Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2022−2023

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa. 

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät

Helsingin kaupunki toteuttaa harrastamisen Suomen mallia, joka tuo laadukkaat, maksuttomat harrastukset koulupäivien yhteyteen. Helsingissä toiminta on suunnattu 3.-9. luokkien oppilaille. Harrastusryhmät toimivat pääsääntöisesti oppilaan omalla koululla tai sen lähiympäristössä koulupäivän jälkeen ennen klo 17.
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät:

Tiistai


Cuba mix, 7.-9.lk

Hertsin nuorisotalossa, klo 16-17

Vauhdikkaalla ja hauskalla kurssilla tutustutaan kuubalaisten tanssien eri lajeihin ikätasolle sopivalla tavalla. Kurssi sopii sekä pojille että tytöille. Kurssin aikana tutustutaan kuubalaisen salsan, sonin, rumban ja afron eri lajeihin. Opetuskieli on suomi, mutta tanssin lomassa tutustutaan myös espanjan kielen alkeisiin.
Ohjaaja: Jesús La Rosa Pérez
Yhteystiedot: maestrojesuslarosaperez@gmail.com
Ilmoittautuminen: tämän linkin kautta

Järjestäjä: Jesus La Rosa Pérez / Harrastamisen Suomen malli


Torstai


Ruoanlaittoryhmä 3.-6. lk

Kotitalousluokassa klo 15.15-16.45

Haluatko oppia tekemään suolaisia ja makeita herkkuja? Ryhmässä kokataan yhdessä sekä opitaan ruoanlaitosta. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen: tämän linkin kautta

Järjestäjä: HNNKY / Harrastamisen Suomen malli


Koripallo, 7.-9.lk

Porolahden peruskoulun liikuntasalissa (Satumaanpolku 4) klo 15.30-16.30

Tervetuloa mukaan koripalloharrastuksen pariin! WB-Pantterit tarjoaa mahdollisuuden osallistua koripalloharjoituksiin.

Opettelemme koriksen perusasioita; pallonkäsittelyä, syöttämistä, harhautuksia, heittämistä ja tietenkin pelaamme. Harjoitusten suunnittelusta ja ohjauksesta vastaavat WB-Panttereiden koulutetut koripallovalmentajat.

Ryhmään mahtuu mukaan 16 harrastajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

ilmoittautumislinkki: tämän linkin kautta

Järjestäjä: WB-Pantterit / Harrastamisen Suomen malli


Perjantai 


Elokuva, 3.-6.lk

Luokassa C106 alatalolla, klo 14.30-16

Tunneilla tutustutaan elokuvan perusteisiin. Tunneilla opetellaan muun muassa käsikirjoittamista, kuvaamista ja editointia. Tunneilla voidaan katsoa elokuvia opiskellen aihetta niiden kautta.
Lisäksi toiminnassamme tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.
Ilmoittautuminen: tämän linkin kautta

Yhteyshenkilö: Jenna Laine, p. 040-1435557 (ma ja pe klo 8-10, ti-to klo 10-12), s-posti: koordinaattori@breakthefight.com

Järjestäjä: Break the Fight / Harrastamisen Suomen malli


Parkour, 3.-6.lk

Liikuntasalissa klo 16-17

Laadukkaita treenejä volttien, parkourin, street workoutin, akrobatian ja trikkauksen parissa. Aloitamme perusteista, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Etenemme vaikeampiin liikkeisiin ryhmän tason ja toiveiden mukaan. Tunneilla harjoitellaan hyvässä seurassa, toisia kannustaen ja yksilöllinen kehitys huomioiden.
Ilmoittautuminen: info@asadfriigym.fi

Ilmoita seuraavat tiedot: Harrastajan nimi, koulu, luokka-aste, harrastajan yhteystiedot (numero), sukupuoli: tyttö/poika/muu. Huoltajan nimi, sähköpostiosoite ja puh.nro, muuta huomioitavaa

Järjestäjä: Asad Friigym / Harrastamisen Suomen malli


Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Yläkouluikäisten ryhmiin voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista.
Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen keston ajan.


Harrastamisen Suomen malli Helsingissä: www.hel.fi/suomenmalli
Nuorten.Helsinki-sivusto: nuorten.helsinki/suomenmalli
Opetus- ja kulttuuriministeriö: www.minedu.fi/suomen-malli


Muut kerhot ja harrastukset

Muuta

Katso muut EasySport –tunnit ala-asteikäisille
Katso Nuorten ympäristötila
Katso FunAction -tunnit yläasteikäisille 
Nuorten ympäristötila
Voit etsiä harrastusta myös Harrastushaun kautta
23.08.2022 13:57