Ajankohtaista

[8.1.2019] Latokartanon peruskoulu
 

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden huoltajille 

Latokartanonon peruskoulun tulevien 1.-luokkalaisten huoltajille järjestetään tiedotustilaisuus tiistaina 15.1.2019 klo 18. Tilaisuus järjestetään Latokartanon peruskoululla osoitteessa Agronominkatu 22. Tervetuloa![20.12.2018] Latokartanon peruskoulu

KUUKAUSITIEDOTE

Joulukuu 2018


Syyslukukausi on päättymässä ja parin päivän päästä sekä oppilaita että henkilökuntaa odottaa kaivattu loma. Luonto muuttui valkeaksi sopivasti juuri joululoman kynnyksellä ja lomalla pääsemme kaikki nauttimaan talvisista ulkoiluharrastuksista. 

 

Oppilaat ja heidän huoltajansa ovat lämpimästi tervetulleita Latokartanon peruskoulun joulujuhliin perjantaina 21.12. Juhlia järjestetään kolme, 8.30, 10.00 ja 12.00.  

  

Toivotamme kaikille rentouttavaa joululomaa ja onnea uuteen vuoteen! 

 

Teemu Lappalainen, rehtori 

Satu Olava, virka-apulaisrehtori 

 

 

 Joulujuhlat perjantaina 21.12. 

Latokartanon peruskoulussa vietetään joulujuhlia perjantaina 21.12. seuraavasti. Juhlat pidetään 21.12. seuraavasti: 

8.30 1., 3. ja 4.-luokkien juhla 

10.00 2., 5., ja 6.-luokkien juhla 

12.00 7., 8., ja 9.-luokkien juhla 

Oppilaiden vanhemmat ja läheiset ovat lämpimästi tervetulleita juhliimme. Istumapaikkoja on rajoitetusti, mutta yläkäytävillä on runsaasti seisomapaikkoja ja kaikki mahtuvat mukaan.  

 

 

Oppilaiden väliarviointi ja välitodistus 

Kaikille Latokartanon peruskoulun oppilaille järjestetään arviointikeskustelut tammikuussa 2019 viikolla 4 (21.1.26.1.2019). Arviointikeskustelu on osa oppilaan arviointia ja huoltajilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Tavoitekeskustelut järjestetään luokasta riippuen joko yksilö- tai pienryhmäkeskusteluna. Arviointikeskustelun lisäksi vuosiluokkien 7.–8. oppilaat saavat syyslukukauden päättyessä kirjallisen välitodistuksen. 9.-luokkalaisten väliarviointi merkitään Wilmaan, mutta 9.-luokkalaiset eivät saa varsinaista välitodistusta. Näin toimitaan siksi, että 9.-luokkalaiset opiskelevat viimeisenä ikäluokkana vanhan opetussuunnitelman mukaan. 

 

Osa luokista käyttää arviointikeskustelun pohjana Kasvan-nimistä arviointialustaa (entinen Oppimisen talo). Kasvan-alusta on käytössämme vielä keväällä ns. jatkoajalla. Sopimus Helsingin kaupungin kanssa on päättynyt, eikä meillä tällä hetkellä vielä ole varmuutta siitä, voiko arviointivälinettä käyttää jatkossa. Kevätlukukaudella 2019 se kuitenkin on vielä käytössä.  

 

 

Kevätlukukauden aloitus  

Kevätlukukausi alkaa maanantaina 7.1.2019 lukujärjestyksen mukaisesti.  

 

 

Tiivistyskorjausten eteneminen 

Tiivistyskorjaukset Yrttimaa-aulassa ovat edenneet niin, että Oregano- ja Meirami-luokat on saatu valmiiksi ja työt ovat parhaillaan käynnissä Laventelissa ja Timjamissa. Joululoman aikana näiden luokkien tiivistystyöt saadaan valmiiksi ja loman aikana päästään vielä aloittamaan korjauksia Minttu- ja Salvia-luokissa. 

 

 

Harrastetoimintaa Viikissä 

HNMKY järjestää maksutonta, matalan kynnyksen liikunnallista kerhotoimintaa Latokartanon peruskoulun sivutoimipisteessä Leskenlehdessä (Leskirouva Freytaginkuja 9). Kerhot kokoontuvat seuraavasti: 

Maanantaisin klo 1718 tanssikerho 1. 3.-luokkalaisille 

Maanantaisin klo 1819 tanssikerho 4.6.-luokkalaisille 

Torstaisin klo 1718 poikien liikuntakerho ala-asteikäisille 

Torstaisin klo 1819 tyttöjen liikuntakerho ala-asteikäisille 

Lisäksi Latokartanon liikuntahallissa (Agronominkatu 26) toimii torstaisin klo 14.1516 EasySport-palloilu 3.–6.-luokkalaisille. 

 
Kerhot ovat avoimia kaikille ja ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä kerhossa. Kerhotoiminta suunnitellaan yhdessä kerholaisten kanssa ja liikuntaa lähestytään hauskasti leikkien ja pelien kautta. Kerhoon voi tulla mukaan myös kesken kauden. Lisätietoja kerhoista löytyy osoitteesta www.kerhoon.fi. 

 

Helsingin Lastenliitto järjestää keväällä harrastetoimintaa Viikin nuorisotalolla. Tarjolla on  

touhu- ja temppujumppaa 36-vuotiaille sekä sporttikerhoa 710-vuotiaille. Lisäksi Pihlajamäen nuorisotalolla järjestetään taidepaja 510-vuotiaille.  

 

Kerhohinta keväälle on 48-58€ ja ilmoittautuminen on käynnissä Lastenliiton nettisivuilla: www.lastenliitto.fi/helsinki/kerhot


[27.11.2018] 13.11 Kielivalintaillan materiaali löytyy tästä


[16.11.2018] Latokartanon peruskoulu


KUUKAUSITIEDOTE

Marraskuu 2018

Latokartanon peruskoulussa on opiskeltu viime viikkojen aikana Unesco-ilmiöteeman parissa. Marraskuun kuukausitiedotteessa kerrotaan ilmiöjakson kokemuksista ja jakson päättymiseen liittyvästä oppilastöiden näyttelystä.

Syyslukukausi alkaa kääntyä loppupuolelle. Marraskuun kuukausitiedotteessa kerrotaan lukuvuoden loppuun liittyvistä poikkeusaikataulusta ja lähestyvien joulujuhlien aikataulusta.

Toivotamme kaikille voimia ja tsemppiä lukukauden viimeisiin viikkoihin!

 

Teemu Lappalainen, rehtori

Satu Olava, virka-apulaisrehtoriIlmiöoppimisen päätöspäivän näyttely 20.11.

Latokartanon peruskoulussa on opiskeltu menneiden viikkojen aikana Unesco-ilmiöteeman parissa. Koulussa on vieraillut Unicefin edustajia ja Planin koululähettiläitä ja luokissa on opiskeltu eri oppiaineita Unesco-teeman ympärille nivoutuen.

Syksyn ilmiöjakso päätteeksi alakoulun ilmiöjakson tuotoksista järjestetään vanhemmille avoin näyttely tiistaina 20.11. koulun tiloissa. Tervetuloa tutustumaan oppilaiden tuotoksiin!

 Osana ilmiöopiskelua yläkoulun oppilaat osallistuivat Unesco-työpajaan, jossa ommellaan kestositeitä Ugandaan. Oheisessa linkissä kerrotaan, miksi juuri terveyssiteiden valmistaminen Ugandan tapaisiin maihin on tärkeää: https://worldvision.fi/uutiset-ja-media/kestoside-voi-muuttaa-kehitysmaan-tyton-elaman


Kuvia oppilaiden työpajasta

 

 

 

 Neljäsluokkalaisten itsenäisyysjuhlahumua torstaina 29.11.

Koulumme 4.-luokkalaisten osallistuvat pormestarin itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksiin Finlandia-talolla torstaina 29.11.2018. Latokartanon 4.-luokkalaiset osallistuvat toiseen juhlaan klo 12.45–14.30. Tilausajokuljetus Finlandia-talolle lähtee koululta klo 12. Paluu koululle tapahtuu noin klo 15.   

Torstaina 29.11. klo 9.00 neljäsluokkalaiset järjestävät itsenäisyyspäivätanssit Latokartanon liikuntahallilla. 4.-luokkalaiset esittävät harjoittelemiaan itsenäisyyspäivän tansseja koulun 1.–3.-luokkalaisille opettajineen sekä tietenkin 4.-luokkalaisten huoltajille, isovanhemmille ja muille läheisille. Tervetuloa!

