Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2021−2022 

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa.

Koulullamme järjestetään myös muita, ulkopuolisten toimijoiden toteuttamia kerhoja ja harrastuksia, joissa on osallistumismaksu. Toiminnan järjestäjä on vakuuttanut oppilaat. Maksulliset kerhot esitellään tämän sivun lopussa. 

Kerhot ja harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. 


Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 24.1.2022 alkaen:

Maanantaisin:

Tiistaisin:

Keskiviikkoisin:

Valokuvaus klo 14.15-15.45, tekstiilityön tila 1. krs.

3.-6. lk.

Valokuvia muotokuvista luontokuviin. Tunneilla opitaan kuvaamisen perusteet ja kuvankäsittelyä. Tunneilla voi opetella omaa persoonallista kuvaustyyliä ja rakentaa oman kuvakansion rennossa ilmapiirissä. Tuomme kouluarkeen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka pyrkii saamaan nuoria harrastamisen pariin. Lisäksi toiminnassa tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.

Ilmoittautuminen: https://breakthefight.com/ilmoittautumislomake/

Yhteyshenkilö oppilaiden huoltajille: Jenna Laine, p. 040-1435557, ma-ti klo 8-10, ke-pe klo 10-12 sähköposti: koordinaattori@breakthefight.com 

Järjestäjä: Break the fight / Harrastamisen Suomen malli


Kuvataide klo 14.30-16.00, kuvataideluokka

7.-9. lk.

Kiinnostaako sinua kuvataiteet ja maalaaminen? Tervetuloa mukaan tutustumaan keväällä 2022 käynnistyviin tunne- ja improtyöpajoihin! Tunne- ja improtaidetyöpaja on 7.-9.luokkalaisille suunnattu taidetyöpaja, jossa maalataan käsin tai pensseliä käyttäen, piirretään sekä muotoillaan savesta. Tunneilla käsitellään tunneteemoja teosten innoittajina, kuunnellaan oman kehon tunneviestejä ja ilmaistaan niitä värien kautta näkyväksi. Tunnit eivät vaadi aiempaa osaamista kuvataiteiden parissa, tervetuloa mukaan! Ryhmät ovat avoinna kaikille aiemmasta harrastuneisuudesta riippumatta. Ryhmän opettajana toimii kuvataiteilija ja valokuvaaja Sini-Marja Niska.

Ilmoittautuminen: linkin kautta 

Yhteyshenkilö: Tuulia Tuovinen, tuulia.tuovinen@popupry.com

Järjestäjä: PopUp / harrastamisen Suomen malli


Pelit ja pelisuunnittelu

3.-6. lk. klo 13.30-15.00, sininen solu akvaario

7.-9. lk. klo 15.00-16.30, sininen solu akvaario

Pelikurssilla päästään tutustumaan pelien sekä niiden suunnittelun maailmaan. Kurssin sisältö muodostetaan ryhmän toiveiden mukaan. Kurssilla voidaan:

 • tutustua erityyppisiin peleihin (lautapelit, digitaaliset pelit, elämyspelit ja pihapelit) sekä pohtia ja arvostella niitä
 • tai suunnitella ja havainnollistaa omaan itse keksittyyn peliin erilaisia osa-alueita (hahmot, paikat, tarina, logo jne)
 • taikka suunnitella ja toteuttaa ryhmässä kokonainen lauta- tai elämyspeli.

