Suoraan sisältöön

Kielitarjonta

Koulun oma kielitarjonta

Peruskoulun 1.–6. luokan oppilaat opiskelevat yhtä tai kahta, jopa kolmea kieltä oman äidinkielensä lisäksi. A1-kieli on oppilaalle pakollinen kieli ja sen opiskelu aloitetaan 1. luokalta. A2-kielen eli vapaaehtoisen kielen opiskelun voi aloittaa 3. luokalla. B1-kielen opiskelu alkaa 6. luokalla.

Maatullin ala-asteen koulussa voi valita A1-kieleksi englannin tai ruotsin. Tämä opintosuunnitelma on voimassa nykyisillä ekaluokkalaisilla ja tulevilla oppilailla. Kolmannelta luokalta kielivalokoimaa voi laajentaa A2-kielen muodossa. Uutta opetussuunnitelmaa ei ole vahvistettu tältä osin

Nykyiset toisluokkalaiset oppilaat voivat valita A1-kielenä englantia, ruotsia, ranskaa tai venäjää. Valitessaan ruotsin, venäjän tai ranskan kielen, opiskelijat voivat lukea vapaaehtoista A2-kieltä englantia kolmannelta luokalta alkaen.

B1-kieli on ruotsi, joka alkaa kaikilla oppilailla, mikäli sitä ei ole aloittanut aikaisemmin. Suppeaa (25%) venäjärikasteista opetusta annetaan lukuvuonna 2018-2019 alkuopetuksen 1.-2. luokalla. Lisäksi koulussa toimivat englannin ja venäjän kerhot.

Maatullin koulussa opetetaan suomea toisena kielenä (S2) lapsille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Suomi toisena kielenä -opetuksen keskeisenä tehtävänä on kehittää kokonaisvaltaisesti oppilaan suomen kielen taitoa ja kielellistä tietoisuutta niin, että hän pystyy opiskelemaan yleisopetuksessa ja toimimaan suomenkielisessä yhteisössä.

lltapäivisin koulussa opetetaan monia vapaaehtoisia kotikieliä, esimerkiksi albaniaa, somalia, thai-kieltä, venäjää ja viroa.05.12.2018 12:46