Suoraan sisältöön

Oppilaaksiotto

Hei ja tervetuloa oppilaaksi Itäkeskuksen peruskouluun tulevat 7, 3. ja 1.luokkalaiset!

6. luokkalaiset

Mikäli olet jo koulumme oppilas, saat automaattisesti jatkaa oppilaana yläkoulussakin. Mikäli haluat hakeutua kouluumme joltain ala-asteelta tai muusta koulusta, voit joko täyttää opettajaltasi saamasi oppilastietokortin tai hakeutua wilman lomakkeella. Myös oman koulun oppilaita kehotetaan täyttämään wilma-lomake.

Wilmaan kohtaan lomakkeet (selainversioon) tulee 16.11. linkki, jonka kautta voi ilmoittaa jatkavansa omassa koulussa, ilmoittaa siirtyvänsä kaupungin osoittamaan lähikouluun tai hakea painotettuun, kaksikieliseen tai englanninkieliseen opetukseen. Voit myös hakea muuhun kuin painotuskouluun ja sinne pääsee, mikäli koulussa on tilaa. Ohjeet painotettuun opetukseen hakeutumisesta löytyvät wilmasta. Linkki on auki 16.11.-15.12.2020.

Painotamme koulun sisäisenä painotuksena kieliä myös yläkoulussa. A1-kielenä voi opiskella englantia, ranskaa tai saksaa. A1-kieltä on 1tunti enemmän viikossa kuin kaupungin minimituntimäärässä.

Erityisluokille haetaan aina opettajalta saatavalla lomakkeella yhdessä opettajan kanssa.

2.luokkalaiset

Koulumme 2.luokkalaiset opiskelevat kielirikasteista englantia. Lisäksi A1-kielinä heillä on englanti tai kiina. Kolmannella luokalla alkaa A2-kieli, niitä koulussamme on englanti, kiina, ranska ja saksa. A2-kielivalinnoista tulee kysely tammikuussa. Mikäli haet kouluumme 3.luokalle muusta koulusta, voit olla suoraan yhteydessä rehtoriin. Samalla voimme keskustella mahdollisen toisen A-kielen valinnasta. Koulumme 2.luokkalaiset voivat halutessaan hakeutua johonkin toiseen kouluun 3.luokalle painotettuun opetukseen. Lisätietoa wilmassa.

Eskarit

Koulutulokkaille lähetetään Tervetuloa kouluun-opas marraskuun aikana. Tammikuussa jokainen saa oppivelvollisuusilmoituksen. Kouluun ilmoittaudutaan joko käymällä koululla keskiviikkona 20.1.2021 klo 8-10 tai 17-19 tai sähköisesti 13.-29.1.2021. Lisätietoa ilmoittautumistavasta ja aikataulusta kerrotaan vuodenvaihteessa toimitettavan oppivelvollisuusilmoituksen yhteydessä. Tiedotustilaisuus eskareille ja huoltajille pidetään lauantaina 16.1.2021 etäyhteyksin. Linkki tilaisuuteen lisätään tänne myöhemmin. Myös linkki kieltenopetuksen videoon lähetetään sekä eskariopettajille että koulun kotisivuille ja somekanaville.

Koulussamme painotetaan kieliä koulun sisäisellä painotuksella. Koulussamme annetaan myös suppeaa kielirikasteista englanninopetusta. Koulutulokkaat voivat valita ensimmäisellä luokalla alkavaksi A1-kieleksi englannin, kiinan, ranskan tai saksan. Toinen A-kieli alkaa 3.luokalla ja se on vapaaehtoinen. Silloin valittavissa ovat samat neljä kieltä.

Aiemmin A1-kiinan opiskeluun on ollut kielellisiä valmiuksia mittaava pääsykoe. Enää pääsykoetta ei ole vaan opintoihin voi hakeutua ilmoittautumalla. Mikäli kiinan opiskelijoiksi ilmoittautuu enemmän oppilaita kuin on oppilaspaikkoja, suoritetaan arvonta. A-kiinaan, saksaan ja ranskaan voi hakeutua oppilaaksiottoalueen ulkopuoleltakin, mikäli lähikoulussa ei opeteta toivottua A-kieltä. Oppilaaksi pääsee, mikäli koulussa on tilaa.

Lisätietoa kaikista hakeutumiseen liittyvistä asioista voi tiedustella rehtori Jutta-Riina Karhuselta, jutta-riina.karhunen@hel.fi tai puhelimitse 0931080963, 0406492796.


TERVETULOA OPPILAAKSI ITÄKESKUKSEN PERUSKOULUUN!26.11.2020 12:56