Kurssilla työskennellään piirtäen, kirjoittaen ja askarrellen sekä mahdollisesti omalla tietokoneella riippuen kurssin sisällöstä. Kurssin ohjaajana toimii pelisuunnittelija Maaria Klemetti.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: maaria.klemetti@hotmail.com

Ilmoita seuraavat tiedot: Harrastajan nimi, koulu, luokka-aste, harrastajan yhteystiedot (numero), sukupuoli: tyttö/poika/muu/en halua kertoa, huoltajan nimi, huoltajan sähköpostiosoite ja puh.nro, muuta huomioitavaa. HUOM! Jos jatkat harrastusta syksyltä, lisää viestiin tieto: jatkaa harrastusta

Järjestäjä: Maaria Klemetti / Harrastamisen Suomen malli


Torstaisin:

Perjantaisin:

Parkour klo 15.00-16.00, koulun liikuntasali

3.-6.-luokkalaisille

Parkour on innostavaa ja monipuolista toiminnallista treeniä. Parkourissa pyritään liikkumaan mahdollisimman ketterästi, sulavasti tai nopeasti paikasta toiseen hyödyntämällä ympäristön rakenteita ja välineitä. Harjoituksissa jokainen liikkuu omalla tahdillaan ja tyylillään - pääasia, että on hauskaa! Parkourissa ei oteta turhia riskejä ja harjoittelussa keskitytään vahvasti turvallisuuteen. Tämän lajin harrastamisen yksi parhaista puolista on se, ettei siinä kilpailla eikä se sisällä tarkkaan määriteltyjä sääntöjä, kuinka sitä pitäisi tehdä. Parkour on lajina hyvin monipuolinen ja sen harrastaminen kehittää mm. voimaa, luovuutta, kestävyyttä, ketteryyttä, tilan hahmotusta, tarkkuutta sekä liikkeen sulavuutta. Vaalimme hyvää fiilistä, liikunnaniloa sekä onnistumisen kokemuksia. Jokainen on tervetullut mukaan!

Ilmoittautuminen: linkin kautta

HUOM! Jos jatkat harrastusta syksyltä, lisää viestiin tieto: jatkaa harrastusta

Yhteyshenkilö: Olli Väätäinen puh. 0440755664 / Anna Mäkelä puh. 0505477224

Järjestäjä: Jälkipoltto oy / Harrastamisen Suomen malli

...

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Ilmoittautuminen on sitova. Harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Yläkouluikäisten ryhmiin voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista.
Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen keston ajan.


Muut kerhot ja harrastukset


Muuta

NUORISOTALOT

Avointa toimintaa Ruoholahden nuorisotalolla
3.–6.-luokkalaisille ma-pe klo 14.00–16.30 (6. luokkalaiset saavat olla perjantaisin klo 21 asti). Yläasteikäisille ma-pe klo 17.00–21.00
Paikka: Messitytönkatu 4
Hinta: Ilmainen
Järjestäjä: Ruoholahden nuorisotalo
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumista ei tarvita. Tarvitset ilmaisen jäsenkortin

Cafe Walkers
Yläasteikäisille ma-pe klo 15.00–20.00
Paikka: Simonkatu 3A
Hinta: Ilmainen
Järjestäjä: Aseman lapset ry.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautumista ei tarvita.

TAITEEN PERUSOPETUSTA ALUEELLA

Arkkitehtuurin perusopetusta

Kuvataiteen perusopetusta

MUUTA HARRASTUSTOIMINTAA

Easysport
Katso myös Easysport-tunnit ala-asteikäisille

FunAction
Katso myös FunAction-tunnit yläasteikäisille

Harrastushaku
Harrastusta voi etsiä myös Harrastushaun kautta

KOKKIKERHOT

4., 5. ja 6. luokan oppilaille. Kokkikerhoja pitää koulumme opettaja Ella Siilos. Kerhot ovat kolmen kerhokerran kokonaisuuksia.

 

6.luokkalaiset:

Koulullamme järjestetään syysloman jälkeen kokkikerho, mikä koostuu kolmesta kerhokerrasta. Teemana kokkikerhossa on maukkaat ja ravitsevat välipalat. Kerhon aikana tutustutaan ruoanlaittoon ja valmistetaan erilaisia herkullisia välipaloja kerholaisten ikätaso huomioiden.  

