Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2021−2022

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa.

Koulullamme järjestetään myös muita, ulkopuolisten toimijoiden toteuttamia kerhoja ja harrastuksia, joissa on osallistumismaksu. Toiminnan järjestäjä on vakuuttanut oppilaat. Maksulliset kerhot esitellään tämän sivun lopussa.

Kerhot ja harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi.


Maksuttomat harrastukset ja kerhot


Maanantaisin:

Kuvataide, maanantai klo 14.15-15.45, kuvataideluokka (30.8. alkaen)
3.-6.-luokkalaisille
Kuvataideryhmässä piirretään, maalataan, muovaillaan ja askarrellaan korkeatasoisilla taidemateriaaleilla ja -välineillä.
Ilmoittautuminen:
Valitse vihreä ”hakeudu oppilaaksi” ja täytä lomake.
Linkki ilmoittautumiseen
Lisätietoa ja ohjeita ilmoittautumiseen:
toimisto@kuviskoulu.fi, puh. 045 1243586
Järjestäjä: Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu / Harrastamisen Suomen malli

RYHMÄÄN VOI ILMOITTAUTUA Kuvataide, maanantai klo 15.45-17.15, kuvataideluokka (30.8. alkaen)
7.-9.-luokkalaisille
Kuvataideryhmässä piirretään, maalataan, muovaillaan ja askarrellaan korkeatasoisilla taidemateriaaleilla ja -välineillä.
Ilmoittautuminen:
Valitse vihreä ”hakeudu oppilaaksi” ja täytä lomake.
Linkki ilmoittautumiseen
Lisätietoa ja ohjeita ilmoittautumiseen:
toimisto@kuviskoulu.fi, puh. 045 1243586
Järjestäjä: Pohjois-Helsingin kuvataidekoulu / Harrastamisen Suomen malli

TÄYNNÄ Kiipeily, maanantai klo 14-15, Tapanilan Erä (30.8. alkaen)
3.-6.-luokkalaisille

Kiipeily on yhteisöllinen ja rento tapa liikkua. Se sopii kaikille huimapäistä rauhallisempiin suorittajiin. Tapanilan Erän kiipeilyryhmissä opit kiipeilyä turvallisessa ympäristössä. Ohjaaja neuvoo miten liikkua tehokkaasti seinällä ja miten edetä harrastuksessa.
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen

TÄYNNÄ Kiipeily, maanantai klo 15-16, Tapanilan Erä (30.8. alkaen)
Ikäryhmä vaihtunut: 3.-6.-luokkalaisille

Kiipeily on yhteisöllinen ja rento tapa liikkua. Se sopii kaikille huimapäistä rauhallisempiin suorittajiin. Tapanilan Erän kiipeilyryhmissä opit kiipeilyä turvallisessa ympäristössä. Ohjaaja neuvoo miten liikkua tehokkaasti seinällä ja miten edetä harrastuksessa.
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen

TEATTERIKERHO 3.-6.lk ma 15-16.5 lavalla

Teatterikerhon kuvaus

Teatteri-ilmaisu kehittää luovaa ajattelua, vuorovaikutustaitoja, ryhmätyötaitoja ja heittäytymiskykyä. Teatteriryhmässä panostetaan ryhmätyöhön sekä siihen, että kaikilla on hauskaa ja turvallinen olo. Jokainen saa tulla paikalle sellaisena kuin on. Ryhmässä tutustumme toisiimme ja teatteri-ilmaisun maailmaan erilaisten teatterileikkien, pelien, improvisaation ja tarinankerronnan kautta. Harjoitteiden lisäksi valmistetaan pieniä esityksiä. Tarina, roolihenkilöt, lavasteet ja äänimaailma luodaan yhdessä niin, että jokainen pääsee osallistumaan esityksen syntyyn haluamallaan tavalla. 

Ilmoittautumislinkki teatterikerhoon ma klo 15.00–16.15  https://taidekoulut.eepos.fi/#/forms/21


Tiistaisin:

LIIKUNTA

Erän temppuvoimistelukerho 3.-6.lk klo 14.15-15.15 tila Erä1, Tapanila Erä Monari

Tapanilan Erän Voimistelujaoston voimistelullinen iltapäiväkerho liikuttaa lapsia tiistaisin heti koulupäivän jälkeen! Kaikille sopiva kerho keskittyy voimistelun perusliikkeiden opetteluun aina kärrynpyörästä kuperkeikkaan. Kerhossa liikutaan lasten ehdoilla leikkien ja osallistujien toiveita kuunnellen. Kerho on maksuton. Koronatilanteen vuoksi ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen voimistelu@tapanilanera.fi. Ryhmäkokoa on rajoitettu käytössä olevan tilan mukaisesti, jotta osallistujien on mahdollista säilyttää turvavälit koko harjoituskerran ajan. Kerho aloittaa toimintansa viikolla 35 eli 31.8.