 

Perjantai 7.12.

Itsenäisyyspäivän jälkeinen perjantai 7.12. on koulussamme tavallinen lukujärjestyksen mukainen koulupäivä.

 

OECD-tutkimus

Latokartanon peruskoulu osallistuu OECD:n toteuttamaan sosiaalisten ja emotionaalisten taitojen tutkimukseen. Tutkimuksessa arvioidaan 10- ja 15-vuotiaiden oppilaiden sosiaalisia ja tunnetaitoja. Siihen osallistuvat oppilaat on valittu satunnaisesti ja Latokartano on päätynyt tutkimuskouluksi satunnaisotannan perusteella. Tutkimuksessa mukana olevien oppilaiden huoltajat ovat saaneet tutkimuksesta tarkempaa tietoa Wilman välityksellä. Lisätietoa tutkimuksesta on OECD:n verkkosivustolla osoitteessa www.oecd.org/education/ceri/thestudyonsocialandemotionalskills.htm

 

Oppilaiden väliarviointi ja välitodistus

Kaikille Latokartanon peruskoulun oppilaille järjestetään arviointikeskustelut tammikuussa 2019 viikolla 4 (21.1.–26.1.2019). Arviointikeskustelu on osa oppilaan arviointia ja huoltajilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Tavoitekeskustelut järjestetään luokasta riippuen joko yksilö- tai pienryhmäkeskusteluna. Arviointikeskustelun lisäksi vuosiluokkien 7.–8. oppilaat saavat syyslukukauden päättyessä kirjallisen välitodistuksen. 9.-luokkalaisten väliarviointi merkitään Wilmaan, mutta 9.-luokkalaiset eivät saa varsinaista välitodistusta. Näin toimitaan siksi, että 9.-luokkalaiset opiskelevat viimeisenä ikäluokkana vanhan opetussuunnitelman mukaan.

 

Lukukauden viimeisen viikon poikkeusaikataulut

Syyslukukauden viimeisellä kouluviikolla oppilaiden kouluviikon aikataulut poikkeavat joiltain osin tavallisesta. Lukujärjestyksen mukaiset oppitunnit pidetään tavalliseen tapaan keskiviikkoon 19.12. asti. Torstaina 20.12. kaikkien oppilaiden koulupäivän kesto on klo 8.30–12.05. Silloin oppilailla ei ole aineopetusta, vaan kaikki luokat toimivat oman luokanvalvojan ohjauksessa. Perjantaina 21.12. oppilaiden koulupäivän aikataulu määräytyy sen mukaan, mihin juhlaan oppilas osallistuu. Luokanvalvojat tiedottavat mahdollisista omaa luokkaa koskevista aikataulumuutoksista erikseen.

 

Joulujuhlat perjantaina 21.12.

Latokartanon peruskoulussa vietetään joulujuhlia perjantaina 21.12. seuraavasti. Joulujuhlat pidetään 21.12. seuraavasti:

8.30 1., 3. ja 4.-luokkien juhla

10.00 2., 5., ja 6.-luokkien juhla

12.00 7., 8., ja 9.-luokkien juhla

 

Lukuvuoden 2019–2020 työ- ja loma-ajat

Koulujen johtokunnilta on pyydetty lausuntoa lukuvuoden 2019–2020 työ- ja loma-ajoista. Pohjaesityksenä oli kaksi eri vaihtoehtoa, joihin koulut ottivat kantaa. Päätöksen asiassa tekee Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto. Myös Latokartanon peruskoulun johtokunta on laatinut aiheesta lausunnon. Johtokunnan lausunnon pohjana oli henkilökunnan ja oppilaiden kannanotto asiaan. Oppilaat äänestivät aiheesta luokittain. Ohessa on lyhyt kuvaus 1C- ja 1E -luokkien äänestyksestä. Sekä oppilaat, henkilökunta että johtokunta kannattivat vaihtoehtoa 1, jossa joululoma on pidempi.

 

Latokartanon peruskoulun 1C- ja 1E- luokat harjoittivat lähidemokratiaa ja äänestivät omalta osaltaan lukuvuoden 2019–2020 työ- ja loma-ajoista. Ääntenlaskenta toteutettiin heti vaaliuurnan sulkeuduttua. Vaalivalvojan rakentamat Multilink-pylväät havainnollistivat äänten jakautumista. Oppilaiden riemulla ei ollut rajoja, kun vaihtoehto 1. kiri voittoon molemmilla luokilla. Nämä ykköset haluavat siis lomailla joulunaikaan kaksi viikkoa! Jäämme kuitenkin jännityksellä odottamaan koulumme muiden luokkien sekä koko Helsingin lopullista vaalitulosta.

 

 

 

 


Ulkoliikuntapaikka on valmis!

Lokakuun kuukausitiedotteessa kerrottiin tekeillä olevasta ulkoliikuntapaikasta. Nyt ulkoliikuntapaikka on valmis ja kaikkien lähialueen asukkaiden käytössä. Ulkokuntolaitteet on ensisijaisesti suunnattu aikuisten käyttöön ja koulussa laitteiden käyttöä on rajattu niin, että 6.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat saavat käyttää ulkokuntovälineitä myös koulupäivän aikana. Sen sijaan uusi pelikaukalo sopii erinomaisesti oppilaiden käyttöön ja sitä hyödynnetään koulun toiminnassa ja välituntiliikunnassa.

 

Tiivistyskorjausten eteneminen

Tiivistyskorjaukset Piha-aulassa on saatu päätökseen. Kaikki Piha-aulan luokat sekä opetusteknologiatila on korjattu ja tiivistystyöt jatkuvat seuraavaksi Yrttimaa-aulassa. Tiivistystöitä tehdään parhaillaan Yrttimaa-aulan Oregano- ja Meirami-luokissa. Näiden luokkien valmistuttua työ etenee muihin Yrttimaa-aulan luokkiin.

 

Wilma-tiedotteiden heräte sähköpostiin

Koulun tapahtumista ja muista tärkeistä asioista tiedotetaan Wilmassa pikaviestien lisäksi myös tiedotteilla. Tiedotteet jäävät helposti huomaamatta, jos niistä ei tule sähköpostiin samanlaista muistutusta kuin pikaviesteistä. Tiedotteista saa sähköpostiherätteen Wilman ilmoitusasetuksista. Oheisesta kuvasta asetuksen muuttaminen ilmenee paremmin.

 

 

 [12.10.2018] Latokartanon peruskoulu


KUUKAUSITIEDOTE

Lokakuu 2018


Syyslukukausi on edennyt vauhdilla ja alamme olla jo lukukauden puolessa välissä. Ensi viikolla (viikolla 42) kouluissa vietetään syyslomaa, joka tulee monelle tarpeeseen. Oppilaiden väsyminen alkaa koulussa näkyä ja syysloma ajoittuu siinä mielessä hyvään ajankohtaan.

 

Lomalla on tavallista enemmän aikaa ulkoilla, pelata ja harrastaa monenlaista. Jotta loma olisi lapselle palauttava ja uusia voimia tuova, kannustamme kaikkia oppilaitamme monipuoliseen tekemiseen ja yhdessä olemiseen. Syksyn lämpimät säät houkuttelevat ulkoiluun ja liikkumiseen – koko lomaa ei kannata viettää ruudun ääressä.

 

Lokakuun kuukausitiedotteessa kerrotaan Latokartanon liikuntahallissa järjestettävistä matalan kynnyksen Easy Sport -harrastekerhoista. Toiminta on laadukkaasti järjestettyä ja helposti tavoitettavissa, joten tätä harrastetarjontaa kannattaa hyödyntää.

 

Toivotamme kaikille rentouttavaa syyslomaa!

 

Teemu Lappalainen, rehtori

Satu Olava, virka-apulaisrehtori

 

Kodin ja koulun päivä 28.9.2018 – kiitos osallistuneille!

28.9. Latokartanossa vietettiin valtakunnallista kodin ja koulun päivää. Monessa luokassa oli mukana vanhempia seuraamassa opiskelua tai tekemässä yhdessä oppilaiden kanssa. Vanhempainyhdistys järjesti kodin ja koulun päivänä kahvilan, joka oli menestys. Iltapäivällä kahvila oli suljettava, kun varastot myytiin loppuun. Kiitokset kahvilan pitäjille!

