Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Helsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset). 

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta


Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2021−2022 

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa.   

Koulullamme järjestetään myös muita, ulkopuolisten toimijoiden toteuttamia kerhoja ja harrastuksia, joissa on osallistumismaksu. Toiminnan järjestäjä on vakuuttanut oppilaat. Maksulliset kerhot esitellään tämän sivun lopussa. 

Kerhot ja harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi. 

Maksuttomat harrastukset ja kerhot

Maanantaisin:

Ohjelmointi ja pelisuunnittelu, 3.-6.lk

Maanantaisin klo 14.15-15.45, luokka 271
Ohjelmointiharrastuksessa opitaan koodaamisen peruslogiikkaa visuaalisten koodiblokkien avulla Minecraftin pelimekaniikkoja hyödyntäen. Koodausryhmässä koodataan myös omia minipelejä ja taitojen karttuessa hypätään pelinkehittäjän saappaisiin isomman peliprojektin pariin.
https://youtu.be/_CWC5K8GOZI
Järjestäjä: School of Gaming / Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen: linkin kautta


Pelit ja pelisuunnittelu, 3.-6.lk

Maanantaisin klo 15-16.30, luokka 203
Peliharrastuksesssa päästään tutustumaan pelien sekä niiden suunnittelun maailmaan. Harrastuksen sisältö muodostetaan ryhmän toiveiden mukaan. Kurssilla voidaan:
tutustua erityyppisiin peleihin (lautapelit, digitaaliset pelit, elämyspelit ja pihapelit) sekä pohtia ja arvostella niitä
tai suunnitella ja havainnollistaa omaan itse keksittyyn peliin erilaisia osa-alueita (hahmot, paikat, tarina, logo jne.)
taikka suunnitella ja toteuttaa ryhmässä kokonainen lauta- tai elämyspeli.
Kurssilla työskennellään piirtäen, kirjoittaen ja askarrellen sekä mahdollisesti omalla tietokoneella riippuen kurssin sisällöstä.
Järjestäjä ja ohjaaja: Maaria Klemetti / Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen ja lisätietoja: maaria.klemetti@hotmail.com

Teatterikerho
Auringon näyttämöllä
Klo 15.30-17.00 (4-6lk) 
Opettajana on Mia Kavasto, Helsingin teatterikoulu.

Tiistaisin:

Kuvataide, 3.-6.lk

klo 15-16.30, luokka 306
Kuvataidetunneilla piirretään, maalataan sekä tutustutaan erilaisiin tekniikoihin, materiaaleihin ja tekotapoihin, tunneilla kokeillaan esim. erilaisia painotekniikoita. Tuntien teemoissa otetaan osallistujien toiveet ja kiinnostuksen kohteet huomioon. Harrastustoiminnassa ilmapiiri on rento ja tarkoituksena on kehittää jokaisen omaa ilmaisua nauttien luovasta tekemisestä ja oppien uusia taitoja.
Tuomme kouluarkeen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka pyrkii saamaan nuoria harrastamisen pariin. Lisäksi toiminnassa tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.
Yhteyshenkilö huoltajille: Jenna Laine, p. 040-1435557, ma-ti klo 8-10, ke-pe klo 10-12, s-posti: breakthefight@gmail.com
Järjestäjä: Break the Fight Oy/ Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen: linkin kautta


Koripallo, 7.-9.lk

Tiistaisin klo 16-17, Auringon liikuntasali
Tervetuloa mukaan koripalloharrastuksen pariin.
Kevään aikana opettelemme koriksen perusasioita; pallonkäsittelyä, syöttämistä, harhautuksia, heittämistä ja tietenkin pelaamme. Harjoitusten suunnittelusta ja ohjauksesta vastaavat WB-Panttereiden koulutetut koripallovalmentajat.
Ryhmään mahtuu mukaan 16 harrastajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautuminen: linkin kautta 

