Suoraan sisältöön

Opetus

Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Kaikilla vuosiluokilla opetetaan laaja-alaisten taitotavoitteiden mukaisesti sekä opiskellaan ainakin kaksi ilmiökokonaisuutta vuosittain. Opetus halutaan tuoda mahdollisimman lähelle koululaisten arkea.

Luokilla 1.–6. on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, Suomi toisena kielenä opettaja (S2), tuntiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.

Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.

Kaksikielinen opetus   

Meilahden ala-asteella on mahdollisuus osallistua kaksikieliseen suomi-kiina –opetukseen vuosiluokilla 1.-6. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinan kielen lisäksi myös eri oppiaineita opiskellaan kiinaksi.  Opetuksessa noudatetaan suomalaista perusopetuksen opetussuunnitelmaa, jonka pohjalta kiinan kieleen on laadittu oma opetussuunnitelma.

Kaksikieliseen suomi-kiina –opetukseen osallistuminen edellyttää sekä suomen että kiinan kielen taitoa. Opetukseen haetaan soveltuvuuskokeella. Luku- tai kirjoitustaitoa ei vaadita. Soveltuvuuskokeella arvioidaan lapsen valmiuksia opiskella molemmilla kielillä.21.01.2022 13:39

Sisäiset työvälineet

Opehuone

Aula

Wilma