Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Koululaisten syksyn iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen alkaa 23.3.

Haku lukuvuoden 2020–2021 peruskoululaisten iltapäivätoimintaan alkaa Helsingissä 23. maaliskuuta ja päättyy 24. huhtikuuta. Koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomakkeen ja leikkipuistojen ilmoittautumislomakkeen palautus keskitetään Kasvatuksen ja koulutuksen palveluneuvontaan.

Toimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille, joille kaikille kaupunki tarjoaa paikan joko leikkipuistojen tai koulujen iltapäivätoiminnasta. Iltapäivätoiminta alkaa 13. elokuuta, kun kaupungin peruskoulujen syyslukukausi käynnistyy. Ruotsinkielisten koulujen iltapäivätoiminta alkaa 18.8.                   

Koululaisten iltapäivätoimintaa on tarjolla kattavasti eri puolilla kaupunkia. Toiminnassa hyödynnetään myös kaupungin taide-, liikunta- ja kulttuuripalvelujen ajankohtaista tarjontaa sekä monimuotoista kaupunkiluontoa.

Hakulomakkeet palautetaan keskitetysti

Lomakkeen voi lähettää osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda klo 8.00- 16.00 välisenä aikana osoitteeseen: Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki. Koronaepidemiasta johtuen ei koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomaketta ja leikkipuistojen ilmoittautumislomaketta voi palauttaa suoraan toimintapaikkoihin ja leikkipuistoihin.

Iltapäivätoimintapaikkaa voi hakea joko leikkipuistosta tai koulusta

Koulujen iltapäivätoimintaa järjestetään ensi syksynä noin 210 toimipaikassa ja tulevana syksynä myös osassa leikkipuistoja on mahdollisuus osallistua ryhmämuotoiseen toimintaan. Toimintaa järjestävät koulut, leikkipuistot, järjestöt, seurakunnat ja yksityiset palveluntuottajat. 

Iltapäivätoiminnan toimintapaikat ovat kouluittain koulujen kotisivuilla, ks. www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Toimintapaikat

Lisätietoa koulujen iltapäivätoiminnasta ja hakulomake: www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Iltapäivätoiminta kouluissa.

Iltapäivätoiminnasta peritään kiinteä kuukausittainen asiakasmaksu. Lukuvuonna 2020–2021 maksut ovat:

  • 100 euroa kuukaudessa (toiminta päättyy kello 16)
  • 120 euroa kuukaudessa (toiminta päättyy kello 17) 

52 leikkipuistoa järjestää koululaisille maksutonta iltapäivätoimintaa

Syksyllä 2020 12:ssa leikkipuistossa tarjotaan mahdollisuus hakeutua perusopetuslain mukaiseen ryhmämuotoiseen iltapäivätoimintaan. Näissä leikkipuistoissa ei järjestetä ryhmätoimintaan kuuluvan välipalatarjoilun lisäksi muuta maksullista välipalaa.

Nämä leikkipuistot ovat edelleen kaupunkilaisille avoimia toiminta- ja leikkiympäristöjä. Myös isommat koululaiset ovat tervetulleita leikkimään ja viihtymään maksutta ilman ennakkoilmoittautumista.

Kaupungin leikkipuistot järjestävät koululaisille maksutonta iltapäivätoimintaa 52 leikkipuistossa. Koululaiset voivat ilmoittautua puistoissa maksulliseen välipalaan (36,10 e/kk). Leikkipuistossa saa syödä omia eväitä. Toimintaa on myös koulujen loma-aikoina, jolloin koululaisille järjestetään mm. retkiä ja tapahtumia. Leikkipuistoon ilmoittaudutaan lomakkeella, jonka voi tulostaa verkosta tai hakea leikkipuistosta.

Lisätietoa leikkipuistojen iltapäivätoiminnasta ja ilmoittautumislomake: www.hel.fi/iltapaivatoiminta > Iltapäivätoiminta leikkipuistoissa.

