Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset). 

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta.


Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 24.1.2022 alkaen:

Maanantaisin:

Tiistaisin:

Keskiviikkoisin:

Parkour 15.00-16.00, koulun liikuntasali

3.-6.-luokkalaisille

Parkour on innostavaa ja monipuolista toiminnallista treeniä. Parkourissa pyritään liikkumaan mahdollisimman ketterästi, sulavasti tai nopeasti paikasta toiseen hyödyntämällä ympäristön rakenteita ja välineitä. Harjoituksissa jokainen liikkuu omalla tahdillaan ja tyylillään - pääasia, että on hauskaa! Parkourissa ei oteta turhia riskejä ja harjoittelussa keskitytään vahvasti turvallisuuteen. Tämän lajin harrastamisen yksi parhaista puolista on se, ettei siinä kilpailla eikä se sisällä tarkkaan määriteltyjä sääntöjä, kuinka sitä pitäisi tehdä. Parkour on lajina hyvin monipuolinen ja sen harrastaminen kehittää mm. voimaa, luovuutta, kestävyyttä, ketteryyttä, tilan hahmotusta, tarkkuutta sekä liikkeen sulavuutta.

Vaalimme hyvää fiilistä, liikunnaniloa sekä onnistumisen kokemuksia. Jokainen on tervetullut mukaan!

Ilmoittautuminen: linkin kautta

HUOM! Jos jatkat harrastusta syksyltä, lisää viestiin tieto: jatkaa harrastusta

Yhteyshenkilö: Yhteyshenkilö: Olli Väätäinen puh. 0440755664 / Anna Mäkelä puh. 0505477224

Järjestäjä: Jälkipoltto / Harrastamisen Suomen malli


Mediaa! keskiviikko 15.00-16.30, kuvataideluokka tila 11 C-solussa

3.-6.-luokkalaisille

Mediaharrastuksessa otetaan haltuun eri mediatyökaluja, tutustutaan moniin julkaisualustoihin ja luodaan omaa sisältöä. Mediaharrastuksessa oppii toimimaan kameran edessä, takana ja leikkauspöydän ääressä. Omaksi mediaprojektiksi voi ottaa esimerkiksi striimin tai oman kanavan toteuttamisen.

Ilmoittautuminen: linkin kautta

Järjestäjä: School of Gaming Galactic / Harrastamisen Suomen malli


Ohjelmointi ja pelisuunnittelu, keskiviikkona 15.00-16.30, luokkahuone tila 5 C-solussa

3.-6.-luokkalasille

Ohjelmointiharrastuksessa opitaan koodaamisen peruslogiikkaa visuaalisten koodiblokkien avulla Minecraftin pelimekaniikkoja hyödyntäen. Koodausryhmässä koodataan myös omia minipelejä ja taitojen karttuessa hypätään pelinkehittäjän saappaisiin isomman peliprojektin pariin.

Ryhmäkoko 12 oppilasta

Ilmoittautuminen: linkin kautta

Järjestäjä: School of Gaming Galatic / Harrastamisen Suomen malli


Torstaisin:

Perjantaisin:

...
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Yläkouluikäisten ryhmiin voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista.
Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen keston ajan.


Lauttasaaren ala-asteen koulun omat kerhot:

Musiikkikerho

Musiikkikerhossa lauletaan, soitetaan, kuunnellaan, tehdään kuvataidetta, liikutaan ja rytmitellään. Kerho toimii pe klo 13.30-14.30 Hedengrenin koulutalon musiikkiluokassa. 15 oppilaspaikkaa (täynnä). Kerhoa ohjaa musiikin lehtori Asta Viinikangas.


Muuta

Lauttasaaren nuorisotalo Apajalla on avointa toimintaa, kuvataideryhmiä, kerhotoimintaa ja tapahtumia 3.-6.-luokkalaisille. Katso lisätietoa http://lauttasaari.munstadi.fi

Lauttasaaren seurakunnan toimintaa https://www.helsinginseurakunnat.fi/material/attachments/GzxHXmmop/lauttasaari2019_kevat_netti_aukeamat.pdf

EasySport kurssit https://easysport.fi/

Harrastusta voi etsiä myös harrastushaun kautta https://nk.hel.fi/harrastushaku/

14.01.2022 12:14