Suoraan sisältöön

Kielitarjonta

Kielitarjonta 2011 syntyneille (koulutulokkaat syksyllä 2018) ja nuoremmille

Ensimmäiseltä luokalta alkava A1-kieli on oppilaalle pakollinen. Sitä opiskellaan 2h/vko. Konalan  ala-asteella se on joko englanti tai ranska. Vapaaehtoinen A2-kieli alkaa puolestaan 3. luokalta (1.8.2020 alk.) Valita voi ruotsin tai englannin. Lisäksi on mahdollisuus valita A2-kieleksi ranska. Ranskan kielen opetuksen järjestää Strömbergin ala-asteen koulu. Aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmäärä  on 12 oppilasta. Kuudennelta  luokalta alkava B1-ruotsi on oppilaalle pakollinen, ellei ruotsi ole jo vapaaehtoisena A2-kielivalintana.

Konalan  ala-asteella voi opiskella seuraavia kieliä: 

  • 1.lk/ A1-kieli: englanti tai ranska.
  • 3. lk/ vapaaehtoinen A2-kieli: ruotsi tai englanti. Lisäksi on mahdollisuus valita ranska, kyseisen kielen opetuksen järjestää Strömbergin ala-asteen koulu.
  • 6. lk/ B1-kieli: ruotsi.  

Kieliryhmien aloituskoko on vähintään 12 oppilasta. 

Kielitarjonta 2010 syntyneille ja sitä vanhemmille oppilaille

3. luokalta alkava A1-kieli on oppilaalle pakollinen. Sitä opiskellaan 2h/viikko (poikkeuksena 5. luokalla 3h/vko.) Vapaaehtoisen A2-kielen opiskelu aloitetaan 4. luokalta ja siinä saavutetaan 6. luokan loppuun mennessä sama taso kuin pakollisessa A1-kielessä. Sitä opiskellaan 2h/viikko. 6. luokalta alkava B1-ruotsi on oppilaalle pakollinen, ellei ruotsi ole jo vapaaehtoisena A-kielivalintana. Sitä  opiskellaan myös 2h/vko.

Konalan ala-asteella voi opiskella seuraavia kieliä:

  • 3. lk/ A1-kieli: englanti tai ranska.
  • 4. lk/ vapaaehtoinen A2-kieli: englanti tai ruotsi.
  • 6. lk/ B1-kieli: ruotsi.  

Kieliryhmien aloituskoko on vähintään 12 oppilasta.10.12.2020 11:07