Suoraan sisältöön

Kerho- ja harrastustoiminta

Kerho- ja harrastustoiminta koulussamme lukuvuonna 2021−2022

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Kaupunki on vakuuttanut osallistujat lukuun ottamatta kaupungin koordinoimaa EasySport-toimintaa.

Koulullamme järjestetään myös muita, ulkopuolisten toimijoiden toteuttamia kerhoja ja harrastuksia, joissa on osallistumismaksu. Toiminnan järjestäjä on vakuuttanut oppilaat. Maksulliset kerhot esitellään tämän sivun lopussa.

Kerhot ja harrastukset toteutuvat, jos osallistujia on riittävästi.

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomat harrastusryhmät 24.1.2022 alkaen:


Maanantaisin:


Jalkapallo ja futsal, maanantai klo 14.15-15.15, liikuntasali
3.-6.-luokkalaisille
Harrastusryhmässä pääset tutustumaan jalkapalloon ja sen perusteisiin. Et tarvitse aikaisempaa lajikokemusta, mutta ei siitä ole haittaakaan.
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen
Ohjaaja: Outi Alakurtti, outi.alakurtti@helsinginponnistus.fi
Järjestäjä: Helsingin Ponnistus / Harrastamisen Suomen malli

Jalkapallo ja futsal, maanantai klo 15.15-16.15, liikuntasali
7.-9.-luokkalaisille
Harrastusryhmässä pääset tutustumaan jalkapalloon ja sen perusteisiin. Et tarvitse aikaisempaa lajikokemusta, mutta ei siitä ole haittaakaan.
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen
HUOM! Ryhmään voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista (7.-9.-lk).
Ohjaaja: Outi Alakurtti, Outi.alakurtti@helsinginponnistus.fi
Järjestäjä: Helsingin Ponnistus / Harrastamisen Suomen malli

Tiistaisin:

Kuvataide, tiistai klo 15.15-16.45, kuvataideluokka
3.-6.-luokkalaisille
Tule taiteilemaan! Pks4H:n kuvataideryhmissä tehdään monipuolisesti taidetta osaavien ohjaajien johdolla. Harrastuksessa tutustutaan eri tekniikoihin ja materiaaleihin ja tehdään kuvataiteen töitä vuodenajat ja yleiset juhlapäivät huomioiden.
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen
HUOM! Jos jatkat harrastusta syksyltä, lisää viestiin tieto: jatkaa harrastusta
Yhteyshenkilö: netta.makisalo@4h.fi
Järjestäjä: PKS 4H / Harrastamisen Suomen malli

Tanssi, tiistai klo 15.15-16.45, liikuntasali
3.-6.-luokkalaisille
Tunneilla lähestytään tanssia rennosti mielikuvituksen sekä ilon kautta niin yksin kuin ryhmässä. Tule heittäytymään, liikkumaan hittibiisien tahtiin ja nauttimaan tanssin luomasta ilosta! Tunnit rakentuvat osittain osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan - opitaan ja oivalletaan tanssista kaikki yhdessä.
Ilmoittautuminen: Linkki ilmoittautumiseen
HUOM! Ryhmään voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista.
Yhteyshenkilö oppilaiden huoltajille: Jenna Laine, p. 040-1435557, ma-ti klo 8-10, ke-pe klo 10-12, s-posti: breakthefight@gmail.com
Järjestäjä: Break the Fight Oy/ Harrastamisen Suomen malli

Keskiviikkoisin:

Stadin nuorisoseurojen ruokaryhmät, TÄYNNÄ

Tiedustelut:  judit.kemppila@nuorisoseurat.fi

Muut kerhot ja harrastuksetHelsinkiläisille peruskoululaisille järjestetään koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Oppilaat voivat osallistua kerhotoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa koulujen oppilaskuntien kautta. Koulun kerhotoimintaa voidaan järjestää joko omalla henkilökunnalla tai ostettuna ulkopuoliselta toimijalta (osallistujille maksutonta). Tämän lisäksi koululla voi olla muutakin kaupungin ulkopuolisen toimijan järjestämää kerhotoimintaa (kohtuulliset osallistumiskustannukset).

Voit myös katsoa lähialueen muiden koulujen kerho- ja harrastustarjonnan.

Lisätietoa kerho- ja harrastetoiminnasta


Vanhempainyhdistyksen, koulun ja Arabian asukastalojen järjestämät kerhot tarjoavat oppilaille harrastuksen lähellä kotia, ammattimaiset ohjaajat ja mahdollisuuden viettää iltapäivää turvallisesti ja mielekkäästi. Kerhot toteutuvat, mikäli osanottajia on riittävästi. Osa kerhoista on maksuttomia. Pääsääntö maksullisissa kerhoissa on, ettei kerhomaksua palauteta takaisin. Kesken vuotta voi tulla mukaan kerhoihin, jos on tilaa. Kerholaisia ei ole vakuutettu, mikäli esittelyssä ei ole toisin mainittu. Kerhon ohjaajat ottavat yhteyttä, mikäli kerho ei toteudu, on täynnä tai ryhmiä tulee useampia.


(V)= Vanhempainyhdistyksen tukema kerho, (K)= Koulun kerho, (A)= Arabian asukastalot

Kerhotoiminta jatkuu kevätkaudella. Vanhempainyhdistyksen ja Arabian asukastalojen kerhot jatkavat syksyllä alkanutta toimintaa. Vanhempainyhdistyksen kerhoihin voi ilmoittautua, vaikka ei olisi osallistunut kerhoon syksyllä. Pelkän kevään kerhomaksu on tällöin 50€.

