Suoraan sisältöön

Kruununhaan yläasteen koulu

Snellmaninkatu 18
00170 Helsinki
PL 17303, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 86529
Lue lisää
Toimipiste kartalla

Kruununhaan yläasteen koulu

Kruununhaan yläasteen koulu on 113-vuotias, perinteikäs koulu Helsingin keskustassa. Kruununhaan yläasteen koulussa on 7.–9. luokat. Oppilaita koulussa on noin 490. Koulun erityispiirteenä ja pitkäaikaisena perinteenä ovat musiikin ja tanssitaiteen opetus sekä uutena sisäisenä painotuksena Design-linja oman alueen oppilaille. Visiomme on olla huipputasoinen taiteen, kulttuurin ja designin yläkoulu.

Koulurakennus sijaitsee väistötiloissa osoitteessa Agricolankatu 1-3 peruskorjauksen ajan vuoden 2020 loppuun. 

HAKEUTUMINEN KRUUNUNHAAN YLÄASTEELLE 2020

2.8. 2019

Tervetuloa Agricolankadulle!

Lämpimästi tervetuloa käymään koulua ja oppimaan Agricolankadulle. Koulu sijaitsee osoitteessa Agricolankatu 1-3 aivan Kallion ytimessä Karhupuiston ja Pengerpuiston välissä. Kätevimmin koululle pääsee raitiovaunuilla 3, 6, 7 ja 9 Karhupuiston pysäkille, Hämeentien busseilla Haapaniemen/Hakaniemen/Sörnäisten pysäkeiltä sekä metrolla joko Hakaniemeen tai Sörnäisiin.

Moni oppilaista onkin käynyt tutustumassa tiloihin jo viime keväänä, joten koulun löytäminen lienee heille helppoa. Niille, jotka eivät ole Agricolankadulla vielä käyneet, ja joille uusi sijainti tuottaa kysymysmerkkejä, suosittelemme harjoittelemaan turvallisen koulumatkan huoltajien kanssa etukäteen. Koulun sisään pääsee kahdesta ovesta, joko sisäpihan kautta Pengerpuiston vierestä tai Agricolankadun puolen ovista. Opettajien huone, koulusihteeri ja rehtori sekä kouluterveydenhoito ovat rakennuksen 2. kerroksessa. Oppilashuollosta koulukuraattorin, -psykologin ja oppilaanohjaajien työhuoneet löytyvät 4. kerroksen siivestä. Koulurakennus on hieno vanha rakennus, jossa opiskellaan yhteensä 7 kerroksessa. Tilaa siis riittää meille hyvin. Rakennus on yhtenäinen, jonka yhdestä hienosta portaikoista pääsee kulkemaan kaikkiin kerroksiin. Uusien kulkureittien löytäminen tulee olemaan helppoa. Ensimmäisenä koulupäivänä tutustutaan yhdessä luokanohjaajan johdolla uuteen koulurakennukseen, sen tiloihin, käytänteisiin ja välituntialueisiin.

Lukuvuoden 2019-20 koulutyö alkaa 7. luokan oppilailla torstaina 8.8. klo 9.00. Tukioppilaat ovat vastassa uusia seiskoja koulun pihalla torstaina, toivottavat oppilaat tervetulleiksi ja ohjaavat oikeaan paikkaan. Seiskojen koulupäivä päättyy klo 12. Uusien seiskojen ja heidän huoltajien jo olemassa olevat Wilma-tunnukset pitäisi automaattisesti toimia ja yhdistyä Kruununhaan yläasteen kouluun. Wilma-tunnusten haasteissa voi olla yhteydessä omaan luokanohjaajaan tai koulusihteeriin.

8. ja 9. luokkalaiset oppilaat saapuvat kouluun klo 10.00. Koulun etuovissa on ilmoitettu kaikkien kotiluokkien tilanumerot. Tilanumeron ensimmäinen numero kertoo, missä kerroksessa tila sijaitsee, ja lisäksi tukioppilaat auttavat tarvittaessa käytävillä. Koulupäivä päättyy 8. ja 9. luokilla klo 13.

Perjantaina 9.8. aloitamme toiminnan lukujärjestyksen mukaan. Lukujärjestykset näkyvät Wilmassa lähipäivien aikana. Lukujärjestykset voivat vielä päivittyä/muuttua koulun alkaessa. Ensimmäiset kouluviikot sisältävät paljon poikkeusohjelmaa, josta tiedotetaan vielä erikseen. Erityisesti 7. luokilla on paljon ryhmäytymiseen liittyviä tapahtumia.

Krunan lukuvuosiopas 2019–20 julkaistaan torstaina 8.8. Lukuvuosioppaassa on paljon hyödyllistä käytännön infoa, jota ei vielä tässä Tervetuloa-kirjeessä mainita. Muistathan lukea!

On hienoa aloittaa lukuvuosi mahtavimpien ja upeimpien oppilaiden kanssa mielenkiintoisessa uudessa oppimisympäristössä Kalliossa!

Hyvää alkavaa lukuvuotta 2019–20!

rehtori Jani Puurula ja koko Krunan henkilöstö1.6.2019

Kesäkirje ja kiitokset 2019

Hyvät oppilaat ja huoltajat!

