Suoraan sisältöön

Tietoa koulurakennuksesta

Lauttasaaren ala-asteen Myllykallion-koulurakennus

L-muotoinen koulurakennus on valmistunut kouluksi vuonna 1954. Erillinen sivurakennus on valmistunut vuonna 1955 kirjastoksi ja neuvolaksi. Tontilla on lisäksi kolme tilapäistä rakennusta, jotka ovat koulun käytössä. Ne on pystytetty 2010-luvulla. Lisätilaa olemme saaneet myös Hedengrenin toimistotalon 3. kerroksesta.

Kuntotutkimukset ja korjaukset

Koulurakennuksessa on tehty erilaisia pienempiä korjauksia ja tilamuutostöitä. Muun muassa vesikatto on korjattu ja entisen hammashoitolan tilat muutettu oppilashuollon tiloiksi.

Vuodesta 2015 alkaen koulun tiloissa on tehty useita tutkimuksia ja korjauksia sisäilman laadun parantamiseksi. Rakennuksesta ei ole löytynyt tutkimuksissa laajoja mikrobivaurioita.

Tutkimusten mukaan sisäilman laatuun ovat voineet vaikuttaa yksittäisistä tiloista löytyneet ikkunakarmieristeiden ja lattioiden eristemateriaalien paikalliset mikrobivauriot yhdistettynä heikkoon ilmanvaihtoon. Kyseiset vauriot on korjattu.

Sisäilman laatua on parannettu monilla tavoin muun muassa uusimalla ikkunoita, tiivistämällä rakenteita, korjaamalla paikallisia kosteusvaurioita, asentamalla luokkakohtaisia ilmanvaihtokoneita, ummistamalla hormeja sekä poistamalla vanhaa tunkkaiselta haisevaa irtaimistoa luokkatiloista.

Tehtyjen selvitysten ja korjausten perusteella koulussa on turvallista olla perusparannukseen asti.

Rakennuksiin tehdään kattava perusparannus

Sekä koulurakennukseen että sivurakennukseen tehdään kattava tekninen perusparannus, jossa otetaan huomioon uuden opetussuunnitelman nykyaikaisille oppimisympäristöille asettamat tavoitteet. Perusparannus alkaa arviolta vuoden 2020 alussa. 19.08.2019 13:22