Suoraan sisältöön

Meidän koulu

Käpylän peruskoulu on yhtenäinen peruskoulu, jonka 1-9-luokilla opiskelee noin 960 oppilasta. 

Yleisopetuksessa opiskelee noin 850 oppilasta, eli yhden luokka-asteen koko on 60-100 oppilasta. Koulussa toimii myös kaksi joustavan perusopetuksen ns. JOPO-luokkaa. Koulussamme opiskellaan 1.luokasta lähtien joko espanjaa tai englantia A1-kielenä.

Erityisluokilla (pidennetty yksilöllinen opetus POY, toiminta-alueittain järjestettävä opetus TOI ja ns. alueellinen pienryhmä) opiskelee yli 60 oppilasta.

Kaksikielistä suomi-espanja -opetusta on 1.luokalta alkaen ja siihen hakeudutaan soveltuvuuskokeella. Koe järjestetään siihen ilmoittautuneille helmikuun alussa yhtenä päivänä. Hakeutua voi myös luokka-asteille 2-7, jos ko. luokka-asteella on kaksikielisessä luokassa tilaa.

Luonto- ja tiede-painotteista opetusta on 7-9-luokilla ja siihen hakeudutaan soveltuvuuskokeella. Koe järjestetään kokeeseen ilmoittautuneille tuleville 7.-luokkalaisille yhtenä päivänä tammi-helmikuussa.

Käpylän peruskoulu sijaitsee Puu-Käpylän kyljessä erinomaisten liikenneyhteyksien varrella lähellä Mäkelänkadun ja Koskelantien risteystä. Koululla on kolme toimipistettä. Rakennusten nimet ovat Untamo (Untamontie 2), Hykkylä (Mäkelänkatu 89) ja Kuutio (Mäkelänkatu 84). Kuutio sijaitsee Helsingin Luonnontiedelukion 4. kerroksessa ja sen tilat toimivat väistötiloina, kun Väinölän rakennuksessa on perusparannuskorjaus.

Lisäksi koulumme aktiivisessa käytössä on oma kasvitarha-alue Kumpulan koulukasvitarhalla.
15.08.2022 18:15