Suoraan sisältöön

Opetus

Opetusta peruskoulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma. Opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei yleensä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä käsitellään aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea. Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.

Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.

Painotettu opetus

Maunulan ala-asteella on myös mahdollista opiskella koko ala-asteen oppimäärä laajamittaisessa kaksikielisessä opetuksessa, johon oppilaita tulee ympäri Helsinkiä ja maailmaa. Tähän pääasiassa englanninkieliseen opetukseen haetaan soveltuvuuskokeen kautta, joita järjestetään vuosittain helmikuussa ja elokuussa.

Opetus on tarkoitettu helsinkiläisille oppilaille, jotka ovat sitoutuneet opiskelemaan englannin ja suomen kielellä ja joilla on sujuva englannin kielen taito. Suomen kielen tunnit sekä keskeiset käsitteet opetetaan suomeksi, samoin osa muiden oppiaineiden tunneista.

Hakuaika lukuvuoden 2021-22 englanninkielisen opetuksen ensimmäiselle luokalle tulee olemaan tammikuussa 2021. Soveltuvuuskoe on tammi-helmikuussa 2021. Tammikuun jälkeen Helsinkiin muuttaneiden 1. luokkalaisten sekä luokkien 2-6 vapautuville paikoille hakuaika on loppukeväästä 2021, soveltuvuuskoe elokuussa 2021.

Hakuajan ulkopuolella lähetettyjä hakulomakkeita ei huomioida.
Hakulomake löytyy hakuaikana näiltä sivuilta kohdasta ”Lomakkeet”. 

Maunulan ala-asteen suomenkieliseen opetukseen ei ole soveltuvuuskoetta.
Painotettuun englanninkieliseen opetukseen valitaan soveltuvuuskokeella.  

Painotettu englanninkielinen opetus on pääosin englanninkielellä tapahtuvaa opetusta. Se on tarkoitettu kansainvälisesti liikkuvien perheiden lapsille, joilla on äidinkielenomainen englannin kielen taito. Soveltuvuuskokeella arvioidaan oppilaan valmiuksia opiskella englannin kielellä. Soveltuvuuskokeen ilmoittautumislomake löytyy nettisivuiltamme ja on palautettava koulusihteerille. Soveltuvuuskokeeseen lähetetään erillinen kutsu.

Jos sinulla on kysyttävää soveltuvuuskokeesta, ota yhteyttä Rachel Skinneriin (rachel.skinner@edu.hel.fi).

Opetussuunnitelma  23.02.2021 10:10

Sisäiset työvälineet

Opehuone

Aula

Wilma