Suoraan sisältöön

Kielitarjonta

Kielitarjonta Meilahden ala-asteen koulussa:

  • 1. luokka englanti tai kiina (A1-kieli)                      
  • 3. luokka ruotsi, englanti, saksa (vapaaehtoinen A2-kieli)
  • 6. luokka ruotsi (B1-kieli)
  • 1.-6. luokka kaksikielinen suomi-kiina opetus 

A1-kieleksi kiinaa

Helsingissä tarjotaan yhteensä yhdeksää eri A1- kieltä ja koulutulokkaat ilmoittavat kielivalintatoiveensa kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikkia yhdeksää kieltä ei voi kuitenkaan opiskella jokaisessa koulussa. Jos oppilas haluaa opiskella A1-kielenä jotain sellaista kieltä, jota hänelle osoitetussa lähikoulussa ei ole tarjolla, hän voi hakea oppilaaksi sellaiseen kouluun, jossa tätä kieltä voi opiskella. Helsingissä kiinaa voi opiskella Meilahden ala-asteen koulussa ja Itäkeskuksen peruskoulussa. Eri puolilla Helsinkiä asuvia oppilaita voidaan ottaa koulun oppilaiksi opiskelemaan kiinan kieltä. Jos halukkaita A1-kiinan opiskelijoita on enemmän kuin koulussa on tilaa, käytetään arvontaa.

Kaksikielinen opetus

Meilahden ala-asteella on mahdollisuus osallistua kaksikieliseen suomi-kiina –opetukseen vuosiluokilla 1.-6. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinan kielen lisäksi myös eri oppiaineita opetetaan kiinaksi. Opetuksessa noudatetaan suomalaista perusopetuksen opetussuunnitelmaa, jonka pohjalta kiinan kieleen on laadittu oma opetussuunnitelma.

Kaksikieliseen suomi-kiina –opetukseen haetaan soveltuvuuskokeella, jossa arvioidaan lapsen kiinan ja suomen kielen taitoa.

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/mita-opiskellaan/perusopetusta-eri-kielilla/

Kieliä, kyllä kiitos!

https://vimeo.com/apogeeoy/review/305735525/66281da409

Videolla mm. kiinan kielen opettajat Pia Näsman-Hao ja Qian Ding opettavat lapsia Meilahden ala-asteella.

07.11.2022 07:35