Suoraan sisältöön

Urheiluyläkoulu ja liikuntapainotus luokilla 7-9

Haagan peruskoulussa kuuluu valtakunnalliseen urheiluyläkoulujen verkostoon. Lisäksi koulussamme on mahdollisuus liikuntapainotukseen. 

Esittelyvideo

Valtakunnallisessa urheiluyläkoulussa oppilas saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä valmiuksia opintojen ja urheilun vaativampaan yhdistämiseen. Liikunnan opiskelua ja valmennusta koordinoi Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön urheiluakatemiaohjelma. Hankkeen arvioinnista vastaa Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU. 

Haagan peruskoulussa aamuharjoittelulle on varattu aika tiistaisin klo 8.00-10.00. Tämän lisäksi keskiviikkoisin harjoitellan iltapäivällä klo 14.00-16.00. Liikuntaluokkien oppilailla on mahdollista osallistua kymmeneen liikuntatuntiin viikossa. Urheiluyläkoululaisilla on myös Kasva urheilijaksi-opintokokonaisuus.

Liikuntapainotukseen ja urheiluyläkouluun haetaan samalla lomakkeella Wilman kautta. Hakija ilmoittaa hakemuksessaan pyrkiikö hän perinteiseen liikuntapainotukseen vai urheiluyläkouluun. Urheiluyläkoululle ja nykyiselle liikuntapainotukselle on sama soveltuvuuskoe. Urheiluluokalle hakevien tulee liikunnan soveltuvuuskokeen lisäksi osallistua lajikohtaiseen soveltuvuuskokeeseen, joka on eri päivänä kuin liikunnan soveltuvuuskoe. Haagan peruskoulun urheiluluokalle voivat hakea kaikkien lajien urheilijat. 

Haagan peruskoulussa aamuharjoittelumahdollisuus järjestetään yhteistyössä lajiliittojen, seurojen ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa. Lajiharjoittelumahdollisuus järjestetään jalkapallossa, jääkiekossa, koripallossa ja taitoluistelussa. Oppilas voi osallistua minkä tahansa Urhea yläkouluverkoston järjestämiin harjoituksiin. Kaikkien lajien urheilijoiden on mahdollista saada yleisvalmennusta tai sopia harjoittelu itsenäisesti seurojen kanssa. 

Lisätietoja:

Rehtori Johanna Kauppi 040 670 9282, johanna.kauppi@hel.fi 
Vs. virka-apulaisrehtori Markus Väyrynen 040 334 1012, markus.vayrynen@edu.hel.fi

14.11.2022 14:30