 

 

Ilmiöoppimisen jakso alkaa 24.10.

Syksyn ilmiöoppimisen teema on koko koulussa Unesco. Ilmiöjakso alkaa syysloman jälkeen YK:n päivänä keskiviikkona 24.10. Luokat työskentelevät melkein kuukauden ajan ilmiöteeman parissa eri oppiaineiden tunneilla. Kaikkia kuukauden tunteja ei kuitenkaan käytetä ilmiötyöskentelyyn, vaan ns. tavallisiakin tunteja pidetään. Opiskelu ilmiön parissa on projektimaista työskentelyä, joka jaksottuu eri luokissa vähän eri tavoin. Ilmiöjakson päättyessä 20.11. koululla järjestetään vanhemmille avoin näyttely alakoulun ilmiöjakson tuotoksista.

 

Ilmiöjakson aikana koulussa käy teemaan liittyviä vieraita. Unicefin edustaja on alakoululaisten vieraana 7.11. ja yläkoululaiset saavat vieraakseen Planin koululähettiläitä, jotka tulevat pitämään vihapuheeseen liittyviä työpajoja. Lisäksi Rauhankoulu on tulossa pitämään työpajaa muutamalle luokalle. Lisätietoa vierailijoista: https://www.unicef.fi/, https://plan.fi/, http://www.rauhanliitto.fi/rauhankoulu

 

Poikkeusaikataulu tiistaina 30.10.

Opettajien koulutusiltapäivän vuoksi kaikkien oppilaiden koulupäivä päättyy tiistaina 30.10. viimeistään klo 13.45.

 

Wilma-tiedotteiden heräte sähköpostiin

Koulun tapahtumista ja muista tärkeistä asioista tiedotetaan Wilmassa pikaviestien lisäksi myös tiedotteilla. Tiedotteet jäävät helposti huomaamatta, jos niistä ei tule sähköpostiin samanlaista muistutusta kuin pikaviesteistä. Tiedotteista saa sähköpostiherätteen Wilman ilmoitusasetuksista. Oheisesta kuvasta asetuksen muuttaminen ilmenee paremmin.

 

Soittopyynnöt opettajille

Opettajilla ei erityisluokanopettajia lukuun ottamatta ole käytössään henkilökohtaisia puhelimia, josta heidät tavoittaa suoraan. Jos haluat tavoittaa opettajan puhelimitse, kannattaa lähettää soittopyyntö suoraan opettajalle Wilmassa. Suora Wilma-viesti tavoittaa opettajan nopeammin ja helpommin kuin yhteydenotto kansliaan. Wilma-tunnuksiin liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä koulusihteeriin.

 

Ulkoliikuntapaikan rakentaminen

Syyskuun tiedotteessa kerrottiin juuri valmistuneesta tekonurmikentästä. Tällä hetkellä tekonurmikentän ja koulun pihan välisellä alueella on käynnissä ulkoliikuntapaikan rakentamistyöt. Alueelle asennetaan lihaskuntoharjoitteluun sopivia laitteita ja sählykaukalo. Suorituspaikkojen valmistuessa liikuntamahdollisuudet koulun ympäristössä lisääntyvät entisestään.  

Ulkoliikuntapaikan työmaa vaikuttaa kouluarkeen melko vähän. Työmaa-alue on hyvin aidattu, eikä työmaa-alueelle ole eksynyt oppilaita. Pääkoulun portilla on kuitenkin jonkin verran työmaaliikennettä, joten koulusta lähtiessä ja kouluun tullessa on oltava tavallista varovaisempi muistettava katsoa ympärilleen.

 

Tiivistyskorjausten eteneminen

Tiivistyskorjaukset Piha-aulassa ovat jatkuneet. Tällä viikolla Saunio- ja Voikukka-luokkien tiivistystyöt valmistuivat ja työt siirtyivät Orvokki- ja Helmililja-luokkiin. 3-6V Orvokki  ja 3-4H Helmililja opiskelevat väistötiloissa vielä syysloman jälkeen. Kun tiivistykset Orvokissa ja Helmililjassa on tehty, koko Piha-aula on korjattu opetusteknologiatilaa lukuun ottamatta. Pienempänä työskentelytilana toimiva opetusteknologia tiivistetään myös, minkä jälkeen työt siirtyvät seuraavaan aulaan.

 

Matalan kynnyksen harrastustoimintaa Latokartanossa

Latokartanon liikuntahallissa järjestetään matalan kynnyksen Easy Sport -harrastekerhoja. Kuluvana syksynä osallistujia on jostain syystä ollut aiempaa vähemmän, joten kerhoissa on tällä hetkellä hyvin tilaa. Alueella toimivaa laadukasta harrastetoimintaa kannattaa hyödyntää, jotta toiminta jatkuu myös tulevina vuosina. Lisätietoja toiminnasta löytyy osoitteesta https://easysport.fi/.

Latokartanon liikuntahallissa järjestetään seuraavat EasySport-kerhot:

  • EasySport – temppuja ja pelejä perjantaisin klo 14.15–15.30.
  • EasySport – temppuja ja välineitä keskiviikkoisin klo 14.15–15.30.
  • EasySport – futsal tiistaisin klo 14.00–15.00 ja 15.00–16.00. 
  • EasySport – liikunta torstaisin klo 14.15–16.00.
  • EasySport – palloilu maanantaisin klo 14.15–16.00 ja perjantaisin klo 14.15–16.00.[17.9.2018] Latokartanon peruskoulu

KUUKAUSITIEDOTE

Syyskuu 2018

Luettavana on Latokartanon peruskoulun historian toinen kuukausitiedote. Tiedote julkaistaan jatkossa kuukausittain Wilman tiedotteena ja koulun kotisivuilla. Tiedotteessa kerrotaan ajankohtaisista koulun tulevista tapahtumista. Lisäksi siinä voidaan julkaista tunnelmia ja kuulumisia lähiajan menneistä tapahtumista.

Syyskuun kuukausitiedotteessa on runsaasti hyviä uutisia: Kesäkauden jatkuessa uudelle tekonurmikentälle on päästy jo pelaamaan. Tiivistyskorjaukset etenevät koululla suunnitellusti. Lisäksi tiedotteessa kerrotaan oppilaille suunnatusta kerhotoiminnasta. Toivotamme kaikille iloa koulusyksyyn!

 Teemu Lappalainen, rehtori

Satu Olava, virka-apulaisrehtori

 

Tavoitekeskusteluviikko

Viikolla 38 Latokartanon peruskoulussa vietetään tavoitekeskusteluviikkoa. Oppilaiden tavoitekeskustelut järjestetään pääsääntöisesti 17.–21.9. (viikko 38). Osa keskusteluista voi olla jo aikaisemmin ja osa myöhemmin, oman luokan opettaja tiedottaa aikatauluista tarkemmin.

 Tavoitekeskustelu on osa oppilaan arviointia. Tarkoitus on asettaa lukuvuoteen muutamia keskeisiä tavoitteita. Eri oppiaineissa voidaan tehdä tarkempia tavoitteen asetteluja pitkin lukuvuotta ja opintojen edetessä, mutta tavoitekeskustelussa nostetaan esiin oppilaan opintojen etenemisen kannalta muutamia keskeisiä tavoitteita. Keskusteluun osallistuvat oppilas, opettaja ja oppilaan huoltaja. Tarvittaessa keskusteluun voi osallistua myös erityisopettaja tai oppilashuollon henkilöitä.

 Kodin ja koulun päivä 28.9.2018

Perjantaina 28.9. vietetään valtakunnallista kodin ja koulun päivää. Latokartanon peruskoulun vanhempainyhdistys järjestää kodin ja koulun päivänä kahvilan koulun tiloissa. Luokat tarjoavat vanhemmille mahdollisuutta osallistua koulupäivään olemalla mukana oman lapsen luokan toiminnassa. Opettajat tiedottavat oman luokkansa toiminnasta tarkemmin.

 9.-luokkalaisten TET-jaksot

9.-luokkalaisten työelämään tutustumisjakso eli TET toteutetaan Latokartanon peruskoulussa kahdessa osassa. Osa yseistä on TET-jaksolla ennen syyslomaa 1.–12.10. Osalla TET-jakso toteutuu syysloman jälkeen 22.10.–2.11.

 Uusi tekonurmi käytössä!