Iltapäivätoiminnan kustannuksiin mahdollisuus hakea huojennusta

Perusopetuksen iltapäivätoiminnasta peritään asiakasmaksu, joka on enimmillään 120 euroa kuukaudessa. Huoltajat saavat päätöksen liitteenä asiakasmaksuohjeet ja lomakkeen maksuhuojennuksen hakemiseksi. 

Leikkipuistojen osalta maksulliseen välipalaan on mahdollista myös hakea huojennusta.

Koululaisille myös aamupäivätoimintaa

1.–2 -luokkalaisilla on tarjolla kaupungin peruskouluissa myös maksutonta aamupäivätoimintaa ennen oppituntien alkua. Toimintaan ilmoittaudutaan Wilma-järjestelmän kautta elokuussa.

Lisätiedot:

  • Leikkipuisto- ja koululaisten iltapäivätoiminnan päällikkö Hanna Linna, puh. 09 310 41259
  • Palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto, puh. 09 310 86809
  • Jenni Tirronen chef för småbarnspedagogiken, tel. 09 310 73014

Leena Palve-Kaunisto
aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluvastaava
Helsingin kaupunki
Kasvatus ja koulutus
Leikkipuisto- ja koululaisten iltapäivätoiminta
PL 51300 (käyntiosoite Töysänkatu 2 D)
00099 Helsingin kaupunki
Puh.09 310 86809, 050 336 9271
leena.palve@hel.fi 
www.hel.fi/iltapaivatoiminta 
www.hel.fi/eftisverksamhet 
www.hel.fi/afternoonactivities

 

Tulevien ykkösten vanhempainiltaa ei pidetä tänä keväänä.

Hakeutumisen aikataulu koulutulokkaille 2020-2021:

Kouluun voi ilmoittautua Wilmassa 7-23.1.2020.

Mikäli haetaan kielikylpyluokalle (ruotsi),  A1-kiina-luokalle/kaksikieliseen kiinaohjelmaan tai Meilahden ala-aste ei ole lapsenne lähikoulu, tulee kouluun ilmoittautuminen tehdä paikan päällä.

Ilmoittautuminen Meilahden ala-asteella to 23.1.2020 klo 8-10 tai klo 17-19.

A1-kiina koe pidetään ti 4.2.2020 klo 9.00. 

Soveltuvuuskoe kaksikieliseen kiinaohjelmaan pidetään ke 5.2.2020 klo 9.00.


Kieliä, kyllä kiitos!

Videolla mm. kiinan kielen opettajat Pia Nässman-Hao ja Qian Ding opettavat lapsia Meilahden ala-asteella

Meilahden ala-asteella on mahdollisuus osallistua kaksikieliseen suomi-kiina –opetukseen vuosiluokilla 1.-6. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinan kielen lisäksi myös eri oppiaineita opetetaan kiinaksi. Opetuksessa noudatetaan suomalaista perusopetuksen opetussuunnitelmaa, jonka pohjalta kiinan kieleen on laadittu oma opetussuunnitelma.

Katso video

Kaksikieliseen suomi-kiina –opetukseen osallistuminen edellyttää kiinan kielen taitoa. Opetukseen haetaan soveltuvuuskokeella, jossa arvioidaan lapsen kiinan ja suomen kielen taitoa.

Kaksikieliseen kiinaohjelmaan ilmoittaudutaan koululla to 23.1.2020 klo 8-10 ja klo 17-19. Itse koe järjestetään koululla ke 5.2.2020 klo 9.00

Meilahden ala-asteen kielitarjonta

ulkomailta tai muualta Suomesta muuttaville: tiedustelut tero.tatterback@hel.fi

Kuudesluokkalaisen opas  Helsingin kaupungin Kasvatuksen ja koulutuksen sivuilla, jossa tietoa 7. luokalle siirtyvälle

infoa seuraavista osioista:

Kaikista käytännön asioista saat lisätietoa oman alueesi koulusta ja sen kotisivuilta.20.10.2020 15:00