Kerhon aikataulu: 

 • 25.10.2021 klo 15.30-17.00 
 • 1.11.2021 klo 15.30-17.00 
 • 8.11.2021 klo 15.30-17.00 

Kerhoon mahtuu 12 osallistujaa ja osallistuminen tapahtuu wilman kautta opettajalle
Ella Siilos 1.9.2021 mennessä. 
Mikäli halukkaita tulee enemmän, suoritetaan arvonta. Jos kaikki halukkaat eivät pääse syksyllä järjestettävään kokkikerhoon, voidaan toinen kokkikerho järjestää kevätlukukaudella. Ilmoitathan mahdollisista allergioista ja erityisruokavalioista ilmoittautumisen yhteydessä. 

 

5. luokkalaiset

Koulullamme järjestetään syysloman jälkeen kokkikerho, joka koostuu kolmesta kerhokerrasta. Teemana kokkikerhossa on maukkaat ja ravitsevat välipalat. Kerhon aikana tutustutaan ruoanlaittoon ja valmistetaan erilaisia herkullisia välipaloja kerholaisten ikätaso huomioiden. 

Kerhon aikataulu: 

 • 15.11.2021 klo 15.30-17.00 
 • 22.11.2021 klo 15.30-17.00 
 • 29.11.2021 klo 15.30-17.00 

Kerhoon mahtuu 12 osallistujaa ja osallistuminen tapahtuu wilman kautta opettajalle
Ella Siilos 1.9.2021 mennessä. 
Mikäli halukkaita tulee enemmän, suoritetaan arvonta. Jos kaikki halukkaat eivät pääse syksyllä järjestettävään kokkikerhoon, voidaan toinen kokkikerho järjestää kevätlukukaudella. Ilmoitathan mahdollisista allergioista ja erityisruokavalioista ilmoittautumisen yhteydessä. 

 

4. luokkalaiset: 

Koulullamme järjestetään joulukuussa 4. luokkalaisille kokkikerho, joka koostuu kolmesta kerhokerrasta. Kerhon aikana valmistamme erilaisia jouluteemaisia ruokia kerholaisten ikätaso huomioiden.  

Kerhon aikataulu: 

 • 8.12.2021 klo 15.30-17.00 
 • 13.12.2021 klo 15.30-17.00 
 • 20.12.2021 klo 15.30-17.00 

 

Kerhoon mahtuu 12 osallistujaa ja osallistuminen tapahtuu wilman kautta opettajalle
Ella Siilos 1.9.2021 mennessä. 
Mikäli halukkaita tulee enemmän, suoritetaan arvonta. Jos kaikki halukkaat eivät pääse syksyllä järjestettävään kokkikerhoon, voidaan toinen kokkikerho järjestää kevätlukukaudella. Ilmoitathan mahdollisista allergioista ja erityisruokavalioista ilmoittautumisen yhteydessä. 

 

-------------------------------------------------------------------

 

Streetdance 1.-2., 3.-4. ja 5.-6. -luokkalaisille

 

Aika: Keskiviikkoisin 1.9. - 15.12., syyslomalla 20.10. ei tanssinopetuksia

Ryhmät ovat

RYHMÄ 1: klo 14.30 - 15.15   (3.-4. -luokkalaiset)

RYHMÄ 2: klo 15.20 - 16.05   (1.-2. -luokkalaiset / iltapäiväkerholaiset)

RYHMÄ 3: klo 16.15 - 17.00   (5.-6. -luokkalaiset)

 

Paikka: Jätkäsaaren peruskoulun tanssisali

Hinta: 144 € / 16 opetuskertaa (minimioppilasmäärän tulee täyttyä, jotta kerho toteutuu)

Järjestäjä: StepUp School

Kuvaus: Tervetuloa tanssimaan keskiviikkoisin StepUp Schoolin opettajan johdolla! Opettajana toimii iloinen ja taitava Silja.

