Suoraan sisältöön

Oppilaaksiotto

Kruununhaan yläasteen koulu on oman alueensa lähikoulu. Oppilaat kouluun tulevat pääosin Kaisaniemen, Katajanokan ja Suomenlinnan ala-asteen kouluista.

Musiikin ja tanssitaiteen painotettuun opetukseen voi hakeutua myös muualta. Musiikin ja tanssin painotettuun opetukseen otetaan oppilaat kaupungin yhteisellä soveltuvuuskokeella. Ne koulun oppilaaksiottoalueelta tulevat oppilaat, jotka eivät hae tai ole tulleet valituksi musiikin tai tanssin painotettuun opetukseen, osallistuvat koulun design-linjaan.

Musiikkiluokkien soveltuvuustestit
I Osa Karman musikaalisuustesti: noin 30 minuutin mittainen kuunteluun perustuva musiikin eri elementtien hahmotuskykyä mittaava testi.

Musiikkitieto-osio
Musiikin teoriaan perusteisiin liittyviä kysymyksiä (peruskurssi 1/3 tasoa), joita on myös alaluokilla käsitelty esim. Nuottien ja taukojen nimiä ja aika-arvoja, tahtiosoitus, sointumerkkejä

II Osa Henkilökohtainen osio
Henkilökohtaisessa osiossa esitetään lyhyehkö vapaavalintainen laulunäyte ja vapaavalintainen soittonäyte. Molempiin saa tarvittaessa säestyksen. Kappaleille on aikaa vain muutama minuutti, joten esitys saatetaan keskeyttää aikataulullisista syistä.

Primavista –laulu. Helpon nuottikuvan laulaminen ensi näkemältä.

Äänessäpysymisen testi: tuttu helppo laulu, johon testaaja laulaa toista ääntäjä ja testattava melodiaa.

Vähimmäispistemäärä musiikkiluokalle hyväksytyksi tulemiselle on 21/64 ja henkilökohtaisessa osiossa tulee saada vähintään 10/34.

Tanssin soveltuvuuskoe
Kokeisiin voi osallistua, vaikkei olisi aiempaa tanssi- tai liikuntaharrastusta. Mielenkiintoa ja sisäistä paloa liikettä kohtaan tarvitaan.
Soveltuvuuskokeiden liiketehtävien ja pienen kirjallisen tuotoksen avulla arvioidaan hakijan:

  • keskittymiskykyä
  • liikkeen hahmottamis-ja omaksumiskykyä
  • liikunnallisia valmiuksia
  • rytmitajua ja tanssillisuutta
  • yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
  • kiinnostusta ja sitoutumista pitkäjänteiseen tanssin opiskeluun

Oppilaaksioton aikatauluja löydät Ajankohtaista -osiosta.
27.11.2019 12:28