Suoraan sisältöön

Ajankohtaista


Tulevien ykkösluokkalaisten asioita

HUOM!
Tulevien 1. ja 7. luokkalaisten kouluun tutustuminen 11.5.2020 on peruttu koronatilanteen vuoksi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tulevien 1. luokkalaisten päätökset postitetaan koteihin 25.3.2020.

Tulevien 1. luokkalaisten kouluun tutustuminen on ma 11.5.2020 klo 8.15-9.45 siinä rakennuksessa (Auringonpilkku tai Kanava), joka on ilmoitettu oppilaaksiottopäätöksen yhteydessä.

Aamutoiminta jatkuu elokuussa heti koulujen alettua

Aurinkolahden peruskoulu järjestää aamutoimintaa 1.-2. luokan oppilaille niinä päivinä, kun koulu alkaa myöhemmin kuin klo 8.15. Aamutoimintaan voi osallistua ennen oppituntien alkua klo 8:15–10.00 välisenä aikana. Aamutoiminnassa ei tarjota aamupalaa. Aamutoiminta on lapsen vapaa-aikaa ja heillä on aikuinen seuranaan. Aamutoiminnassa on vapaata leikkiä ja yhdessä tekemistä kavereiden kanssa sovitusti sisällä tai ulkona. Aamutoimintaan ilmoittaudutaan elokuun alussa wilmassa koululta saaduilla uusilla wilmatunnuksilla, jotka lähetetään elokuun alussa. EI niillä wilmatunnuksilla, joilla ilmoitit lapsesi kouluun.Ensi syksyn ekaluokkalaiset ilmoittautuvat kouluun 7.1.2020 alkaen.
Lähikouluun voi ilmoittautua Wilman kautta 7.-23.1.2020 osoitteessa wilma.edu.hel.fi.

Tietyissä tapauksissa sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista (esim. koulun aloitus vuotta säädettyä aiemmin tai myöhemmin, hakeutuminen pidennettyyn oppivelvollisuuteen, hakeutuminen erityiseen tukee tai hakeutuminen suomenkieliseen lähikouluun ruotsinkielisen sijaan).
Kouluun voi ilmoittautua myös käymällä koululla torstaina 23.1.2020 klo 8.00-10.00 tai 17.00-19.00.

Ensimmäisen vieraan tai toisen kotimaisen kielen eli A1-kielen opettaminen aloitetaan ensimmäisellä luokalla ja kielivalinta tehdään kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Aurinkolahden peruskoulussa on A1-kieleksi valittavana englanti, ranska tai ruotsi. Ryhmä muodostuu, kun siihen on ilmoittautunut 15 oppilasta.
Tervetuloa kouluun opas löytyy: http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/paivahoito-ja-koulutus/perusopetus/tervetuloa

-------------------------------------------------

Aurinkolahden peruskoulussa (Iiluodonpiha 1) on tiedotustilaisuuksia keskiviikkona 8.1.2020 seuraavasti:

klo 17.30 nykyisille 2-3 luokkalaisten vanhemmille A2 –kieltä koskeva tiedotustilaisuus. Koulun kielten opettajat kertovat kielivalinnoista ja kielten opiskelusta.

klo 18.00 tulevien 1. luokkalaisten vanhemmille tiedotustilaisuus. Tilaisuudessa kerrotaan oppilaaksiotosta, opiskelusta 1. luokalla ja A1-kielivalinnasta.


-------------------------------------------------

Vuosaaren koulujen yhteinen tiedotustilaisuus tuleville 7. luokan oppilaille ja vanhemmille järjestetään torstaina  9.1.2020 klo 19.00 Vuoniityn peruskoulussa, osoitteessa Koukkusaarentie 9. Tässä tiedotustilaisuudessa kerrotaan Vuosaaren kouluista:

• 
Aurinkolahden peruskoulu 
• Merilahden peruskoulu 
• Puistopolun peruskoulu  
• Vuoniityn peruskoulu
  
Tilaisuudessa käsitellään mm. oppilaaksiottoa 7. luokalle, koulujen painotettua opetusta, kielitarjontaa ja yläkoulun valinnaisuutta. Paikalla on myös opinto-ohjaaja.

---------------------------------------------------

5.8.2019

Tervetuloa Aurinkolahden peruskouluun uudet ekaluokan oppilaat!


Torstaina 8.8.2019 kokoonnutaan koulun pihalle, josta klo 9.00 siirrytään saliin opettajien johdolla. Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan. Ensimmäinen koulupäivä päättyy klo 12. Perjantaina 9.8. kaikilla ensimmäisen luokan oppilailla on koulua klo 9-12. Maanantaina 12.8. alkaen koulua käydään työjärjestyksen mukaan. Opettaja antaa oppilaille työjärjestykset ensimmäisten päivien aikana.

7. luokan oppilaat:
Torstaina 8.8.2019 klo 9.00
kaikki seitsemännen luokan oppilaat tulevat koulun pääoven eteen Iiluodonpihan puolelle. Odota ulkona, kunnes oma luokanvalvojasi kutsuu sinua. Luokanvalvojat hakevat kaikki seitsemännen luokan oppilaat pääoven luota, joten et voi eksyä. Tämä ovi on yleensä vain vierailijoiden ja henkilökunnan käytössä. Luokanvalvojasi kertoo, mistä ovesta luokkasi muulloin kulkee. Ensimmäinen koulupäivä päättyy klo 12.00.
Lukujärjestyksen mukaiseen opiskeluun siirrytään jo perjantaina 9.8.2019. Lukujärjestys annetaan ensimmäisenä koulupäivänä.      
 
20.04.2020 14:54