 

Street on yleisnimitys eri katutanssityyleille old school hip hopista new styleen. Lasten tunneilla keskitytään tekniikan ja taituruuden lisäksi tanssin riemuun. Vauhdikas ja hikinen tunti koostuu lämmittely-, lihaskunto-, tanssisarja- ja venyttelyosuuksista ja se sopii ihan kaikille. Musiikkina tunneilla soi ikäryhmään sopien mm. pop, hip hop ja rhythm & blues. Päälle mukavat liikuntaan sopivat vaatteet ja jalkaan sisäkäyttöön tarkoitetut lenkkarit. 

 

Ilmoittautuminen sähköpostilla: palvijaana.parkkonen@stepup.fi            

Viestiin otsikoksi: Ilmoittautuminen Jätkäsaareen

Viestiin: oppilaan nimi, asiakasnumero (jonka saa rekisteröinnin jälkeen) ja mihin ryhmään ilmoittautuu. Paluupostissa saat vahvistuksen tai tiedon ryhmän täyttymisestä.

 

Tanssikerhoon osallistuminen edellyttää UUDEN oppilaan rekisteröimistä tanssinopetuksen järjestävän StepUp Schoolin oppilaaksi

Rekisteröinti: https://oma.stepupschool.fi/students/sign_up?locale=fi

 

HUOM!

Oppilasmäärä on rajoitettu, paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Kerhoon ilmoittaudutaan sitovasti koko syyskaudeksi. Maksu hoidetaan StepUpin verkkokaupassa, lähetämme huoltajalle ohjeen sähköpostilla. Mikäli tanssikerhot joudutaan sulkemaan pandemian tai vastaavan ylivoimaisen esteen vuoksi, maksuja ei palauteta. 

 

Yhteyshenkilö

Pälvijaana Parkkonen
Puh. 09 7746 1742 
palvijaana.parkkonen@stepup.fi

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­-------------------------------------------------------

Musiikkikoulu Groove tarjoaa korkeatasoista taiteen perusopetusta pääkaupunkiseudulla ja nyt myös teidän lähikoulussanne. Voit valita instrumentiksi pop-laulun, kitaran, kosketinsoittimet, basson, rummut tai ukulelen. Opetus tapahtuu 2-5 hengen instrumenttiryhmässä, bändiryhmässä tai yksityistunneilla. Harrastus on suunnattu 7-12-vuotiaille ja opetus tapahtuu Jätkäsaaren peruskoulun tiloissa

elo-syyskuusta alkaen.

 

Hinnasto:

Ryhmä- ja bändiopetus: 150€ (sis. 10 opetuskertaa, á 45 min.)

Pariopetus: 250€ (sis. 10. opetuskertaa á 45 min.)

Yksityistunnit: 250€ (sis. 10 opetuskertaa, á 30 min.)

 

Alustava ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen

info@musiikkikoulugroove.fi . Otsikoksi ”Ilmoittautuminen, Jätkäsaari”. Ilmoitathan viestissä oppilaan nimen ja syntymäajan sekä toivotun instrumentin ja opetusmuodon (instrumenttiryhmä-, pari- tai yksityisopetus).

 

EasySport –liikuntaa alakoululaisille

6.9.-17.12.2021 (toimintaa ei järjestetä viikolla 42)

 

Tiistai

15.30-16.15 3.-4. lk.

16.15-17.00 5.-6. lk.

EasySport Palloilu

Ohjaava seura: SAPA ry

 

EasySport on koulunne oppilaille avointa ja maksutonta harrastetoimintaa. Tunneilla liikutaan lasten ehdoilla iloisessa ilmapiirissä. Tunneille ei tarvitse ennakkoilmoittautua.

EasySport Palloilu on välineenkäsittelytaitoja edistävää liikuntaa. Tunnin aikana liikutaan monipuolisesti erilaisia palloja hyödyntäen leikkien ja pelien muodossa.

Tunneilla noudatetaan senhetkisiä koronarajoituksia. Tunneille osallistuu vain oman koulun oppilaita.

 

Lisätietoja:

Helsingin kaupunki liikuntapalvelut / nelli.tuomola@hel.fi

tai nettisivuilta: easysport.fi


 

 

21.01.2022 10:27