Koripallo:
Kanavassa (Aurinkotuulenkatu 11)
Klo 14-15 (1-3lk)
Järjestäjä: WB-Pantterit

Keskiviikkoisin

Ruoanlaittoryhmä, 7.-9.lk

Klo 14.30-16, Vuoniityn peruskoulussa: Koukkusaarentien kotitalousluokka
Ryhmässä kokataan yhdessä, opitaan ruoasta ja tutustutaan eri ruokakulttuureihin. Ohjelma suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Tervetuloa mukaan!
Järjestäjä: HNNKY / Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittaudu tämän linkin kautta 
Lisätiedot: leena.vilkka@hnnky.fi


Elokuvan lumoissa, 7.-9.lk

Klo 15-16.30, Puistopolun peruskoulussa (Pohjavedenkatu 3), luokka 223, Yläpuisto
Kiinnostaako sinua elokuvat ja elokuvantekeminen? Oletko pohtinut, miten ammattituotantojen elokuvat syntyvät ja miten hyvät tarinat voidaan kertoa videokuvan välityksellä? Tervetuloa mukaan tekemään elokuvaa ammattilaisten johdolla!
Elokuvatunneilla toimimme pienryhmissä, joissa teemme kaiken elokuvan toteuttamiseen liittyvän alusta loppuun saakka itse: elokuvan suunnittelun, käsikirjoittamisen, kuvaamisen, näyttelemisen, ohjaamisen, leikkaamisen ja editoinnin. Tunneilla opettelemme myös tarinankerrontaa sekä sitä, millaisia kerrontatapoja videokuvassa on ja miten videolla voidaan tuottaa tarinaa. Pienelokuvien lisäksi tunneilla tehdään animaatioita. Tunnit sopivat niin aloittelijoille kuin jo elokuvaa harrastaneille.
Ilmoittautuminen: linkin kautta 
Järjestäjä: PopUp ry / harrastamisen Suomen malliEasy Sport
EasySport –liikuntaa alakoululaisille Auringon liikuntasalissa (Iiluodonpiha 1)

Klo 14.00-15.00 (3-4. lk.)
Klo 15.00-16.00 (5-6. lk.)
EasySport Palloilu
Ohjaava seura: EräViikingit

Kestävän kehityksen kokki- ja luontokerho
Kokki- ja luontokerho Auringossa kotitalousluokassa 135
Klo 14-16 (4-6lk.)
Kerhossa vuorottelevat kokkaustunnit ja luonnossa liikkumisen tunnit.
Kerhon järjestää Helsingin NNKY

Torstaisin:

Kuvataide, 3.-6.lk

Klo 15-16.30, luokka 306
Kuvataidetunneilla piirretään, maalataan sekä tutustutaan erilaisiin tekniikoihin, materiaaleihin ja tekotapoihin, tunneilla kokeillaan esim. erilaisia painotekniikoita. Tuntien teemoissa otetaan osallistujien toiveet ja kiinnostuksen kohteet huomioon. Harrastustoiminnassa ilmapiiri on rento ja tarkoituksena on kehittää jokaisen omaa ilmaisua nauttien luovasta tekemisestä ja oppien uusia taitoja.
Tuomme kouluarkeen matalan kynnyksen harrastustoimintaa, joka pyrkii saamaan nuoria harrastamisen pariin. Lisäksi toiminnassa tehdään koulukiusaamista ja syrjintää ennaltaehkäisevää työtä keskittymällä etenkin yhteisöllisyyden kehittämiseen ja nuorilähtöiseen ryhmätoimintaan.
Yhteyshenkilö huoltajille: Jenna Laine, p. 040-1435557, ma-ti klo 8-10, ke-pe klo 10-12, s-posti: breakthefight@gmail.com
Järjestäjä: Break the Fight Oy/ Harrastamisen Suomen malli
Ilmoittautuminen: linkin kauttaKoripallo:
Auringossa (Iiluodonpiha 1)
Klo 15-16 (4-6lk)
Järjetäjä: WB-Pantterit

