Suoraan sisältöön

Jakomäen peruskoulu

Somerikkopolku 6
00770 Helsinki
PL 77301, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 80671
Lue lisää
Toimipiste kartalla

Jakomäen peruskoulu

Jakomäen koulu on yhtenäinen peruskoulu, jossa on 1.-9. luokat. Oppilaita koulussa on noin 500. Koulussa on painotettua opetusta, erityisluokkia sekä valmistavaa opetusta maahanmuuttajille.

AJANKOHTAISTA

ETÄOPETUS JATKUU 13.5.2020 SAAKKA

Hallitus on 16.3.2020 tehnyt päätöksen, että perusopetuksen oppilaat opiskelevat kotona 18.3.2020-13.5.2020. 1-3 luokkien oppilaille järjestetään tarvittaessa lähiopetusta. Lisäksi erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus järjestetään, mikäli lapsi ei pysty jäämään kotiin opiskelemaan. 

Opettajat ohjeistavat oppilaita Wilman kautta kotiopintoihin ja ilmoittavat oppilaille, miten etäopetusta järjestetään. Opetuksessa käytetään erilaisia sähköisiä alustoja, esimerkiksi Google Classroomia, o365-alustaa sekä videopuheluita (esimerkiksi Meet-sovellusta). 

Huoltajien on erityisen tärkeää seurata Wilma-viestejä ja Wilman tiedotteita päivittäin. Opettajat tekevät töitä ja hoitavat etäopetusta päivittäin, heidät tavoittaa Wilman kautta. 

Toivomme koko koulun henkilökunnan puolesta paljon voimia jokaiseen kotiin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa!

terveisin Jakomäen peruskoulun henkilökunta

---------------------------------------------------

Ilmoittautuminen lähikouluun tehdään internetissä. Ohjeet ja lisätietoja "Tervetuloa  kouluun" -oppaasta, joka löytyy Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan sivuilta.          

Uusien ekaluokkalaisten tutustumispäivä on siirtynyt keskiviikolle 20.5.2020 (aiemmin ilmoitettu 6.5. on peruttu koulujen sulkemisen vuoksi) klo 8.30 alkaen.

Koulun arkea voi seurata kuvapalvelu Instagramissa (@jakomaenperuskoulu) ja Facebookissa: Jakomäen peruskoulu.


Kankarepuiston peruskoulu aloittaa toimintansa 13.8.2020

Jakomäkeen rakennetaan uutta palvelurakennusta, joka valmistuu elokuussa 2020. Palvelurakennuksen nimi on Jakomäen sydän. Rakennuksessa tulee olemaan peruskoulu (vuosiluokat 1.-9.), varhaiskasvatusyksikkö (Naava ja Kotilo muuttavat uusiin tiloihin), Jakomäen nuorisotalo ja Jakomäen leikkipuisto.  

Rakennus valmistuu syksyllä 2020 ja oppilaat aloittavat opiskelun uudessa koulussa 13.8.2020. Rakennukseen tulevat vuosiluokat 1.-9. Koulun nimeksi tulee Kankarepuiston peruskoulu. Uuden koulun nimi tulee asuinalueen nimistöstä: uuden koulun lähistöllä on mm. Kankarepuisto, Kankaretie ja Kankarepolku (kankare tarkoittaa mäkeä.)  

Uudessa rakennuksessa oppilaat opiskelevat omissa “soluissaan”. Soluissa on erilaisia oppimisen tiloja: sekä luokkahuoneita ja muuntuvia oppimisen tiloja. 1.-2. luokkalaisilla on oma solunsa, 3.-5. luokkalaisilla omansa ja 6.-9. luokkalaiset opiskelevat omassa solussaan.  

Järjestämme syksyllä 2020 huoltajille avoimien ovien päivän, jolloin uusiin tiloihin on mahdollista tulla tutustumaan. Tiedotamme tästä syksyllä tarkemmin. Hankkeen etenemistä voi seurata NCC:n sivuilta: https://www.ncc.fi/tyomaat/jakomaen-sydan-helsinki/jakomaen-sydan-helsinki/ .  

Terveisin Jakomäen peruskoulun henkilökunta www.jakopk.edu.hel.fi
Rehtori Jane Majanen
Tarkemmat yhteystiedot
JAA
03.04.2020 12:46