Loppukeväällä 2018 saimme iloisia uutisia, kun kuulimme vahvistetun tiedon Latokartanon kentän muuttamisesta tekonurmikentäksi. Muutostöiden ajan kenttä oli tietysti poissa käytöstä, mutta työt ovat edenneet nopeasti ja nyt kentällä on pelattu jo muutaman päivän ajan.

 Luokkien 2.–4. liikuntapäivä 24.9.2018

Uutta kenttää päästään hyödyntämään, kun luokat 2.–4. viettävät liikuntapäivää maanantaina 24.9. Oppilaat toimivat silloin koko koulupäivän ajan liikunnallisilla toimintarasteilla. Luokanopettajat tiedottavat päivän aikataulusta ja tarkemmista ohjeista.

Tiivistyskorjausten eteneminen

Tiivistyskorjaukset ovat alkusyksyn aikana edenneet Piha-aulassa suunnitellusti. Piha-aulasta on korjattu Tulppaani, Lemmikki, Poimulehti ja Ratamo-luokat. Viikolla 38 työn alle tulevat Saunio ja Voikukka. Väistötilojen sijainti lähellä koulua saa kouluarjen sujumaan kohtuullisen sujuvasti korjauksista huolimatta. Tilat ovat opetuskäyttöön toimivat ja tavallisia luokkia huomattavasti tilavammat. Esitystekniikka ja muut yksityiskohdat niissä eivät niissä kuitenkaan ole tavallisten luokkien tasolla.

Kerhotoimintaa Latokartanon peruskoulussa

Latokartanon peruskoulussa järjestetään lukuvuoden aikana erilaista koulun oppilaille suunnattua kerhotoimintaa.

 Shakkikerho

Viime lukuvuonna Leskenlehden toimipisteessä aloittanut shakkikerho jatkaa toimintaa tänä syksynä. Kerhon järjestäjänä toimii Shakkilinna ja kerho kokoontuu Leskenlehden sivupisteessä maanantaisin klo 8.30–9.15.

Shakkikerhon opettajana toimii Antti Virtanen, jonka opetus on hauskaa ja erilaiset kerholaiset huomioivaa. Kerho on suunnattu 7–12-vuotialle. Kerhoon ilmoittaudutaan sähköpostitse: antti.virtanen@shakkilinna.fi. Lisätietoja voi lukea osoitteesta www.shakkilinna.fi.  

Krokon kokkikoulu

Lokakuun alussa (2.10. ja 4.10.) alkaa uusi kotitalouskerho Krokon kokkikoulu. Kerhon järjestää yhteistyössä koulun kanssa Carrot Revolution ja kerhojen vetäjinä toimivat kotitalousopettajaopiskelijat.  

 Kerhosisältö on suunniteltu yhteistyössä Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa ja kerhoissa oppii esimerkiksi, miten välipalasta saa hyvää virtaa, miten tehdään kasviskumous tai miten pidetään kunnon lihapullakekkerit. Kerho järjestetään Latokartanon peruskoulun kotitalousluokassa koulupäivän jälkeen klo 14.30 alkaen.

 Kurssi koostuu viidestä kahden tunnin jaksosta, jotka pidetään viitenä perättäisenä viikkona (syyslomalla kerhoa ei ole). Koulu kustantaa kerhosta suuren osan ja oppilaan maksettavaksi kerhokokonaisuudesta jää 49 e, joka kattaa kerhon materiaalikustannukset. Kerhomaksu sisältää opetuksen, kurssimateriaalin, kotiin saatavan reseptivihon, raaka-aineet ja yhdessä syömisen.

Krokon kokkikouluja järjestetään kaksi, joista toinen pidetään tiistaisin ja toinen torstaisin. Kerhojen aloituspäivät ovat 2.10. ja 4.10. klo 14.30.

 Ilmoittautuminen kerhoon tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kokkaamaan@carrotrevolution.fi. Listätietoja kerhosta: antti@carrotrevolution.fi, www.carrotrevolution.fi

Maksullinen välipalamyynti oppilaille

Palvelukeskus tarjoaa oppilaille mahdollisuutta ostaa pieniä välipaloja koulupäivän aikana välipalatauolla. Halutessaan oppilas voi ottaa koulun myös omia eväitä, joita voi syödä välipalatauon aikana sovitussa paikassa.

 Palvelukeskuksen tarjoamien välipalojen hinnat vaihtelevat 0,25–1,50 euron välillä. Päivittäin on tarjolla 3–5 vaihtoehtoa, jotka on valittu yhdessä koulun kanssa. Maksu tapahtuu vain välipalakortilla, eikä käteismyyntiä ole nykyisen enää ollenkaan.

 Oppilas saa kouluravintolasta maksutositetta vastaan välipalakortin. Tositteessa tulee olla vanhemman allekirjoitus ja päivämäärä. Korttia voi käyttää niin kauan kuin siinä on arvoa jäljellä. Yhden välipalakortin arvo on 10 euroa. Kortissa on 12 kappaletta 0,50 euron ja 16 kappaletta 0,25 euron arvoista ruutua.

Maksu tapahtuu pankkikortilla tai maksutositteella. Välipalakortteja myydään kouluravintolassa tai se maksetaan pankkiin jollekin seuraavista tileistä:

Danske Bank: FI28 8000 1100 3960 02 DABAFIHH

Nordea: FI24 1572 3000 3304 31 NDEAFIHH

OKO: FI27 5000 0120 2429 78 OKOYFIHH

Viite: 307090 30349 09502

Saaja: Palvelukeskus / Monipalvelut


[4.9.2018] Aamupäivätoiminta Latokartanon peruskoulussa

Koulussamme järjestetään aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä klo 8.30-10.05. Aamupäivätoiminta on ensisijaisesti tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille. Toiminta on maksutonta. Ohjaajina toimivat koulun koulunkäyntiavustajat Aleksi Sardis Karhunen, Inna Puranen, Ellen Parviainen, Maris Rõõmussaar ja Fatima Sadeghifar. Ohjaajiin voi olla yhteydessä ja kysyä lisätietoja puh. 040 6695174.


[7.8.2018] Iltapäivätoiminta Latokartanon peruskoulussa alkaa ensimmäisenä koulupäivänä 9.8.2018 

Koulun iltapäivätoiminta aloittaa toimintansa ensimmäisenä koulupäivänä torstaina 9.8. Ensimmäisellä kouluviikolla iltapäivätoiminta alkaa koulun päättyessä kello 12.05 ja jatkuu kello 16.00 asti.

Oppilaat ohjataan iltapäivätoiminnan eri toimipaikkoihin valvotusti koulun toimesta.

Tarkempi tiedote iltapäivätoiminnasta toimitetaan viimeistään oppilaiden mukana kotiin ensimmäisenä koulupäivänä.


[31.7.2018] Aamupäivätoiminta Latokartanon peruskoulussa alkaa ma 13.8.2018 

Ilmoittautumisohjeet 1.-2. luokkalaisten huoltajille

Latokartanon peruskoulussa järjestetään ma 13.8. klo 8.30 alkaen aamupäivätoimintaa 1.-2. luokan oppilaille sekä 3.-4. luokan erityisen tuen oppilaille. Toimintaa järjestetään niinä päivinä, kun koulu alkaa myöhemmin kuin 8.30 ja se päättyy viimeistään klo 10.20. Aamupäivätoiminnassa ei tarjota aamupalaa ja se on maksutonta.

Aamupäivätoiminnassa on vapaata leikkiä ja yhdessä tekemistä sisällä ja ulkona ja sen tavoitteena on tukea koulupäivän hyvää aloitusta. Toiminta järjestetään koulun ruokalassa sekä IP-tiloissa. Ohjaajina toimivat koulunkäynninohjaajat, jotka ottavat oppilaat vastaan aamuisin koulun ruokalassa heti pääsisäänkäynnin yhteydessä.

Aamutoimintaan ilmoittaudutaan Wilmassa seuraavasti:  Valitse Wilman yläpalkista ”Hakemukset ja päätökset” -> Tee uusi hakemus -> Aamutoimintaan ilmoittautuminen syksy 2018 -> Täytä tiedot -> Tallenna tiedot.

Kun hakemus on otettu vastaan, hakemus poistuu huoltajan Wilmasta avoimista hakemuksista. Toimintaan voi ilmoittautua myös lukuvuoden aikana. 

Tervetuloa mukaan!

