Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2021−2022

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa.

Koulullamme järjestetään myös muita, ulkopuolisten toimijoiden toteuttamia kerhoja ja harrastuksia, joissa on osallistumismaksu. Toiminnan järjestäjä on vakuuttanut oppilaat. Maksulliset kerhot esitellään tämän sivun lopussa.

Kerhot ja harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi.


Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät:

Uusia ryhmiä:

Sirkus-harrastus (vko 15 alkaen)
Tiistai klo 14.45 - 15.30 (9-11-vuotiaille)
Keskiviikko klo 14.30 - 15.15 (10-12-vuotiaille)
Torstai klo 14.30 - 15.15 (9-11-vuotiaille)
Sijainti: Generaattorisali, Voimala/rakennus 1, Circus Helsinki, Sörnäisten rantatie 22
Tunneilla harjoitellaan mm. akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, jongleerausta, trampoliinia, pariakrobatiaa ja nuorallakävelyä. Akrobatiaharjoitukset sisältävät mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsinseisontaa. Lisäksi tunneilla harjoitellaan esiintymistä ja luovuutta sekä voimaa ja liikkuvuutta. Harjoituskertoja on yhteensä 4 kpl. Tunnit ovat tauolla pääsiäislomalla to 14.4., ti 19.4. ja ke 20.4.
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen
Yhteystiedot: Essi Hoppari, +358 44 981 0673 (arkisin klo 9–15), info@circushelsinki.fi
Järjestäjä: Circus Helsinki / Harrastamisen Suomen malli


Maanantaisin:

Parkour, maanantai klo 14.45-15.45, liikuntasali
3.-7.-luokkalaisille
Laadukkaita treenejä volttien, parkourin, street workoutin, akrobatian ja trikkauksen parissa. Aloitamme perusteista, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Etenemme vaikeampiin liikkeisiin ryhmän tason ja toiveiden mukaan. Tunneilla harjoitellaan hyvässä seurassa, toisia kannustaen ja yksilöllinen kehitys huomioiden
Ilmoittautuminen: info@asadfriigym.fi
Ilmoita seuraavat tiedot: Harrastajan nimi, koulu, luokka-aste, harrastajan yhteystiedot (numero), sukupuoli: tyttö/poika/muu/en halua kertoa, Huoltajan nimi, Huoltajan sähköpostiosoite ja puh.nro, Muuta huomioitavaa
HUOM! Jos jatkat harrastusta syksyltä, lisää viestiin tieto: jatkaa harrastusta
Järjestäjä: Asad Friigym / Harrastamisen Suomen malli

Keskiviikkoisin:

Kiipeily, keskiviikko klo 15-16
Kiipeilyareena, Kauppakeskus REDI
7.-9.-luokkalaisille
Kiipeilyareena tarjoaa laadukasta kiipeilyohjausta innokkaille nuorille. Harrastaminen tapahtuu noin 15 lapsen/ nuoren ryhmissä. Kiipeilyareena tarjoaa vuokratossut ja ammattimaisen valmennuksen.
Ilmoittautuminen: kalasatama@kiipeilyareena.com
Ilmoita seuraavat tiedot: Harrastajan nimi, Koulu, Luokka-aste, Harrastajan yhteystiedot (numero), Sukupuoli: tyttö, poika, muu, en halua kertoa, Huoltajan nimi, Huoltajan sähköpostiosoite ja puh.nro, Muuta huomioitavaa: matkakortin tarve (Matkakortit kustannetaan Harrastamisen Suomen mallin kautta)
Järjestäjä: Kiipeilyvisio / harrastamisen Suomen malli

Torstaisin:

