Suoraan sisältöön

Ajankohtaista


Lukuvuosi 2021-2022 alkaa Meilahden yläasteen koulussa keskiviikkona 11.8.2021

7. luokat kello 8.30 koulun pihalla tai juhlasalissa. Opettajat ovat pihalla opastamassa.

8. ja 9. luokat kello 9.15 omassa kotiluokassa. Luettelo kotiluokista on koulun alaovessa.

________________________________________________________________Hei päättöluokkalainen!

 

Peruskoulusi on päättymässä ja siirryt uuteen vaiheeseen opinnoissasi. Oppivelvollisuus jatkuu edelleen. Tavoitteena on, että kaikki suorittavat joko lukion tai ammatillisen tutkinnon.

 

Tähän viestiin on koottu muutamia tärkeitä päivämääriä kesää varten.

 

  • Saat tietää yhteishaun tulokset aikaisintaan 17.6. Tuloksista ilmoitetaan kirjeellä. Lisäksi saat tulokset sähköpostilla ja tekstiviestillä, jos annoit luvan siihen yhteishaun yhteydessä.

 

  • Jos tarvitset kesällä ohjausta, (esimerkiksi jos jäät ilman opiskelupaikkaa), niin opo on tavattavissa yhteishaun tulosten yhteydessä kesäkuussa. Tavoitat opot numerosta 0403349050/Johanna Viitala ja 0403340842/Joonas Kuokkanen.

Opot päivystävät to 17.6. klo 10-14 ja pe 18.6.2021 klo 9-13.

 

  • Jos et saanut kesäkuussa opiskelupaikkaa, niin yhteistietosi ilmoitetaan etsivään nuorisotyöhön. Pidä puhelin auki ja vastaa myös tuntemattomista numeroista tuleviin soittoihin. Myös varasijoilta paikan saaneille ilmoitetaan puhelimella eli voit myös kesän aikana saada opiskelupaikan.

 

  • Muista ottaa opiskelupaikka vastaan ennen 1.7.2021, tai menetät sen pysyvästi! Helpoin ja varmin tapa vastaanottaa opiskelupaikka tapahtuu vastaamalla sähköpostin linkkiin. Viestissä on myös tieto, miten hakemaasi kouluun ilmoittaudutaan. Huomioithan, että kouluilla on omia käytänteitä. Seuraa oppilaitoksen omia kotisivuja ja toimi oppilaitoksen hyväksymiskirjeen ohjeiden mukaisesti.

 

  • Kun saat tiedon opiskelupaikasta, hyväksy se. Kaikki alemmat hakutoiveet ovat siis peruuntuneet. Ylempiin hakutoiveisiisi voit kuitenkin tulla vielä valituksi varasijalta. Sinuun ollaan yhteydessä ja tarjotaan paikkaa, kun vuorosi varasijajonossa tulee. Voit tuolloin punnita, haluatko pitää jo hyväksymäsi paikan vai vaihtaa sen tarjottuun.

 

  • Elokuu – opintojen alkaminen. Opintojen alkamispäivä selviää hyväksymiskirjeessä. On todella tärkeää, että olet ohjeiden mukaisesti oppilaitoksessa ensimmäisenä päivänä. Mikäli et pakottavasta syystä pääse oppilaitokseesi ensimmäisenä päivänä, ota heti yhteys oppilaitoksen rehtoriin ja kerro tilanteestasi. Jos et ilmoittaudu oppilaitokseen tai sieltä ei saada sinuun yhteyttä, voit menettää opiskelupaikkasi.

 

  • Elokuussa peruskoulun opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä, jos et ole saanut koulutuspaikkaa. Hän ohjaa sinua vielä elokuussa joko valmistavaan koulutukseen tai toisen asteen koulutukseen. Oppivelvollisena sinun on opiskeltava jossain oppilaitoksessa myös peruskoulun jälkeen.

 

 

Hyvää kesää ja valoisaa tulevaisuutta!

 

Toivovat opot Johanna, Leena ja Joonas


Opiskelutietolomake jatko-opintoihin
Yhteishakuilta 27.1.2021

Yhteishakuillan 2021 diat


Oppilaaksiotto 7. luokalle 2021

Torstai 14.1.2021 järjestetään kuvataiteen ja digitaalisen kuvataiteen soveltuvuuskoe kello 13.00-15.00. Samalla kokeella haetaan molempiin painotuksiin. Mitään välineitä ei tarvitse ottaa mukaan. Kaikki tarvittavat välineet saa koulusta. Kokeessa on yksi piirustustehtävä ja yksi maalaustehtävä. Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.

Soveltuvuuskoe järjestetään noudattaen voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Soveltuvuuskokeeseen saavuttaessa noudatetaan turvavälejä, sisään tullessa pestään kädet ja noudatetaan hygieniaohjeita. Kokeeseen osallistuville oppilaille laaditaan ennalta istumapaikat. Koulun aikuiset käyttävät maskeja soveltuvuuskokeen ajan. Soveltuvuuskokeesiin osallistujille suositellaan vahvasti maskien käyttöä. Koulu tarjoaa maskin kokeisiin osallistuville oppilaille.

Koulun henkilökunta on ovella ja ala-aulassa vastassa ja ohjeistamassa kokeeseen tulijoita. Huoltajat eivät valitettavasti voi tulla kouluun sisälle odottamaan kokeen ajaksi.

Jos oppilas on sairaana tai karanteenissa koronaviruksen takia koepäivänä 14.1., hän voi osallistua uusintakokeeseen torstaina 21.1. kello 13-15. Uusintakokeeseen osallistuminen edellyttää lääkärintodistusta. Ilmoittakaa sairastumisesta tai poissaolosta karanteenin takia koulusihteerille (jaana.kalm-koponen@hel.fi tai p. 09 310 82003) viimeistään torstaina 14.1.2021.

Tervetuloa kokeeseen!


Teknisten ongelmian vuoksi oppilaaksiottopäätökset postitetaan perjantaina 26.3.2021

Perjantai 19.3.2021 oppilaaksiottopäätökset postitetaan kotiin.

Perjantai 2.4.2021 Huoltajan tulee viimeistään ilmoittaa kirjallisesti kouluun, mikäli nuori ei ota oppilaspaikkaa vastaan. Teknisten ongelmien vuoksi päivä vaihtuu perjantaiksi 9.4.2021.

Lisätietoa: Kuudesluokkalaisen opas

22.06.2021 09:50