Perjantaisin:

Parkour, 3.-6.lk (Kaksi ryhmää)

Klo 14.45-15.45 sekä 15.45-16.45, Auringon liikuntasalissa
Laadukkaita treenejä volttien, parkourin, street workoutin, akrobatian ja trikkauksen parissa. Aloitamme perusteista, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Etenemme vaikeampiin liikkeisiin ryhmän tason ja toiveiden mukaan. Tunneilla harjoitellaan hyvässä seurassa, toisia kannustaen ja yksilöllinen kehitys huomioiden
Ilmoittautuminen: info@asadfriigym.fi
Ilmoita seuraavat tiedot: Harrastajan nimi, koulu, luokka-aste, harrastajan yhteystiedot (numero), sukupuoli: tyttö/poika/muu/en halua kertoa sekä Huoltajan nimi, sähköpostiosoite ja puh.nro, Muuta huomioitavaa
Järjestäjä: Asad Friigym / Harrastamisen Suomen malli

Muut kerhot ja harrastukset

Musiikinopettaja Titta Lampelan ohjaamat kerhot
- 1.-6. luokkien oppilaille kuorokerhoa Auringon musiikkiluokassa. Kuorokerho valmistelee ohjelmistoa ja esiintyy koulun juhlissa ja muissa tilaisuuksissa. Kerhossa on oppilaita kaikista yhtenäiskoulun rakennuksista. Kuorokerho aloittaa toimintansa, kun se on koronaohjeiden mukaan mahdollista. Kuorokerhon käynnistymisestä tiedotetaan Wilmassa.

- 7.-9. luokkien oppilaille bändikerhoa Auringon musiikkiluokassa. Kerho valmistelee ohjelmistoa ja esiintyy koulun juhlissa ja muissa tilaisuuksissa. Bändikerhosta tiedotetaan Wilmassa myöhemmin, kun aikataulu selviää.

- 5.-8. luokkien oppilaille musamiksauskerhoa osana koulun teknologiakasvatusta. Kerholaiset perehtyvät äänentoistolaitteiston toimintaan ja hoitavat äänentoiston suunnittelun, rakentamisen ja toteutuksen Auringon juhlissa yhdessä musiikinopettajan kanssa. Kerhon kokoontumiset sovitaan projektikohtaisesti.

Musiikkikoulu Demon toiminta Aurinkolahden peruskoulussa (huom! maksullinen)
Musiikkikouluumme pääsevät mukaan kaikki yli 7-vuotiaat – emme järjestä pääsykokeita. Mukaan voivat tulla niin aloittelijat kuin aikaisemminkin musiikkia harrastaneet, koululaiset ja myös aikuiset!

keskiviikkoisin

16.00-18.00 laulu, yksityis- ja pariopetus (20-60 min.)
18.10–19.00 lauluryhmä, koululaiset (alkeet)
19.00-21.00 laulu, yksityis- ja pariopetus (20-60 min.)

Varaa paikka syksyn tunneilta. Tervetuloa mukaan!
Yhteystiedot:
Musiikkikoulu Demo
www.musiikkikouludemo.fi
asiakaspalvelu@musiikkikouludemo.fi
puh. 0400 433272

Vuosaaren musiikkikoulun harrastustoimintaa koululaisille (huom! maksullinen)

VIULURYHMÄT (lukukausimaksu 150€ / syksy + soitinvuokra 50€/vuosi)
to 14.15 – 15.00 viuluryhmä – alkeet op. Terhi Murtoniemi KANAVAN KOULU
to 15.00 – 15.45 viuluryhmä – jatko 1 op. Terhi Murtoniemi KANAVAN KOULU
to 15.45 – 16.30 viuluryhmä – jatko 2 op. Terhi Murtoniemi KANAVAN KOULU
pe 14.15 – 15.00 viuluryhmä – alkeet op. Sisko Hyvönen AURINGONPILKUN KOULU
pe 15.00 – 15.45 viuluryhmä – jatko 1 op. Sisko Hyvönen AURINGONPILKUN KOULU
pe 15.45 – 16.30 viuluryhmä – jatko 2 op. Sisko Hyvönen AURINGONPILKUN KOULU

