Suoraan sisältöön

Suomi-viro-opetus

Elokuun laajamittaisen kaksikielisen opetuksen soveltuvuuskokeeseen ilmoittautumisaika on 1.4.2020-12.6.2020. Soveltuvuuskokeeseen ilmoittaudutaan alla olevalla lomakkeella:

https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/KasKo/lomakkeet/1-9-ilmoittautuminen-koe-elokuu-muu.pdf

The form in English:

https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/KasKo/lomakkeet/1-9-ilmoittautuminen-elokuu-muu-en.pdf

Hakemuslomaketta ei voi poikkeusolojen takia noutaa tai palauttaa käymällä koululla.

Lomake lähetetään ensisijaisesti turvasähköpostilla, johon tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Ohje turvasähköpostin käyttämiseen löytyy alta.

Lomakkeen täyttäminen

1. Lataa ja tallenna yllä olevista ilmoittautumislomakkeista tarvitsemasi tietokoneellesi.
2. Sulje verkkoselaimen ikkuna, jossa lomake näkyy avattuna.
3. Avaa koneellesi tallentamasi lomake.

4. Täytä lomake ja tallenna se hakijan nimellä (muotoon: sukunimi_etunimi).

5. Sulje ja avaa lomake uudestaan. Tarkista, että tiedot ovat tallentuneet. Sulje lomake.

Lomakkeen lähettäminen

1. Klikkaa Lähetä ilmoittautumislomake turvasähköpostilla -linkkiä

2. Lisää sähköpostiosoitteesi lähettäjä-kenttään. Jatka tunnistautumiseen.
3. Jatka prosessia, kunnes pääset Uusi viesti –näkymään.

Lisää viestin aihe-kenttään KOULUN NIMI, jonka soveltuvuuskokeeseen ilmoitat huollettavasi. 

Paina Valitse tiedostot -painiketta sivun alareunassa Liitetiedostot-kohdassa

Selaa ja valitse tietokoneeltasi täyttämäsi lomake. 

Paina Liitä-painiketta.

Lopuksi lähetä viestisi painamalla Lähetä-painiketta

Lomakkeen voi myös postittaa koulun osoitteeseen

Latokartanon peruskoulu

PL 79301, 00099 Helsingin kaupunki

Linkki osoitteeseen, jonka kautta turvasähköposti lähetetään:

https://securemail.hel.fi/?recipient=kasko.kaksikielinen@hel.fiLaajamittainen kaksikielinen suomi-viro-opetus Latokartanon peruskoulussa

Latokartanon peruskoulussa järjestetään laajamittaista kaksikielistä suomi-viro opetusta luokilla 1.-9. Laajamittaisella kaksikielisellä suomi-viro opetuksella tarkoitetaan opetusta, jossa vähintään 25 % perusopetuksen koko oppimäärän opetuksesta järjestetään vironkielellä. Vironkieli on oppilaan A1-kieli ja suomen kieli SU2-kieli. Englanninkielen opinnot alkavat ensimmäisellä luokalla.

Kaksikielisen opetuksen tavoitteena on saavuttaa hyvä ja monipuolinen kielitaito sekä suomen kielessä että viron kielessä. Kaikissa oppiaineissa on tarkoitus saavuttaa valtakunnallisen perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteet.

Opetukseen haetaan soveltuvuuskokeella, jossa arvioidaan oppilaan viron kielen taitoa 1. luokan haussa ja 3. luokalta alkaen myös suomen kielen taitoa. Kaksikielisen opetuksen oppilasvalinnoissa ovat etusijalla helsinkiläiset hakijat. Ulkokuntalaisia voidaan ottaa, jos soveltuvuuskokeesta on saatu hyväksyttävä pistemäärä ja koulussa on tilaa.

1. luokkalaisten hakuaika kaksikieliseen opetukseen verkossa on 7.-23.1.2020 ja ilmoittautuminen koululla to 23.1.2020 klo 8-10 ja 17-19. Kaksikielisen suomi-viro opetuksen soveltuvuuskoe koulutulokkaille järjestetään ke 5.2.2020 klo 9.00.

7. luokkalaisten hakuaika kaksikieliseen opetukseen verkossa on 2.12.2019 -15.1.2020. Kaksikielisen suomi-viro opetuksen soveltuvuuskoe tuleville 7. luokkalaisille järjestetään ke 29.1.2020 klo 9.00.

Uusintakoe sekä 1.että 7. luokalle pyrkiville järjestetään ke 12.2.2020 klo 9.00. Uusintakoepäivään voi osallistua vain ne hakijat, jotka eivät voi osallistua varsinaiseen kokeeseen sairastumisen vuoksi. Sairauslomatodistus on toimitettava koululle ennen uusintakokeeseen osallistumista.

Kaksikielisessä suomi-viro-opetuksessa noudatetaan suomalaisen peruskoulun opetussuunnitelmaa. Peruskoulun päättyessä kaksikielisen opetuksen oppilaat saavat jatko-opintokelpoisuuden suomenkielisiin toisen asteen oppilaitoksiin.

Kaksikielinen opetus on oppilaille vaativaa ja edellyttää vanhemmilta aikaa ja tukea.

Vuosiluokkien 2-6 ja 8 luokkien täydennyshaku on 1.4.2020-15.6.2020 ja soveltuvuuskoe järjestetään elokuussa 2020 viikko ennen koulun aloituspäivää.

Soveltuvuuskoelomakkeen kaikkiin hakuihin saa koulun kotisivuilta (hakulomakkeet päivittyvät marraskuuhun mennessä).
21.05.2020 22:01