Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset). Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 24.1.2022 alkaen:

Maanantaisin:

Ohjelmointi ja pelisuunnittelu klo 14.15-15.45, Runon toimipiste Moduuli

5.-9. lk.

Ohjelmointiharrastuksessa opitaan koodaamisen peruslogiikkaa visuaalisten koodiblokkien avulla Minecraftin pelimekaniikkoja hyödyntäen. Koodausryhmässä koodataan myös omia minipelejä ja taitojen karttuessa hypätään pelinkehittäjän saappaisiin isomman peliprojektin pariin.

https://youtu.be/_CWC5K8GOZI

Ilmoittaudu: linkin kautta

Järjestäjä: School of Gaming / Harrastamisen Suomen malli


Tiistaisin:

Kuvataide klo 13.30-15.00, Tammen toimipiste

2.-3. lk.

Kuvataidetunneilla piirretään, maalataan sekä tutustutaan erilaisiin tekniikoihin, materiaaleihin ja tekotapoihin, tunneilla kokeillaan esim. erilaisia painotekniikoita. Tuntien teemoissa otetaan osallistujien toiveet ja kiinnostuksen kohteet huomioon. Harrastustoiminnassa ilmapiiri on rento ja tarkoituksena on kehittää jokaisen omaa ilmaisua nauttien luovasta tekemisestä ja oppien uusia taitoja. Tuomme kouluarkeen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka pyrkii saamaan nuoria harrastamisen pariin. Lisäksi toiminnassa tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.

Ilmoittautuminen: linkin kautta

Yhteyshenkilö oppilaiden huoltajille: Jenna Laine, p. 040-1435557, ma-ti klo 8-10, ke-pe klo 10-12, s-posti: breakthefight@gmail.com

Järjestäjä: Break the fight/ Harrastamisen Suomen malli


Tanssimix klo 16.15-17.00, Kannelmäen nuorisotalo

3.-6. lk.

Tanssimixissä perehdytään tanssin perustaitoihin ja kehitetään omaa tanssillista ilmaisua erilaisilla luovilla ja improvisaatioon perustuvilla harjoitteilla. Tunteihin sisältyy tanssin ilon lisäksi myös eri tanssilajeihin tutustumista sekä omien tanssiesitysten työstämistä.

Ilmoittautuminen: info@tanssix.fi
Tarvittavat tiedot: nimi, luokka, koulu, mahdolliset hahmotukseen ja keskittymiseen liittyvät haasteet, jotka opettajan on hyvä tietää, huoltajan nimi, sähköposti ja puhelinnumero.

Yhteyshenkilö: Tiina Salmi, puh. 040 1988469

Järjestäjä: Tanssix / Harrastamisen Suomen malli


Futsal klo 14.00-15.00 - Malminkartanon harrastushalli, Ruosilantie 18

3.-6. lk.

Tervetuloa mukaan futiksen harrastusryhmään! Harrastusryhmässä pääset tutustumaan jalkapalloon ja sen perusteisiin. Et tarvitse aikaisempaa lajikokemusta, mutta ei siitä ole haittaakaan!

Ilmoittaudu: linkin kautta

Järjestäjä: Helsingin Ponnistus / Harrastamisen Suomen malli


RYHMÄ TÄYNNÄ Parkour klo 15.30-16.30, Kanteleen toimipiste koulun liikuntasali

3.-4. luokkalaisille

Tunneilla tutustutaan parkourin ja kehonhallinnan perusteisiin, joten harrastus sopii erinomaisesti aloittelijoille. Lapsilla tulisi olla sisäliikuntaan sopiva liikuntavarustus ja juomapullo. Keväällä saatamme hyödyntää koulun lähimaastoa ja tästä tiedotamme vanhempia aina erikseen.

Ilmoittautuminen: suomiharrastaa@gmail.com

Tarvitsemme seuraavat tiedot ilmoittautumisen yhteydessä: Harrastajan nimi, Koulu, Luokka-aste, Harrastajan yhteystiedot (numero), Sukupuoli: tyttö/poika/muu/en halua kertoa, Huoltajan nimi, Huoltajan sähköpostiosoite ja puh.nro, Muuta huomioitavaa. Saatte toimintaa meiltä aina kuittauksen ilmoittautumisen jälkeen, jonka saatuanne lapsenne voi osallistua .

Järjestäjä: Stadin pallo / Harrastamisen Suomen malli


Keskiviikkoisin:

Torstaisin:

Perjantaisin:

Kuvataide klo 14.30-16.00, Runon toimipiste — kuvataideluokka

5.-9. lk.

Kuvataidetunneilla piirretään, maalataan sekä tutustutaan erilaisiin tekniikoihin, materiaaleihin ja tekotapoihin, tunneilla kokeillaan esim. erilaisia painotekniikoita. Tuntien teemoissa otetaan osallistujien toiveet ja kiinnostuksen kohteet huomioon. Harrastustoiminnassa ilmapiiri on rento ja tarkoituksena on kehittää jokaisen omaa ilmaisua nauttien luovasta tekemisestä ja oppien uusia taitoja.

Tuomme kouluarkeen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka pyrkii saamaan nuoria harrastamisen pariin. Lisäksi toiminnassa tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.

Yhteyshenkilö oppilaiden huoltajille: Jenna Laine, p. 040-1435557, ma-ti klo 8-10, ke-pe klo 10-12, s-posti: koordinaattori@breakthefight.com

Ilmoittautuminen: linkin kautta

Järjestäjä: Break the Fight Oy/ Harrastamisen Suomen malli

...

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.

Yläkouluikäisten ryhmiin voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen keston ajan.


Malminkartanon harrastushalli, Ruosilantie 18

Lisätietoja Malminkartanon harrastushallin toiminnasta löydät täältä.


Muuta

Avointa toimintaa Kannelmäen nuorisotalolla
Paikka: Klaneettitie 5
Hinta: Ilmainen
Järjestäjä: Kannelmäen nuorisotalo
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumista ei tarvita. Tarvitset ilmaisen jäsenkortin Nuorisopalvelujen jäsenkortti

EasySport
Katso myös muut EasySport -tunnit ala-asteikäisille EasySport

FunAction
Katso FunAction -tunnit yläasteikäisille FunAction

Operaatio Pulssi
Operaatio Pulssi 

Musiikin perusopetus
Musiikin perusopetusta alueella järjestää Luoteis-Helsingin musiikkiopisto Luoteis-Helsingin musiikkiopisto

Taiteen perusopetusta Helsingin kuvataidekoulu

Harrastushaku

Voit etsiä harrastusta myös Harrastushaun kautta 

Kerhotoiminta Kannelmäen peruskoulussa lukuvuonna 2020-2021

31.03.2022 08:39