 

{30.7.2018] Koulutyö alkaa torstaina 9.8 kello 9.00 

Syyslukukausi alkaa Latokartanon peruskoulussa torstaina 9.8. kello 9.00. Ekaluokkalaisten opettajat ovat vastassa uusia oppilaita koulun pihalla. Kaikki oppilaat viettävät kaksi ensimmäistä päivää oman opettajan kanssa. Koulupäivän kesto on kello 9.00  12.05. Yläkoulun koulupäivä päättyy ruokailuun, joka alkaa normaalisti 11.55.

Lukujärjestyksen mukaiseen opetukseen siirrytään toisella kouluviikolla maanantaina 13. päivä.

Hyvää alkavaa kouluvuotta!

 

{30.7.2018] Alkavan lukuvuoden tärkeitä päivämääriä 

Koulutyö alkaa 9.8.2018 (to) ja päättyy 21.12.2018 (pe)
• Syysloma on viikolla 42 15.10.2018 (ma) - 19.10.2018 (pe)
• Joululoma on 22.12.2018 (la) - 6.1.2019 (su)
• Työaika alkaa keväällä 7.1.2019 (ma) ja päättyy 1.6.2019 (la)
• Talviloma on viikolla 8 eli 18.2.2019 (ma) - 22.2.2019 (pe)


[27.03.2018] Johtokunnan kokouksen pöytäkirja 22.3. 

  JOHTOKUNNAN KOKOUS

 

Kokousaika:  22.3.2017 klo 17.00

Paikka:          Latokartanon peruskoulu, Agronominkatu 22   


§ 1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.08.


§ 2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

 

§ 3. Pöytäkirjantarkastajien valinta

Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin …ja ...

§ 4. Esityslistan hyväksyminen

Esityslistaan tehtiin 9.-luokkalaisten matkaa koskeva lisäys kohtaan 7.

 

§ 5. Lisäys toimintasuunnitelmaan

Latokartanon peruskoulun 7.-luokat (Leppä, Lemmikki, Esikko, Suolaheinä, Honka ja Vehnä) ovat suunnitelleet tekevänsä päiväretken Tallinnaan huhtikuussa 2018 osana Itämeri-ilmiöprojektia. Matka kustannetaan koulun käyttömenobudjetista. 8.-luokat ovat suunnitelleet lähtevänsä taideretkelle Lahteen huhtikuussa 2018. Retki on osa Taidetestaajat-projektia, jolle on olemassa koulun ulkopuolinen rahoitus. 9.-luokat ovat suunnitelleen lähtevänsä opintomatkalle Tukholmaan toukokuussa 2018.

Retkiä ei ole kirjattu lukuvuoden 2017–2018 toimintasuunnitelmaan ja siksi toimintasuunnitelmaa esitettään täydennettäväksi.

Esitys:    Latokartanon peruskoulun toimintasuunnitelmaan 2017–2018 esitetään lisättäväksi seuraava teksti: ”7.-luokkalaiset tekevät päiväretken Tallinnaan osana Itämeri-ilmiöprojektia huhtikuussa 2018. 8.-luokkalaiset tekevät päiväretken Lahteen osana Taidetestaajat-projektia huhtikuussa 2018. 9.-luokkalaiset tekevät retken Tukholmaan 22.-24.5.2018.”

Päätös: Latokartanon peruskoulun toimintasuunnitelmaan 2017–2018 tehtiin seuraava lisäys: ”7.-luokkalaiset tekevät päiväretken Tallinnaan osana Itämeri-ilmiöprojektia huhtikuussa 2018. 8.-luokkalaiset tekevät päiväretken Lahteen osana Taidetestaajat-projektia huhtikuussa 2018. 9.-luokkalaiset tekevät retken Tukholmaan 22.-24.5.2018.”

 

§ 6. Latokartanon peruskoulun talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2018

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan johtaja on antanut ryhmäkirjeellä talousarvion toimeenpanoa ja noudattamista koskevat ohjeet (nähtävissä koululla). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetuslinjan linjanjohtaja on suomenkielisen esi- ja perusopetuksen sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan vastuuhenkilö. Rehtori on koulun ja oppilaitoksen määrärahojen vastuuhenkilö.

Perusopetusjohtaja on päättänyt tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti koulukohtaisen kehyksen talousarviovuodeksi 2018. Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.

Latokartanon peruskoulun osalta budjettikehys on yhteensä 6 335 643 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu arvioituun oppilasmäärään, mikä kevään 2018 osalta on 811 oppilasta ja syksyn 2018 osalta 850 oppilasta.

Esityslistan liitteenä on koulun käyttösuunnitelma, tulo- ja menoerittely menolajiryhmittäin ja toiminnoittain.

Esitys:    Latokartanon peruskoulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii.

Päätös:  Latokartanon peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

Lisäksi johtokunta päätti, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii.


§ 7. Johtokunnan esitys Latokartanon koulun A1-kielen opetuksen vähimmäisoppilasmäärästä, jolla opetus käynnistetään

Esitys:    A1-kielen vähimmäisoppilasmäärä Latokartanon peruskoulussa on 12 oppilasta.

Päätös:  A1-kielen vähimmäisoppilasmäärä Latokartanon peruskoulussa on 12 oppilasta.§ 8. Johtokunnan esitys Latokartanon peruskoulun A2-kielen opetuksen vähimmäisoppilasmäärästä, jolla opetus käynnistetään

Esitys:    A2-kielen vähimmäisoppilasmäärä Latokartanon peruskoulussa on 15 oppilasta.

Päätös:  A2-kielen vähimmäisoppilasmäärä Latokartanon peruskoulussa on 15 oppilasta.


§ 9. Johtokunnan esitys Latokartanon peruskoulun A2-kielistä

Esitys:    Latokartanon peruskoulussa A2-kielenä valittavat kielet ovat englanti, ruotsi, saksa ja ranska. 

Päätös:  Latokartanon peruskoulussa A2-kielenä valittavat kielet ovat englanti, ruotsi, saksa ja ranska. 

 

§ 10. Tiedotusasiat

1) Sisäilmakorjaukset: hankkeen eteneminen

Esittelijä kertoi sisäilmakorjausten tämänhetkisestä tilanteesta. Johtokunta toivoo nähtäväksi sisäilmakorjauksia koskevan korjaussuunnitelman. Johtokunnan puheenjohtaja on yhteydessä projektipäällikkö Marko Kumpulaiseen.

2) Tukea tarvitsevat oppilaat, alueelliset erityisluokat ja laaja-alaisten erityisopettajien tilanne.

Esittelijä kertoi johtokunnalle erityiseen tukeen liittyvistä suunnitelmista tulevan lukuvuoden osalta.

3) Järjestyssäännöt ja niiden erikieliset versiot

Esittelijä totesi, että uusitut järjestyssäännöt tulevat johtokunnan hyväksyttäväksi kevään 2018 viimeiseen kokoukseen. Sovittiin, että hyväksytyt järjestyssäännöt käännetään usealle eri kielelle, jotta mahdollisimman moni oppilas ja huoltaja ymmärtävät ne.


§ 11. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.34.

 

[21.03.2018] Oppilailla on vapaapäivä maanantaina 30.4.               

Suomi 100-juhlaa vietettiin lauantaina 2.12.2017. Oppilaat saavat lauantaikoulupäivästä vastaavasti vapaapäivän, joka on vapun yhteydessä maanantaina 30.4.2018.  
 

[15.01.2018] Iltapäivätoiminnan alue-esite

Iltapäivätoiminnan alue-esite ladattavissa täältä.    

[7.12.2017] Koulun johtokunnan kokous

Koulun johtokunnan kokouksen 30.11.2017 pöytäkirja on ladattavissa täältä.
 

[7.12.2017] Tärkeitä päivämääriä tulevien ykkösluokkalaisten huoltajille:

  • Tiedotustilaisuus syksyn 2018 ykkösluokkalaisten huoltajille maanantaina 15.1. klo 18.00. Latokartanon peruskoulu, Agronominkatu 22.
  • Koulutulokkaiden ilmoittautuminen sähköisesti 8.–24.1.2018. Ilmoittautuminen koululla keskiviikkona 24.1. klo 8.00–10.00 ja klo 17.00–19.00.
  • Iltapäivätoiminnan haku ja leikkipuistotoimintaan ilmoittautuminen lomakkeella  24.1.–27.4.2018.
  • Soveltuvuuskoe kaksikieliseen suomi–viro -opetukseen keskiviikkona 31.1.2018 klo 9.00. Myöhemmin ulkomailta tai muualta Suomesta tuleville järjestetään toinen koe 2.8.2018 klo 9.00. 

