.2021 16:17