Lisätietoa voimistelukerhoista löytyy nettisivuiltamme:  https://www.tapanilaneravoimistelu.fi/harrastetoiminta/koulujen-kerhot/ 


Keskiviikkoisin:

Läksykerho kaikille tarvitseville oppilaillemme klo 14.15-15.15,  Koulun kirjastossa

Avustajamme Elina Huuhka pitää läksykerhoa keskiviikkoisin. Mukaan opettajan antamat tehtävät ja ohjeet. Tehdään yhdessä läksyjä!

Ei ennakkoilmoittautumista.


Eläinharrastus, keskiviikko klo 14.15-15.45, tila 24so (8.9. alkaen)
3.-6.-luokkalaisille
Eläinkerhossa saat tietoa, taitoa ja kokemuksia eläimien hoidosta, yhdessä toimimisesta eläimien kanssa ja niistä huolehtimisesta. Eläinharrastuksessa opitaan eläimistä ja toimitaan yhdessä eläimiin liittyvien asioiden parissa. Ja tietysti mukana on myös rapsuteltavia eläimiä!
Ilmoittautuminen: camilla.sundell@mahistuki.fi
Ohje ilmoittautumiseen: viestikenttään otsikko ”Eläinharrastusryhmä”
Kirjoita viestiin koulun nimi, huoltajan puhelinnumero ja lapsen nimi. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla jaetaan ilmoittautumislomake, jonka lapsi tuo kotiin täytettäväksi ja palauttaa eläinharrastusryhmän ohjaajalle. 

Lisätiedot; P. 045 8576450 Camilla Sundell

Järjestäjä: Mahistuki / Harrastamisen Suomen malli

Biljardi, keskiviikko klo 15.30-17 (8.9. alkaen)
7.-9.-luokkalaisille
Sijainti: Tapanilan Urheilukeskuksen Snookerkeskuksessa. Snookerkeskuksen löydät Mosahallin yhteydestä ovelta C1
Kyseessä on viikoittaista pelailua, jossa fokus on rennossa meiningissä, mutta samalla päästään oppimaan biljardin perustaitoja. Opeteltavia asioita on mm. tukikäsi ja takakäsi, jalkojen asento sekä tasapaino, tähtääminen, pallon leikkaaminen, kiven kuljettaminen ja paljon muuta.
Ilmoittautumiset: Linkki ilmoittautumiseen
Järjestäjä: Tapanilan Erä/ Harrastamisen Suomen malli

Torstaisin:

Ei kerhoja.

Perjantaisin:

TANSSI

Showtanssi 3.-6.lk klo  14.30-15.30, tila24rö

Showtanssi 7.-9.lk klo 15.30-16.30, tila 24rö

Hgin tanssiopisto

Maksuttomat tanssitunnit 2021–22 

Helsingin tanssiopisto järjestää alkavana lukuvuotena tanssin opetusta Hiidenkiven peruskoulun 3.–9. luokkien oppilaille. Tunnit järjestetään koulun Liikuntatila Rönsyröllissä. Opetus on oppilaille maksutonta. 

Showtanssin tunnit järjestetään perjantaisin. Ensimmäinen tunti on pe 27.8.2021.

klo 14.30–15.30, 3.–6. luokkien oppilaat

klo 15.30–16.30, 6.–9. luokkien oppilaat 

HUOM! 11-12-vuotiaat oppilaat voivat ilmoittautua molemmille tunneille! 

ILMOITTAUTUMINEN TUNNEILLE tapahtuu tanssiopiston nettisivujen ilmoittautumislomakkeella: www.helsingintanssiopisto.fi/ilmoittaudu/

 

3.-6. luokkien oppilaat= tuntinumero 21820

6.-9. luokkien oppilaat= tuntinumero 21830 

Syötä ilmoittautumislomakkeen kurssikoriin tuntikoodi ja klikkaa ”Lisää kurssi”. Täytä lomakkeen tiedot ja lähetä ilmoittautumislomake.

Tanssinopetusta on ajalla 27.8.2021–27.5.2022. Ei tunteja 22.10., 24.12., 31.12., 7.1. ja 25.2. 

Maksuton opetus on osa helsinkiläisille peruskoululaisille koulupäivän yhteydessä järjestettävää kerhotoimintaa. Koulun kerhotoiminnalla tarkoitetaan oppituntien ulkopuolista harrastustoimintaa. Toiminta on oppilaille vapaaehtoista ja maksutonta.


Muut kerhot ja harrastukset:

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta
 06.10.2021 11:58