[13.10.2017] ABC-kirja lukuvuodelle 201718

Koulun ABC-kirja on nyt luettavissa täällä: ABC-kirja 2017-18 

Hyvää syksyä toivottaen,

Latokartanon peruskoulun väki


[29.8.2017] Kuulumisia Laventeli-luokasta

Wanhan ajan oppitunnilla

Kuulas elokuinen aamu. Oppilaat tallustivat koululle aikaisin ehtiäkseen mukaan retkelle. Osalla uni painoi vielä silmiä, toiset hyppelivät ennen kahdeksaa jo reippaina pääoven edustan rappusilla.

Bussi numero 78. Kävelyä Unioninkatua pitkin ja kääntyminen Aleksanterinkadulle. Museoon saavuimme hetken myöhässä, ja mustaan mekkoon pukeutunut opettajatar katselikin meitä tuimasti lasiensa läpi, karttakeppi kädessään. Kiirehdimme takit nauloihin ja lapset parijonoon.

Seurasimme opettajatarta koulutarvikevarastoon, josta löytyi muun muassa vanhoja opetustauluja sekä luuranko. Ennen oppituntia lapset pukeutuivat vanhan ajan malliin: pojat slipoovereihin eli villaliiviin, tytöt mekkomaisiin essuihin eli esiliinoihin. Tunti sai alkaa.

”Totuuden Henki, johda sinä meitä”, opettajatar veisasi polkien puista harmoonia. Laventeli-luokkalaiset loivat toisiinsa hämmentyneitä katseita.

Seurasi puhetta terveydestä, ja sitten… ”oli kivaa kun opettaja tarkasti meidän kynnet.” Kivaa tai ei, huonoa palautetta sai turhamaisesta kynsilakasta tai lian mustaamista kynnenalusista, kehuja taas lyhyiksi leikatuista puhtaista kynsistä, joissa ei ollut ”töherryksiä”.

Opettajatar kyseli kysymyksiä. Joka vastasi, nousi seisomaan pulpettinsa viereen ja puhui kuuluvalla äänellä asiansa. Viittaamatta puhuviin opettajatar ei luonut edes katsetta.

Tunnin keskivaiheilla järjestäjät jakoivat liitutaulut ja liidut kaikille oppilaille. Oli aika raapustaa yksi virke omalle taululle opettajattaren mallista. Opettajatar korosti, että harjoitus tekee mestarin, ja oli armollinen kaikkien yrityksiä kohtaan. Tämän lauseen oppilaat kirjoittivat mallista:

Ahkeruus on ilomme -liitutaulu

Oppitunti sujui laventeleilta mallikkaasti. Seurasi melko sekava poistuminen luokkahuoneesta, kun oppilaat olisivat vielä halunneet tutustua museon eri kolkkiin. Lupa heltisi kuitenkin vain aulassa sijaitsevaan aikakoneeseen.

Aikakoneessa lapset kurkistivat virtuaalilaseilla menneeseen, mitä luokkalaiset pitivät retken parhaimpana kokemuksena.

Oppilaiden toive kotimatkalla oli, että heidän oma opettajansakin voisi ottaa mallia vanhan ajan opettajasta. ”Kukaan ei mekastanut tunnilla.” ”Se opettajatar oli tiukka, mutta hauska!”

Tässä vielä joitakin poimintoja laventelien mietteistä:

”Museossa oli kivaa ja siellä oli yksi opettaja joka oli hauska. Mutta se oli outoa että piti laittaa essu päälle.” ”Museossa oli kivaa se, kun oltiin aikakoneessa. Ja se, että opin kaunokirjoitusta.”

”Siellä oli outoa koska siellä oli sylkykuppi.” ”VR-lasit oli kivat. Villaliivit olivat liian paksuja.”

”Museo oli ihan ok. Aikakone oli paljon parempi kuin vanhan ajan koulu. Oli ärsyttävää kun piti kirjoittaa kaunoa, ja vielä liidulla!”

Laventelit jatkavat syksyään yhtä kokemusta rikkaampana, ja oma ope toivoo että vanhan ajan oppitunnista jäisi mieleen ”sisäisen ja ulkoisen ryhdin kehittäminen.”

Hyvää ja reipasta syksyä kaikille! toivottavat laventelit ja Paula-ope

Opetustaulu


[16.8.2017] Vanhempainilta ja uuden johtokunnan valinta 29.8.2017

Tervetuloa koko koulun vanhempainiltaan tiistaina 29.8.2017 kello 18:00. Tilaisuus alkaa yhteisesti koulun ruokalasta, jonka jälkeen omien luokkien vanhempainillat jatkuvat luokissa. Samassa yhteydessä valitaan koulun uusi johtokunta. Johtokunnan valintatilaisuus ruokalassa noin kello 19:00.

Tervetuloa!


[8.8.2017] Koulu alkaa torstaina 10.8. kello 9.00.

Torstai 10.8.

Ensimmäinen koulupäivä on kaikilla oppilailla klo 9.00 – 12.05. Ensimmäisenä koulupäivänä oppilaat toimivat luokanopettajan tai ryhmänohjaajan johdolla.

Perjantai 11.8.

Alakoulussa toimitaan perjantaina luokanopettajan kanssa. Koulupäivän pituus on alakoulun oppilailla klo 9–12.

Yläkoulun aineenopetus alkaa perjantaina lukujärjestyksen mukaan, valinnaisaineita ei kuitenkaan vielä ole.
 

Maanantai 14.8.

Maanantaina 14.8. myös alakoulussa alkaa lukujärjestyksen mukainen opiskelu.


[2.6.2017] Latiksen liikuntapäivät 

Tänä keväänä Latiksessa vietettiin liikuntapäiviä kolmena eri päivinä. 18.5 1-2 luokat pääsivät tekemään fudisharjoituksia jalkapalloseura PK-35:n ohjaamina. Viimeisen viikon tiistaina 3-6 luokat pelasivat norsujalkapalloa, patukkasählyä ja tutustuivat lähiympäristöön Viikkikävelyn merkeissä. Tiistaina sää suosi niin pelaajia kuin kävelijöitä. Seuraavana päivänä eli keskiviikkona sää ei ollut aivan niin hieno, mutta siitä huolimatta 7-8 luokkalaiset pelasivat onnistuneet norsujalkapallo- ja patukkasählyturnaukset. 9-luokkalaiset kävivät Viikkikävelyllä. 

Kirjoittaja Oskar Niidu, Minttu

[30.5.2017] Loppukevään tunnelmia Leskiksestä

Latokartanon koulun Maarönsyt ja Mykeröt elävät jänniä aikoja, sillä heillä on kesäloman jälkeen edessä siirtyminen Leskenlehdestä kolmannelle vuosiluokalle pääkoululle. Keskustelimme oppilaiden kanssa lähtötunnelmista sekä koulukokemuksista Leskenlehdessä.

Muutos tuntuu sekä kivalta että jännittävältä. Jännittävää on se, kun siirrytään tutusta paikasta kohti tuntemattomampaa. Muutamat ovat aloittaneet Leskenlehden korttelitalossa päiväkodin jo yksivuotiaana! Haikeaa on, kun osa kavereista jää Leskenlehteen, mutta toisaalta myös pääkoululla on tuttuja: sisaruksia ja pihakavereita.

Mieleenpainuvimmat kokemukset Leskenlehden kouluvuosista ovat olleet erilaiset retket niin lähimetsiin kuin kauemmaskin aina karkkitehtaasta Eläinmuseoon. Leskenlehden liikuntasali jää mieleen antoisana oppimisympäristönä.Kuinka kauan olet käynyt koulua tai päiväkotia Leskiksessä?

Emma: ”3 vuotta.”

Ella: ”3 vuotta.”

Nea: ”8 vuotta.”

Aaro: ”6 vuotta.”

Emre: ”6 vuotta.”

Vili: ”2 vuotta.”

Matias: ”8 vuotta.”


Leskenlehden ja pääkoulun välissä virtaa puro, josta koululaistutkijat löysivät haaveihinsa paljon pieniä ötököitä.

 

Mikä on ollut parasta Leskenlehdessä?

Aaro, Matias, Nea ja Emre: ”Retket karkkitehtaaseen, Eläinmuseoon ja Korkeasaareen sekä metsäretket Metsä-Mörrin metsään.”

Vili: ”Liikuntasalissa on ollut kivaa leikkiä ja pelata.”

