Suoraan sisältöön

Urheiluyläkoulu

Haagan peruskoulu on mukana valtakunnallisessa urheiluyläkoulukokeilussa. Urheiluyläkoulukokeilussa on mukana 25 yläkoulua 14 kunnasta eri puolilta Suomea. Kolmivuotinen kokeilu päättyy lukuvuoteen 2019—2020. Urhea -luokka ja liikuntapainotus jatkuvat entisellään tämänkin jälkeen.

Urheiluyläkoulussa tavoitteellisesti urheileva nuori saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä valmiuksia opintojen ja urheilun vaativampaan yhdistämiseen. Tavoitteena on kehittää valtakunnallinen urheiluyläkoulutoiminnan malli, jossa oppilas saa ohjausta elämäntaitojensa kehittämiseen sekä valmiuksia opintojen ja urheilun vaativampaan yhdistämiseen. Kokeilun koordinoinnista vastaa Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön urheiluakatemiaohjelma. Hankkeen arvioinnista vastaa Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU. 

Haagan peruskoulussa aamuharjoittelulle on varattu aika tiistaisin ja torstaisin 810. Urheiluluokkalaisilla on myös kasva urheilijaksi -oppiainekokonaisuuden tunteja (Kasva urheilijaksi). Liikuntapainotukseen ja urheiluyläkouluun haetaan samalla lomakkeella. Hakija ilmoittaa hakemuksessaan pyrkiikö hän perinteiseen liikuntapainotukseen vai urheiluyläkouluun. Urheiluyläkoululle ja nykyiselle liikuntapainotukselle on sama soveltuvuuskoe. Urheiluluokalle hakevien tulee liikunnan soveltuvuuskokeen lisäksi osallistua lajikohtaiseen soveltuvuuskokeeseen, joka on eri päivänä kuin liikunnan soveltuvuuskoe. Haagan peruskoulun urheiluluokalle voivat hakea kaikkien lajien urheilijat. 

Haagan peruskoulussa aamuharjoittelumahdollisuus järjestetään yhteistyössä lajiliittojen, seurojen ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa. Lajiharjoittelumahdollisuus järjestetään jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssä ja voimistelussa. Muiden lajien urheilijoiden on mahdollista saada yleisvalmennusta tai sopia harjoittelu itsenäisesti seurojen kanssa. 

Soveltuvuuskoe 7.lk liikunta- / urheiluluokka on keskiviikkona 24.1.2020 klo 8 alkaen Pirkkolan liikuntahallissa.  

Koulukohtaisia osioita ovat uinti (25m) ja välineenkäsittelytaito. Osallistujille on varattu retkieväät, mutta niiden lisäksi kannattaa ottaa mukaan omia eväitä. Mukaan tarvitaan sisäliikuntavarusteet, sisäpelikengät, juomapullo, uima-asu ja pyyhe. 

Urheiluluokalle hakevien eri lajien soveltuvuuskokeet järjestetään perjantaina 24.1.2020. Lajit, kellonajat ja suorituspaikat löytyvät sivuilla: Soveltuvuuskoe 2020

Soveltuvuuskokeen info ja videomateriaalit ovat sivuilla: Soveltuvuuskoe.

Hakulomakkeisiin tästä.

Tästä voit lukea arvioinnin urheiluyläkoulujen toiminnasta lukuvuosina 2017-2018

Lisätietoja:
Rehtori Johanna Kauppi 040 670 9282, johanna.kauppi@hel.fi 
Apulaisrehtori Kimmo Sivula-Heiskanen 040 3341 011, kimmo.sivula-heiskanen@edu.hel.fi 

              JAA
14.01.2020 13:04