Lukuvuosi 2018-19 on tullut päätökseen. Tämä oli viimeinen lukuvuosi Snellmaninkadun tiloissa tässä kunnossa, ja koulurakennukselle koittaa ansaittu peruskorjaus. Vielä on edessä viimeisimmät muuttopuuhat, joten muistattehan olla varovaisia kaiken muuttotohinan keskellä.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla koulussa toteutetaan tavaroiden siirrot Krunasta Kallioon. Koulu aloittaa toimintansa väistötiloissa kesäkuun toisella viikolla maanantaina 10.6.2019. Saamme hyvät koulukäyttöön alun perinkin suunnitellut väistötilat, joissa on mukavasti tilaa jatkaa Krunan toimintaa. Koulu toimii väistötiloissa suunnitelman mukaan vuoden 2020 loppuun. Väistötilojen turvalliseen käyttöönottoon tulla kiinnittämään erityistä huomiota, ja tässä tehdään yhteistyötä mm. poliisin ja nuorisotoimen kanssa.

Väistötilojen käyntiosoite on Agricolankatu 1-3, 00500 Helsinki. Koulun postiosoite on jatkossakin PL 17303, 00099 Helsingin kaupunki. Opettajahuone, koulusihteerin ja rehtorin huoneet ovat rakennuksen 2. kerroksessa, oppilashuolto 4. kerroksessa.

Koulun kanslia ja oppilashuolto ovat pääsääntöisesti avoinna kesällä juhannukseen 20.6. saakka ja toimivat Agricolankadulla 10.6. alkaen. Kanslia avautuu jälleen heinä-elokuun vaihteessa. Kesän muuttojen ja poikkeuksellisten päivien vuoksi suosittelemme sopimaan asioinnista kansliaan tai oppilashuoltoon mielellään etukäteen.

Lukuvuosi 2019-20 alkaa Kalliossa torstaina 8.8.2019. Uusilla 7.-luokkalaisilla oppilailla koulupäivä on klo 9-12 ja tulevilla 8. ja 9.-luokkalaisilla klo 10-13. Perjantaista 9.8. alkaen noudatamme uusia työjärjestyksiä, jotka näette Wilmassa elokuun alkupuolella. Tarkempia tietoja tulevasta lukuvuodesta saa elokuussa julkaistavasta lukuvuosioppaasta.

Kuluneena lukuvuonna kehitimme oppimista ja opetusta edelleen uuden opetussuunnitelman ja digitalisaation suunnassa. Uusi ops astui voimaan myös aineiden osalta 8. luokilla, ja nyt myös kaikki 7. ja 8. luokan oppilaat pystyttiin varustamaan kannettavilla tietokoneilla. Oppilaat kokosivat mm. sähköisiä portfolioita oppimisen ja arvioinnin tukena. Opetusta toteutettiin entistä enemmän myös koulurakennuksen ulkopuolella yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa. Oppimisesta pyrimme tekemään yhteistoiminnallisempaa ja oppilaslähtöistä. Myös arviointi on muutoksessa. Kiinnitimme entistä enemmän huomiota yhteisen hyvinvoinnin kehittämiseen toteuttamalla Krunan uutta hyvinvointipolkua ja syventämällä verkostoyhteistyötä mm. huoltajien ja nuorisotoimen kanssa. Mieleenpainuvimpia olivat kuitenkin jälleen oppilaiden upeat musiikin, tanssin ja designin esitykset, projektit ja produktiot. Koulun erittäin laaja kulttuuritoiminta koottiin niin kutsutun oppilaan kulttuuripolun alle. Kulttuuripolkuun voi tutustua myöhemmin koulun Internet-sivujen kautta.

Verkostot ja yhteistyökumppanit ovat meille tärkeitä. Olette muun muassa auttaneet meitä tukemaan niin oppilaiden kuin opettajien hyvinvointia. Olette olleet mukana arjessa toteuttamassa oppimista ja opetusta sekä osallistuneet koulun kehittämistyöhön. Iso kiitos siis teille lukuisille yhteistyökumppaneillemme! Ilman teitä arkemme ei sujuisi, tai ilman teitä meidän arkemme olisi monella tapaa tylsempi tai tyhjempi. Olette suureksi avuksi! Erityinen kiitos mahtavalla vanhempainyhdistykselle Kruttu ry:lle ja koulun johtokunnalle!

Kiitän teitä kaikkia huoltajia, jotka jaksatte olla tukemassa kanssamme yhteisten nuorten koulunkäyntiä ja oppimista. Yhteistyö kanssanne on ollut aidosti välittävää ja rakentavaa. Ilman tuollaisia huoltajia meillä tuskin olisi näin upeita oppilaitakaan!

Kiitän lämpimästi ammattitaitoisia ja välittäviä opettajiamme – olette koko toiminnan perusta. Kiitän loistavaa oppilashuoltoamme, jota ilman emme pärjäisi päivääkään.

Ennen kaikkea kiitos kaikille oppilaillemme! Olette valtavan taitavia, hienoja, osaavia ja upeita yksilöitä, mutta osaatte toimia hyvin myös yhdessä ja yhteistyössä monien tahojen kanssa! Te olette tulevaisuus, ja se näyttäytyy kauttanne valoisalta!

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Terveisin,
rehtori Jani Puurula

Koulun tarkemmat yhteystiedotJAA
12.11.2019 14:31

Sisäiset työvälineet

Google GSE

Office365 EDU

Wilma