Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2021−2022

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa. 

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät kevätlukukaudella 2022

Helsingin kaupunki toteuttaa harrastamisen Suomen mallia, joka tuo laadukkaat, maksuttomat harrastukset koulupäivien yhteyteen. Helsingissä toiminta on suunnattu 3.-9. luokkien oppilaille. Harrastusryhmät toimivat pääsääntöisesti oppilaan omalla koululla tai sen lähiympäristössä koulupäivän jälkeen ennen klo 17.
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 24.1.2022 alkaen:

Keskiviikkoisin:

Ruoanlaittoryhmä, 3.-6.lk
Klo 14.30-16, ylätalon kotitalousluokka
Haluatko oppia tekemään suolaisia ja makeita herkkuja? Ryhmässä kokataan yhdessä sekä opitaan ruoanlaitosta. Tervetuloa mukaan!
Ilmoittaudu linkin kautta
Järjestäjä: HNNKY / Harrastamisen Suomen malli

Tee itse peli! 3.-6.lk
Klo 14.30-16, alatalon luokka B028
Harrastuksessa tutustutaan pelien maailmaan ja tehdään itse mm. lautapeli ja kuulapelirata. Harrastuksessa suunnitellaan, kehitellään, luonnostellaan ja kokeillaan erilaisia pelirakenteita ja -ideoita. Pelilautoja maalataan ja kuvitetaan sekä pelihahmoja tehdään erilaisista massoista itse.
Harrastuksessa myös rakennellaan labyrinttimäisiä kuulapeliratoja ja piirretään pelimaailmoja.
Opettaja: Heli Sihvonen
Ilmoittautuminen: linkin kautta
Järjestäjä: Helsingin kuvataidekoulu / Harrastamisen Suomen malli

Kuvataide, 7.-9.lk
Klo 14.30-16, ylätalon kuvataideluokka
Tule taiteilemaan! Pks4H:n kuvataideryhmissä tehdään monipuolisesti taidetta osaavien ohjaajien johdolla. Harrastuksessa tutustutaan eri tekniikoihin ja materiaaleihin ja tehdään kuvataiteen töitä vuodenajat ja yleiset juhlapäivät huomioiden.
Järjestäjä: PKS 4H / Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen: linkin kautta
Yhteyshenkilö: netta.makisalo@4h.fi

Tanssi, 3.-6.lk 23.3. alkaen
Klo 14.45-16.15, alatalon liikuntasali
Tunneilla lähestytään tanssia rennosti mielikuvituksen sekä ilon kautta niin yksin kuin ryhmässä. Tule heittäytymään, liikkumaan hittibiisien tahtiin ja nauttimaan tanssin luomasta ilosta! Tunnit rakentuvat osittain osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan - opitaan ja oivalletaan tanssista kaikki yhdessä.
Tuomme kouluarkeen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka pyrkii saamaan nuoria harrastamisen pariin. Lisäksi toiminnassa tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.
Järjestäjä: Break the Fight Oy/ Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen: linkin kautta
Yhteyshenkilö huoltajille: Jenna Laine, p. 040-1435557, ma-ti klo 8-10, ke-pe klo 10-12, s-posti: breakthefight@gmail.com

Koripallo, 7.-9.lk
Klo 14.30-15.30, ylätalon liikuntasalissa
HNMKY 09-kerhotoiminta on erinomainen mahdollisuus kokeilla yhteisöllisiä harrastuksia ilmaiseksi osaavien ammattiohjaajien opastuksella. Harrastuksessa lapset pääsevät liikkumaan, ilmaisemaan itseään ja kokemaan onnistumisen tunteita turvallisessa ympäristössä osana ryhmää. Toimintamme on kouluille ja osallistujille maksutonta. HNMKY 09 järjestää kerhotoimintaa ympäri Helsinkiä.
Ilmoittautuminen: linkin kautta
Järjestäjä: HNMKY / Harrastamisen Suomen malli

Futsal, 3.-6.lk
Klo 15.30-16.30, ylätalon liikuntasali
HNMKY 09-kerhotoiminta on erinomainen mahdollisuus kokeilla yhteisöllisiä harrastuksia ilmaiseksi osaavien ammattiohjaajien opastuksella. Harrastuksessa lapset pääsevät liikkumaan, ilmaisemaan itseään ja kokemaan onnistumisen tunteita turvallisessa ympäristössä osana ryhmää. Toimintamme on kouluille ja osallistujille maksutonta. HNMKY 09 järjestää kerhotoimintaa ympäri Helsinkiä.
Ilmoittautuminen: linkin kautta
Järjestäjä: HNMKY / Harrastamisen Suomen malli

Perjantaisin:

Parkour, 3.-6.lk
Klo 14.45-15.45, ylätalon liikuntasali
Laadukkaita treenejä volttien, parkourin, street workoutin, akrobatian ja trikkauksen parissa. Aloitamme perusteista, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Etenemme vaikeampiin liikkeisiin ryhmän tason ja toiveiden mukaan. Tunneilla harjoitellaan hyvässä seurassa, toisia kannustaen ja yksilöllinen kehitys huomioiden
Ilmoittautuminen: info@asadfriigym.fi
Ilmoita seuraavat tiedot: Harrastajan nimi, koulu, luokka-aste, harrastajan yhteystiedot (numero), sukupuoli: tyttö/poika/muu/en halua kertoa, sekä huoltajan nimi, huoltajan sähköpostiosoite ja puh.nro, Muuta huomioitavaa

Järjestäjä: Asad Friigym / Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Yläkouluikäisten ryhmiin voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista.
Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen keston ajan.

Korona-info koskien lasten ja nuorten harrastusryhmien toimintaa
Toiminnassa huomioidaan alueelliset koronarajoitukset ja suositukset sekä noudatetaan viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita. Ajantasainen tieto Helsingin koronavirustilanteesta sekä voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset ovat löydettävissä sivulta https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi

Terveisin,
Susan Demirtas, susan.demirtas@hel.fi, 040 682 6599
Harrastamisen Suomen mallin projektikoordinaattori
Helsingin kaupunki

Harrastamisen Suomen malli Helsingissä: www.hel.fi/suomenmalli
Nuorten.Helsinki-sivusto: nuorten.helsinki/suomenmalli
Opetus- ja kulttuuriministeriö: www.minedu.fi/suomen-malli


Muut kerhot ja harrastukset

Muuta

Katso muut EasySport –tunnit ala-asteikäisille
Katso Nuorten ympäristötila
Katso FunAction -tunnit yläasteikäisille 
Nuorten ympäristötila
Voit etsiä harrastusta myös Harrastushaun kautta
18.03.2022 09:10