 

Miltä tuntuu lähteä Leskenlehdestä pääkoululle kolmosluokalle?

Ella: ”Kivalta.”

Vili: ”Jännittävältä.”

Nea: ”Kivalta ja vähän haikealta jättää osa kavereista Leskikseen.”

Emma: ”Kivalta ja jännittävältä.”

Emre: ”Kivalta, koska siellä on sisko ja pihakavereita.” 

Leskenlehden terveiset kertoivat Maarönsyt.

[28.4.2017] Huikea Talent-finaali

Tänään Latiksessa järjestettiin Talent-kisan finaali, jossa kaikki kaksitoista esitystä olivat loistavia ja ansaitsivat ääriään myöten täyden salin raikuvat suosionosoitukset. Tuomaristo olikin vaikean valinnan edessä. Tällä kertaa tuomarit päättivät palkita Elizabeth Krausen ja Karolina Kaldan vironkielisen lauluesityksen Noiduelu (Noidan elämä) sekä Akari Shimmin voimisteluesityksen.

 

[28.4.2017] Kakkosluokkalaisten ilmiötyöskentelyä

1-2-luokkalaisten kevään ilmiötyöskentelyn aihe oli avaruus. Jakson aikana aiheeseen tutustuttiin monella eri tavalla.

Me tehtiin liiduilla ja paperista avaruusolioita. Kun ne oli valmiina, täytettiin oliopassi. Oliopassiin kirjoitettiin olion nimi ja asuinplaneetta.

Tehtiin myöskin avaruusesitelmät tietokoneilla. Kaikki valitsivat omat avaruuteen liittyvät aiheet.   Sitten kun ne oli kirjoitettu, niihin valittiin kuva ja sitten ne tulostettiin. Vaahtokarkeista tehtiin myös otava-tähtikuvioita!

 

Tehtiin myös raketteja luokan kanssa. Luokan mielestä tämä oli aika hauskaa.


Opimme paljon avaruuden ihmeistä. En edes jaksa luetella kaikkea, mutta tietoa kerääntyi paljon koko luokalle.
 

Teksti: Meia, Kamelya, Pihla ja Valtteri. (Nurmilauha 2-luokka)
Kuvat: Marika


[28.4.2017] Saunio Annantalolla

Me käytiin Annantalolla 5 kertaa. Kaverini Atte oli animaatiossa ja minä puolestani olin keramiikassa. Jotkut olivat teatterissa. 

Keramiikan opettajani nimi oli Jesse. Paras työni oli kala jolla oli kädet. Ensimmäisellä kerralla tutustuttiin. Toisella kerralla suunniteltiin mitä tehdään. Kolmannella kerralla tehtiin pannunalunen savesta. Kaverini Joonatan kertoi, että teatterin kohokohta oli pumpulimeri. 
 

Kirjoitti, Ossi Sauniosta 

 

[20.4.2017] Kevätpörriäiset ovat taas irti!

Kevätpörriäiset ovat tulleet myyntiin tänään torstaina kello 12. Osta omasi hintaan 5 euroa. Myynnissä vain hyvin rajoitetun ajan.

  

 

[29.3.2017] Tervetuloa Latis Leijuu -näyttelyyn torstaina 6.4. klo 16-18

Pyörähdä hetkeksi ihailemaan mitä kaikkea oppilaat ovat saaneet aikaan! Näyttelytiloja on Latiksessa ja Leskiksessä. Näyttelyssä on esillä oppilaiden ilmiöjaksoon liittyviä töitä, kuvataidetöitä ja käsitöitä. 

Vanhempainyhdistyksellä on tilaisuudessa kahvio ja Rakuuna-luokka myy leivonnaisia eli pikkurahaa mukaan.

 

[13.3.2017] Viron presidentti Kersti Kaljulaid vieraili koulussamme

Viron presidentti kävi valtiovierailulla Suomessa, jonka yhteydessä hän kävi koulussamme keskiviikkona 8.3. Latokartanon kouluvierailu järjestettiin, koska koulumme on suomi-viro koulu. Kersti Kaljulaidin mukana oli hänen miehensä Georgi-Rene Maksimovski, Viron Suomen suurlähettiläs Margus Laidre puolisoineen, Suomen Viron suurlähettiläs Kirsti Narinen, Viron opetusministeri Mailis Reps ja runsaasti muita valtiovieraita.      


    Kersti Kaljulaid ja hänen seurueensa saapuivat koulullemme aamulla. Rehtorimme Teemu Lappalainen, vierailun järjestäjä Hanna Björkman ja Helsingin opetustoimen johtaja Liisa Pohjolainen olivat ulkona seuruetta vastassa. Meirami, Orvokki, Mänty, Kevätpiippo ja Apila toivottivat presidentin tervetulleeksi kouluumme. Sen jälkeen he lauloivat laulun. Liisa Pohjolainen ja Teemu Lappalainen pitivät puheen. Myös Kersti Kaljulaid piti kiitospuheen. Meirami luokan oppilaat Karoliina ja Elizabeth lauloivat ja tanssivat Viron kansallispuvuissa.


   Puolet seurueesta kävivät tutustumassa Minttu- ja Salvia-luokissa koulumme urheiluilmiöön. Koulumme opettaja Suvi Kuukkanen-Raaska piti pienen puheen presidentille.  Minttu ja Salvia ovat yksiä koulumme vironkielisiä luokkia.

 Seurue lähti koulustamme Suomen ja Viron lippujen saattelemina.   
 

kuvat: Sander Sillaots ja Jan-Mihkel Tali
teksti: Veela Mannerkoski, Venla Alén ja Iida Hannikainen

[10.3.2017] Ke 15.3. alakoulun tunnit päättyvät klo 13.20.

Keskiviikkona 15.3. koulu loppuu alakoulun luokilla viimeistään klo 13.20 opettajien koulutuksen takia.  

 

[3.3.2017] Poikkeusaikataulu keskiviikkona 8.3.

Viron presidentti Kersti Kaljulaid saapuu valtiovierailulle Suomeen keskiviikkona 8.3. Yksi seurueen vierailukohteista on Latokartanon peruskoulu. 

Vierailusta johtuen oppilaat, joilla alkaa koulupäivä klo 8.30, tulevat keskiviikkona 8.3. ensimmäiselle oppitunnille jo klo 8.00

Poikkeusaikataulu ei koske Leskenlehdessä sijaitsevia luokkia. Kouluvierailu ei vaikuta muuten koulun aikatauluihin eli päivä jatkuu ja loppuu normaalin aikataulun mukaisesti. 

Vastaavasti seuraavalla viikolla keskiviikkona 15.3. koulu alkaa samoilla luokilla klo 9.20. Vierailun jälkeen tapahtumista kerrotaan koulun kotisivuilla ja koulun facebook-sivuilla.

 

[28.2.2017] Kouluravintola luopuu käteisen käytöstä 1.3. alkaen

Palvelukeskus Helsinki on siirtynyt käyttämään nykyaikaisia ja turvallisia maksuvälineitä Palvelukeskus Helsinki on luopunut käteisen rahan käytöstä kouluissa ja oppilaitoksissa. Vuoden 2017 alussa aloitimme pilotoinnin uusista maksujärjestelyistä 12 kohteessa. Käteisen vastaanottaminen päättyy 28.02.2017 Käteisen rahan käsittely kouluissa aiheuttaa turvallisuusriskejä, joten tästä syystä Palvelukeskus luopuu käteisen rahan käsittelystä ja vastaanottamisesta. Samalla olemme mukana tuomassa uutta teknologiaa kouluihin ja näin tarjoamme nuorille mahdollisuuden oppia vastuullista maksuvälineiden käyttöä. Välipalakorttien myyntiä jatketaan pankkimaksutositetta vastaan. Lisätietoa ja ohjeita välipalakorteista löytyy osoitteesta: http://www.hel.fi/www/palvelukeskus/fi/ateriapalvelut/kouluruokailu/valipalat-kouluissa. 

Toive on, että vanhemmat hankkisivat lapsille ja nuorille käyttöön elektronisen maksuvälineen. Palvelukeskus Helsinki on kartoittanut alaikäisille soveltuvia maksuvälinevaihtoehtoja, jotka on esitetty alla. 