POP/JAZZ-LAULURYHMÄ (lukukausimaksu 100€ / syksy)
ke 16.15 – 17.00 alakoululaiset VUOSAAREN LUKIO op. Noora Salmi
ke 17.00 - 17.45 yläkoululaiset VUOSAAREN LUKIO op. Noora Salmi

RUMPURYHMÄT (lukukausimaksu 100€ / syksy)
pe 16.15 - 17.00 yläkoululaiset VUOSAAREN LUKIO op. Samuel Santasärkkä

KITARA ALKEET (lukukausimaksu 100€ / syksy)
to 18.00 – 18.45 Parkkitalo (Kaivonkatsojantie 14) op. Antti Saksa

Ryhmät ovat osa Helsingin kaupungin tukemaa taiteen perusopetuksen kehittämishanketta.
Hakulomake osoitteessa vuomu.eepos.fi
Lisätietoa www.vuomu.fi

Rytmimajakan musiikkipajat

Rytmimajakka tarjoaa mahdollisuuden osallistua soitinopetukseen omalla koululla 4-8 -oppilaan ryhmissä. Opetus aloitetaan alkeista tai ryhmän tason mukaisesti eli aiempaa kokemusta ei tarvita.

Lukukausimaksu on 100e sis. 14 x 45 min opetusta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja opetus jatkuu kevätlukukaudella samoissa ryhmissä.

Vapaita paikkoja löytyy seuraaviin ryhmiin:

AURINKO
keskiviikkoisin klo 14.30-15.15 / bändipaja 8-10 -vuotiaat
keskiviikkoisin klo 15.15-16.00 / soitinvalmennus 7-8 -vuotiaat
keskiviikkoisin klo 16.00-16.45 / bändipaja 11-12 -vuotiaat
keskiviikkoisin klo 16.45-17.30 / musiikinteoria yli 10-vuotiaille (tämä ilmainen, jos osallistuu myös bändipajaan)
keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 / big band n.13-17 -vuotiaille (lukukausimaksu 125e sis. 14 x 60 min opetusta)

KANAVA
torstaisin klo 14.00-14.45 / kitararyhmä 9-12 -vuotiaille
torstaisin klo 14.45-15.30 / kitararyhmä 9-12 -vuotiaille

Toivotan lapsenne lämpimästi tervetulleiksi musiikkiopintojen pariin omalla koululla!

Ilmoittautuminen:
mehmo.eepos.fi -> hakeudu oppilaaksi
-> Rytmimajakka-bändikerho

Lisätietoja: www.mehmo.fi/rytmimajakka
Stina Myllys
Apulaisrehtori / Meri-Helsingin musiikkiopisto
stina.myllys@mehmo.fi


Muuta

Katso myös muut EasySport –tunnit ala-asteikäisille https://easysport.fi/

Katso myös FunAction –tunnit yläasteikäisille https://funactionnuorille.fi/

Operaatio Pulssi! Itä https://ejulkaisu.grano.fi/helsingin_kaupunki/operaatio_pulssi_ita_2019

Kallahden nuorisotalo http://kallahti.munstadi.fi/

Seikkailutalo http://seikkailutalo.munstadi.fi/

Vuosaaren seurakunnan kerhot https://www.helsinginseurakunnat.fi/vuosaarenseurakunta/uutiset/junnukerhoihinilmoittautuminen

Voit etsiä harrastusta myös Harrastushaun kautta https://nk.hel.fi/harrastushaku/
24.01.2022 14:46