Dancemix, torstai klo 14.45-15.30, liikuntasali
3.-6.-luokkalaisille
Dancemix on monipuolinen ja mukaansatempaava tanssitunti, jossa pääsee tutustumaan useaan eri tanssilajiin. Vaikutteita otetaan mm. street dancesta (hip hop) sekä nyky-, jazz- ja showtanssista. Tunnit sisältävät myös helppoa akrobatiaa sekä freestyle-osuuksia. Tunneilla päästään nauttimaan tanssin ilosta ja yhdessä tekemisen meiningistä!
Tuntien opettajina toimii Helsingin tanssiopiston kokenut tanssinopettaja Adalmiina Toivola.
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen
Kalasataman peruskoulun dancemixin tuntinumero on 22042
Syötä ilmoittautumislomakkeen kurssikoriin tuntikoodi ja klikkaa ”Lisää kurssi”. Täytä lomakkeen tiedot ja lähetä ilmoittautumislomake. Erillistä hyväksymistä ilmoittautumisesta ei lähetetä, vaan oppilas voi osallistua tunnille lomakkeen lähetyksen jälkeen.
Ilmoittautuminen tunneille viimeistään su 16.1.2022.
Yhteystiedot: hto@helsingintanssiopisto.fi
Järjestäjä: Helsingin tanssiopisto / harrastamisen Suomen malli

RYHMÄ LOPETETTU Tanssi, torstai klo 15.30-17, liikuntasali
5.-9.-luokkalaisille
Musikaalisuus, kulttuurillinen konteksti ja rytmi ovat tärkeässä osassa tanssitunneilla, liikkeiden sisäistämisen ja hyvän fiiliksen ohella. Tunneilla nautitaan liikkeestä ja musiikista sekä pidetään hauskaa. Ohjaaja Venla Mustonen on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Trinity Laban -yliopistosta Lontoosta 2016.
Ohjaaja: Venla Mustonen
Ilmoittautuminen: siltamaki@nuorisoseurat.fi
Ilmoita seuraavat tiedot: harrastajan nimi, koulu, luokka-aste, harrastajan yhteystiedot (numero), sukupuoli: tyttö/poika/muu/en halua kertoa, huoltajan nimi, huoltajan sähköpostiosoite ja puh.nro, muuta huomioitavaa
Yhteyshenkilö: Seija Helenius, siltamaki@nuorisoseurat.fi
Järjestäjä. Siltamäen Nuorisoseura / harrastamisen Suomen malli

Esports-peliharrastus, torstai klo 14.45-16.15, Shelter Gameroom, REDI
3.-7.-luokkalaisille
Suomen suurimman pelitilan, Shelter Gameroomin, Esports-peliryhmät sopivat gamereille, jotka haluavat harrastaa pelaamista, kehittää taitoja ja pitää hauskaa. Oletpa sitten vasta-alkaja tai kokeneempi pelaaja, koutsit opastavat osallistujat pelaamisen saloihin huippuluokan koneilla.
Missä: REDI, viihdemaailma, 3. kerros.
Ilmoittautuminen: sähköpostilla: harrastus@shelter.gg
Ilmoittautumisen yhteyteen seuraavat tiedot:
Osallistujan nimi, puhelinnumero, ikä, koulun nimi, lempipelit (PC/konsoli) ja mahdollinen pelaamisen taso/rank/tunnit, huoltajan nimi, puhelinnumero, sähköposti
Järjestäjä: Shelter Gameroom / Harrastamisen Suomen malli

Mediaa!, torstai klo 14.45-16.15, kuvataideluokka
5.-7.-luokkalaisille
Mediaharrastuksessa otetaan haltuun eri mediatyökaluja, tutustutaan moniin julkaisualustoihin ja luodaan omaa sisältöä. Mediaharrastuksessa oppii toimimaan kameran edessä, takana ja leikkauspöydän ääressä. Omaksi mediaprojektiksi voi ottaa esimerkiksi striimin tai oman kanavan toteuttamisen.
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen
Yhteyshenkilö: Konstamikko Korhonen, konstamikko.korhonen@sog.gg
Järjestäjä: School of GamingGalactic / Harrastamisen Suomen malli

...
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Yläkouluikäisten ryhmiin voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista.
Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen keston ajan.

Muut kerhot ja harrastukset:

Keskiviikko: Rytmihyrrä-bänditoiminta (lisätietoa myöhemmin)

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset). 

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta.





05.04.2022 15:53