* S-pankki, S-Etukortti Visa Debit, ikäraja 7-v https://www.s-pankki.fi/fi/arjen-raha-asiat/s-etukortti-visa/visa-debit/ 

* Nordea, Visa Electron, ei ikärajaa http://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/paivittaiset-raha-asiat/kortit/nordea-electron.html 

* Aktia, Wallet (maksutarra), ei ikärajaa https://www.aktia.fi/fi/aktia-wallet 

Lisätietoja asiasta antavat: Palvelukeskus Helsinki Paul-Erik Sultsi, viestintäpäällikkö (kokeilua ja teknisiä järjestelmiä koskevat kysymykset), puh. 09-310 32996, paul-erik.sultsi@hel.fi Opetusvirasto Airi Rintamäki, ruokapalvelupäällikkö (opetuksen järjestäjää koskevat kysymykset), puh. 09-310 86307, airi.rintamaki@hel.fi

 

[16.12.2016] Yläkouluinfo kuutosluokkalaisten vanhemmille ja oppilaille 19.1.2017 kello 18.

Järjestämme tiedotustilaisuuden kuutosluokkalaisten vanhemmille ja oppilaille yläkouluun siirtymisestä torstaina 19.1. 2017 kello 18.00 koulun ruokasalissa. Tervetuloa!

 

[16.12.2016] Vanhempainilta tulevien ekaluokkalaisten vanhemmille 18.1.2017 kello 18

Järjestämme tiedotustilaisuuden nykyisten eskarien eli syksyllä  2017 koulunsa aloittavien vanhemmille keskiviikkona 18.1. 2017 kello 18.00 koulun ruokasalissa. Tervetuloa!

 

[7.12.2016]  Viimeisten kouluviikkojen aikataulu

Syyslukukausi lähenee loppuaan ja pian pääsemme ansaitun joululoman viettoon. Tässä tietoa syyslukukauden viimeisen kouluviiikon aikataulusta ja ohjelmasta.

Itsenäisyyspäiväloma 5-6.12.

7.12 - 9.12. koulua kaikilla lukujärjestyksen mukaisesti.

Viikko 50 

Koulua on lukujärjestyksen mukaisesti, jollei oma opettaja toisin ilmoita. Joulujuhlien harjoitukset saattavat aiheuttaa joillekin oppilaille aikataulumuutoksia, oma opettaja tiedottaa ko. oppilaita asiasta erikseen.

Viikko 51 

Viimeisellä viikolla ei ole välipalatarjoilua.

Maanantaina 19.12. koulua on kaikilla lukujärjestyksen mukaisesti.

Tiistaina 20.12. Ev.lut. uskontoa opiskelevilla oppilailla on mahdollisuus osallistua perinteiseen joulukirkkoomme Viikin kirkossa. Kirkkoon lähdetään koululta opettajan johdolla. Myös vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita. Oppilaille, jotka eivät osallistu kirkkoon, on muuta ohjelmaa koululla. 1-2 luokilla päivä on muuten lukujärjestyksen mukainen. 3-9 luokilla koulupäivä päättyy kirkolle.

Keskiviikkona 21.12. Päivä alkaa lukujärjestyksen mukaisesti, kuitenkin viimeistään kello 9.20.Koulupäivä päättyy kaikilla oppilailla klo 12.05

Torstaina 22.12  Vietämme joulujuhlia kotiauloittain seuraavan aikataulun mukaisesti:

Klo 8.15 Yrttimaa ja Leskis

Klo 9.30 Pelto ja Metsä

Klo 11.00 Piha ja Niitty

Vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita joulujuhliimme. Toivomme teidän kuitenkin huomioivan, että istumapaikkoja on rajallisesti ja ne on ensisijaisesti varattu oppilaille.

23.12-8.1.2017 loma

Kevätlukukausi alkaa maanantaina 9.1.2017 lukujärjestyksen mukaisesti.

Viikko 4 arviointiviikko (23.-27.1)

 

Rauhaisaa joulunodotusta!

Terveisin,

Latokartanon peruskoulun väki

 

 

[21.11.2016]  Menestystä UNESCO:n filosofianpäivän esseekilpailussa

Latokartanon peruskoulu kuuluu Suomen UNESCO-koulujen verkostoon, mikä näkyy koulun arjessa UNESCO:n teemojen käsittelynä. Tänäkin vuonna luokissa filosofoitiin yhdessä ennen maailman filosofianpäivää 17.11. 

Latokartanon peruskoulun oppilaat menestyivät loistavasti tänäkin vuonna Feto ry:n sekä BSPEE:n järjestämässä maailman filosofianpäivän esseekilpailussa. 1-3. luokkalaisten sarjassa palkinnon sai kolmasluokkalainen Eero Naalisvaara esseellään, jossa pohdittiin unen ja valveillaolon erottamista toisistaan. Ryhmäesseiden sarjassa kunniamaininnan saivat kahdeksasluokkalaiset Emma Savolainen ja Emilia Luomamäki, jotka puolestaan pohtivat erilaisia uskomuksia ja niiden perusteluja. Juhlallisuudet vietettiin filosofisissa tunnelmissa opetushallituksessa, missä kolmikko sai palkintonsa. Onnea vielä palkituille ja kiitokset kaikille osallistuneille!

 

[23.9.2016] Tervetuloa Latokartanon yrityspäivään lauantaina 1.10 kello 9 – 12.

Päivän ajan koulumme on täynnä oppilaiden ideoimia yrityksiä, joihin olette tervetulleita tutustumaan. Teemana ovat tänä vuonna Vihreän lipun hengessä aineettomat palvelut ja kierrätys.

Lauantaina esimerkiksi Piha-aulassa toimii vanhojen tavaroiden vaihtopiste, eli jos teillä on kotona teille tarpeetonta mutta käyttökelpoista tavaraa, joka saattaisi olla jollekin toiselle hyödyllistä, voit tuoda sen lauantaina kouluun. Viljapellossa voit tehdä kotoa löytämästäsi parittomasta sukasta käsinuken. Viljapeltoon voit myös tuoda kotoasi löytyvät tyhjät pallot pumpattavaksi.

Aiempina vuosina oppilaille on jaettu 10 leikkirahaa, mutta nyt oppilailla on käytössä maksukortti, joka oikeuttaa vastaavaan määrään palveluja. Vanhemmat voivat lunastaa oman maksukortin 5 euron hintaan Vanhempainyhdistyksen kahvilasta ja samalla tukea sen toimintaa. Vanhempainyhdistyksen kahvilan löydät alakerrasta ruokalan vierestä.

Uusi opetussuunnitelma herättää edelleen paljon kysymyksiä. Voit tulla keskustelemaan aiheesta rehtorin OPS-pajaan kello 11 - 12.

Päivän yhteydessä järjestetään yhdeksäsluokkalaisten vanhemmille Yhteisvalinta-info kello 9-10 Suolaheinä-luokassa. Tiedotustilaisuudessa oppilaanohjauksen opettaja Sari Ellonen käy läpi peruskoulun jälkeisen koulutukseen hakuprosessin. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös kahdeksasluokkalaisten vanhemmat.   

Lämpimästi tervetuloa Latokartanon yrityspäivään lauantaina 1.10 kello 9 – 12!

 

[7.7.2016] Raitaritarit päivystävät liikenteessä koulujen alkaessa

Helsingin kaupunki järjestää koulujen alkaessa 11.8.2016 liikenneturvallisuustempauksen, jonka tavoitteena on tehdä koulujen ja leikkipuistojen sijainti näkyväksi tiellä liikkujille.

Tempaus toteutetaan kutsumalla vapaaehtoisia koulujen avustamaan kouluun tulevia lapsia teiden ylityksessä. Osa vapaaehtoisista saa päälleen jääkiekkotuomarin paidan ja ryhtyy Raitaritariksi.

Raitaritarit – Rändernas riddare –tempauksen vapaaehtoisia rekrytoivat jääkiekkoseura Helsingin IFK ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin suojatiepäivystys. Lisäksi mukaan on kutsuttu kaikkien Helsingin kaupungin ala-asteen koulujen ja peruskoulujen 1.-6. –luokkalaisten vanhemmat. Toivomme, että vanhempainyhdistykset tai vanhempaintoimikunnat organisoisivat joukostaan vapaaehtoisia suojatievalvontaan ainakin torstaina 11.8.2016. Valvontaa voidaan toteuttaa myös muina päivinä.

Koulut tiedottavat tempauksesta tarkemmin ennen lukuvuoden alkua.

[16.6.2016] Lukuvuoden alku

Syyslukukausi alkaa torstaina 11.8.2016.JAA
08.01.2019 16:48