Lisäksi kevätkaudella aloittaa toiminnan muutama koulun oma kerho. Koulun kerhot ovat oppilaille maksuttomia.


Kerhotoiminta 2020-2021


Ranskakerho 3.-luokkalaisille

28.9.-23.11. maanantaisin klo 14-15

Paikka: ranskaluokka 2026

Kerhonpitäjät: Emmi Lassila ja Amira Saouri

Kerho on tarkoitettu oppilaille, joita kiinnostaa tutustua ranskan kieleen. Oppilaalla ei tarvitse olla aiempaa ranskan osaamista. Kerhossa harjoitellaan ranskaa ja tutustutaan ranskankieliseen kulttuuriin leikkien, askartelun, laulujen ym. mukavan parissa. Ohjaajina toimivat koulun ranskanopet Amira ja Emmi.

Ilmoittautuminen: amira.saouri@edu.hel.fi ja emmi.lassila@edu.hel.fi (molemmille)


Elektronisen musiikin kerho 5.-luokkalaisille

Alk. 22.9. ja jatkuu koko syksyn. Tiistaisin klo 14-15

Paikka: Makerspace

Kerhonpitäjä: Juuso Laine

Kerhossa voit tutustua elektronisen musiikin instrumentteihin, kuten syntetisaattoreihin ja rumpukoneisiin. Lisäksi voit äänittää musiikkia tietokoneella. Kerhossa voit tehdä omaa elektronista musiikkia.
Ilmoittautuminen Wilma-viestillä Juusolle.


Tukioppilaskerho 8.-9.-luokkalaisille

Tukioppilaat ovat 8. ja 9. luokan oppilaita, jotka toimivat tukioppilaina tukioppilaskerhon kautta. Tukioppilaat suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia tapahtumia ja tempauksia koulun oppilaiden hyvinvoinnin ja viihtyvyyden edistämiseksi (mm. koulurauhan julistus ja ystävänpäivä-tapahtuma).

Erityisenä painopisteenä ovat yläkoulun aloittavat 7.luokkalaiset. Ensimmäisinä koulupäivinä järjestetään ryhmäytykset 7.luokkalaisille yhdessä nuorisotalon kanssa. Syyskuussa järjestetään 7.luokkalaisille disko nuorisotalolla. Lisäksi tukioppilaat pitävät 7.luokkalaisille esim. murrosikään ja someen liittyvistä teemoista oppitunteja terveystiedon -ja opotunneilla erikseen sovittavina ajankohtina.

Tukioppilastoimintaan kuuluu myös mahdollisesti retkiä koulun ulkopuolista toimintaa erikseen sovittuina ajankohtina.

Ilmoittautuminen: Heidi Hoville Wilman kautta tai meilitse: heidi.hovi@edu.hel.fi


Musikaalikerho 7.-9.-luokkalaisille

19.8. alkaen, keskiviikkoisin klo 17-20

Paikka: auditorio

Kerhopitäjät: Emil Santamäki, Elvi Muukka ja Johanna Ojanen

ACT-Musiikkiteatteri toteuttaa uuden musikaaliproduktion vuodelle 2021, johon nyt etsimme mukaan esiintyjiä ja minkä tahansa instrumentin soittajia bändiin.Kerhossa ei tarvitse olla aiempaa teatteri-, tanssi, -tai musiikkikokemusta, mutta niitä toki katsotaan eduksi. Valmistettava esitys on yksinäytöksinen musikaalikomedia, eli se tulee kestämään max. tunnin. Teemoina on ystäväporukat, koulumaailma, nuoriso sekä some.


Luontokerho 3.-luokkalaisille:

30.9.-16.12., keskiviikkoisin klo 14.30-16.00. Kerho jatkuu kevätlukukaudella.

Paikka: Luokka 2018 Osa kerroista pidetään ulkona.

Kerhonpitäjä: Lilja Leivo, Luonto-Liiton Uudenmaan piiri

Tykkäätkö retkeillä ja seikkailla luonnossa, tehdä taideteoksia vaikkapa luonnonmateriaaleista tai maalata eläimiä? Välillä tietysti myös leikitään, pelataan ja tehdään pieniä tutkimuksia. Tule luontokerhoon, luvassa on joka viikko hauskoja juttuja Lilja -ohjaajan johdolla! Voit itse ehdottaa Liljalle, mitä haluaisit kerhossa tehdä.

Hinta: 30e/ syyslukukausi, 50e/kevätlukukausi, pienituloisille voidaan myöntää alennusta. Voit ilmoittautua aluksi vain syyslukukaudelle tai samantien koko vuodeksi.

Ilmoittautuminen sähköpostilla: lilja.leivo@helsinki.fi

Kerholaiset on tapaturmavakuutettu kerhoaikana Luonto-Liiton puolesta.


Lähialueen muuta kerhotoimintaa:

Arabian asukastalot tarjoavat kerhotoimintaa, joka ei tapahdu koulun tiloissa. Syksyllä 2020 on vielä tilaa kahdessa kerhossa: Capoeira 6–10 -vuotiaille ja katutanssi 3-6-luokkalaisille. Lisätietoja: http://arabianasukastalot.fi/index.php/kurssit07.03.2022 09:04