Meidän koulu

Latokartanon koulu on yhtenäinen peruskoulu, jossa on 1.-9. luokat. Oppilaita koulussa on noin 700. Koulussa on myös erityisluokkia ja vieraskielistä suomi-viro-opetusta.

Latokartanon peruskoulu sijaitsee kestävästi kehittyvässä Viikissä. Koulu toimii kansainvälisessä UNESCO-ASP-yhteistyökouluverkossa ja edistää toiminnallaan UNESCOn antamia kasvatussuosituksia mm. kestävään kehitykseen, kulttuuriperintöön, rauhaan ja ihmisoikeuksiin sekä demokratiaan liittyen.

Koulu pyrkii olemaan hyvä koulu jokaiselle oppilaalle. Kaikille turvataan mahdollisuus omien kykyjen mukaiseen opiskeluun. Koulussa opiskellaan henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaan joustavasti ja kaikessa koulun toiminnassa lähtökohtana on vahva yhteisöllisyys.

Yksilöllisen ja yhteisöllisen kasvun tasapainoinen tukeminen on turvallisen yhteisen työskentelyn edellytys. Koulussa pyritään jatkuvaan kehitykseen ja oppimisen iloon kunkin oppilaan omista lähtökohdista. Tavoitteena on oman elämän hallinnan taitojen oppiminen, peruslähtökohtana vapaus ja vastuu, toisten kunnioittaminen ja suvaitsevaisuus.

Opetuksessa painotetaan Viikin alueelle ominaista kestävän kehityksen linjaa, ja koulu toimii Vihreä lippu -ohjelmassa. Koulumme on myös Liikkuva koulu.

 

Yksi koulu - kaksi rakennusta

Koulumme toimii kahdessa rakennuksessa. Päärakennuksesta löytyy viisi aulaa. Lisäksi Leskenlehden korttelitalo sijaitsee vinosti pääkoulua vastapäätä, urheilukentän toisella puolella. Tässä puurakenteisessa rakennuksessa on Latokartanon peruskoulun sivutoimipiste. Korttelitalon erottaa muista hyvin sen paanuseinästä, joka tervataan aina syksyisin. 

 

Leskenlehti

Leskenlehdessä työskentelee ja touhuaa viisi alkuopetusluokkaa, Kukkavana, Maarönsy, Lenninhaiven, Pähkylä ja Mykerö. Koululaisia talossa on tänä vuonna yhteensä 96. Koululuokkien lisäksi korttelitalossa toimii Leskenlehden päiväkoti. Päiväkodissa on kolme ryhmää, lapsia on yhteensä 100. Talon alakerrassa on tilat kahdelle koululuokalle ja päiväkotiryhmälle. Alakerrasta löytyvät myös ruokailutilat ja ahkerassa käytössä oleva liikunta-/juhlasali.  Salissa Leskenlehden koululaiset kokoontuvat joka toinen perjantai laulamaan yhteislauluja sekä esittämään pieniä omia esityksiään. Vuoden aikana kokoonnutaan myös säännöllisesti juhlistamaan kouluvuoteen liittyviä juhlia.

Tämän vuoden itsenäisyyspäivän juhlan järjestivät maarönsyt ja mykeröt.
 

Kukkavana on ekaluokka, jota opettaa Leena Lehtinen. Luokassa on yhteensä 20 oppilasta ja heidän huoneensa sijaitsee alakerrassa. Kukkavanan vieressä opiskelevat maarönsyt Tia Thurinin johdolla. Luokassa on 20 kakkosluokkalaista. Talon yläkerrassa sijaitsevat ekaluokat Lenninhaiven ja Pähkylä. Lenninhaivenessa Minna Sulander opettaa 20 oppilaan joukkoa.
 

Maija Liskillä on Leskenlehden suurin ryhmä, 23 oppilaan Pähkylä. Pähkylä-luokka sijaitsee Lenninhaivenen naapurissa. Leskenlehden pienin opetusryhmä on Mykeröt, joita opettaa Margit Tikkanen-Haario. Mykeröt on kakkosluokka ja heidän huoneensa löytyy yläkerrasta. Mykeröt ovat harvinaisia, heitä on vain kolmetoista.

 

Viljapelto-aula

Viljapelto aulassa on yleensä rauhallista. Täältä saa paljon kavereita ja täällä on hyvä yhteishenki. Täällä on monen ikäisiä oppilaita ja siksi täältä saa paljon kavereita. Täällä on aika paljon sisustusta ja täällä on viihtyisää. Luokista näkee hyvin ulos maisemia ja jalkapallokenttä on lähellä. Täällä on myös monenlaisia tavaroita ja pelejä. Täältä voit lainata esimerkiksi kyniä, kumeja ja terottimia.

Kirjoittanut:

Alex (Ruis) ja Samu (Ohra) / 4.luokka

 

Niitty-aula

Niitty-aulassa opiskelevat Nurmilauha ja Timotei 2, Hiirenvirna-Kurjenpolvi 3-4, Apila, Kissankello 8 sekä Leinikki ja Kevätpiippo 9.

Syksyn aikana olemme puuhailleet yhdessä. Itsenäisyyspäivän alla oli yhteinen tilaisuus aulassa, laulettiin Maamme-laulu ja Sininen ja valkoinen. Niityllä on hyvä yhteishenki ja aulassa työskennellä rauhassa. Niityllä on mukavia opettajia ja oppilaita. Pidämme yhdessä Niityn tavaroista huolta.  Niityllä parasta on yhdessä työskenteleminen ja sohvilla oleskelu.
 

Kurjenpolvi-Hiirenvirna 4: Ilmari, Iida, Pyry, Mira

 

Yrttimaa-aula

 

Yrttimaa on kiva aula, siellä ollaan kamuja kaikille.  Se on saanut nimensä siitä että luokkien nimet on yrttejä. Aulassa voi työskennellä ja siellä on sohva, pöytäfutis ja nurkkaus jossa on penkkejä ja pöytiä.

Sanni

Yrttimaa on toisessa kerroksessa.  Yrttimaan päädyssä on kaksi isoa ikkunaa. Yrttimaa on aika leveä ja katto on outo. Yrttimaassa on yleensä hiljaista. Siellä on 8 luokkaa ja oppilaita luokilta 2.-8. Yrttimaassa on kiltit opettajat ja siellä on kiva työskennellä. 

Anneli, Paavo, Neelia ja Veeti

 

Metsä-aula

Alla olevassa videossa Metsän oppilaat esittelevät aulaansa. 

 

Piha-aula

 

Piha-aulassa opiskelevat luokat Tulppaani, Lemmikki, Orvokki, Helmililja, Voikukka, Saunio, Ratamo ja Poimunlehti. Aulassamme on paljon eri-ikäisiä oppilaita. Pienet eivät jää isojen jalkoihin aulassa. Isot ovat äänekkäämpiä kuin pienet oppilaat, aulassa on elävä ja iloinen meininki.

Oppitunneilla aulassa on joskus kiva työskennellä, koska siellä on sohvia. Saimme aulaan myös viherkasvin. Aulamme opettajat eivät anna jäädä välitunneilla sisälle. He ovat mukavia ja reiluja! Aulastamme löytyy pöytäfutispeli, jota pelaavat mielellään niin isot kuin pienetkin. Kuvasta näet, miltä aula näyttää meidän luokasta katsottuna!

 

Tervetuloa aulaamme!

Terveisin Saunion oppilaat

 JAA
25.04.2017 12:34